arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۹۶۵۳۳
تاریخ انتشار: ۰۴ : ۱۹ - ۲۶ بهمن ۱۳۹۱

روزی یک تن طلا صرف یارانه بنزین می‌شود

یک کارشناس استراتژیک در همایش اقتصاد مقاومتی گفت:روزی یک تن طلا صرف یارانه بنزین می‌شود و دولت هم تصور می‌کند بودجه را هر طور که خواست، می‌تواند مصرف کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
فارس: محمد حسین قدیری ابیانه امروز در همایش اقتصاد مقاومتی در حوزه انرژی در دانشگاه علم و صنعت ایران با بیان اینکه یارانه یک سال بنزین به اندازه کل ذخایر طلای ایران است، گفت: سرانه صادرات نفت به ازای هر نفر در ماه کمتر از یک بشکه نفت است.

وی افزود: درآمدهای حاصل از نفت در بودجه 91 به ازای هر نفر در ماه 67 هزار تومان است.

قدیری ابیانه با تاکید بر اینکه در کشور دچار توهم نفتی هستیم، گفت: وقتی سوخت را با بهای ارزان به مصرف‌کننده عرضه کنید، تنها به اندازه پولی که برای آن می‌پردازد، برایش ارزش قائل است.

وی اضافه کرد: در غرب پول سوخت را به طور کامل و سود شرکت را نیز می‌گیرند و روی آن مالیات هم می‌گیرند، تا میل به مصرف سوخت کاهش پیدا کند.

وی افزود: قیمت سوخت در هند و زامبیا قریب به یک و نیم دلار در هر لیتر است و در هند خودروها تنها به اندازه رسیدن از یک پمپ بنزین به پمپ بنزین دیگر سهم دارند.

این کارشناس استراتژیک با اشاره به گسترش تصورات غلط درباره اقتصاد گفت: با پرداخت یارانه‌ها ثروتمندترها 40 برابر فقرا از یارانه و بیت‌المال عمومی سهم می‌برند.

*اقتصاد استراحتی یا ریاضتی

سفیر سابق ایران در مکزیک با بیان اینکه ساعات مفید کاری در بخش دولتی ایران امسال به 22 دقیقه رسیده است، گفت: وضعیت اقتصادی ایران امروز نه مقاومتی و نه ریاضتی، بلکه استراحتی است، اما باید تاکید کرد اگر اقتصادی مقاومتی تحقق نیابد، اقتصاد ریاضتی نیز اجتناب ناپذیر می‌شود.

وی گفت: وزارت مسکن نباید اجازه دهد، هیچ خانه‌ای بدون پنجره دوجداره ساخته شود، چرا که با افزایش قیمت سوخت اعتراضات زیاد می‌شود.

قدیری ابیانه با بیان اینکه همه خودروسازهای ما به تولید خودروی پرمصرف علاقه دارند، گفت: اگر هدفمندسازی به طور کامل اجرا شود، خودروسازها تقاضای کاذب ناشی از قیمت پایین سوخت را از دست داده و به سوی ورشکستگی کشیده خواهند شد.

وی با تاکید بر اینکه یکی از دلایل ویرانی روستاهای ما قیمت‌های غیرواقعی سوخت است، گفت: روزی یک تن طلا صرف یارانه بنزین می‌شود و دولت هم تصور می‌کند، بودجه را هر طور که می‌خواهد می‌تواند مصرف کند.

وی تصریح کرد: صنایع ما بر اساس محاسبات غلط مزیت قیمت سوخت تاسیس شده‌اند و با هدفمندی از بین خواهند رفت.

سفیر سابق ایران در مکزیک با بیان اینکه استراتژی استعمار این بوده که کشورهای نفت‌خیز وابسته به فروش نفت خام باشند، گفت: استعمار به این دلیل دو کار کرد، اول جلوی تولید ثروت را در کشورهای نفت‌خیز گرفت و برای این کار فرهنگ کار را تخریب کرد و در گام دوم  اجازه نداد درآمد حاصل از فروش نفت صرف فعالیت‌های عمرانی و سرمایه‌ای شود.

وی گفت: استعمارگران مصرف گرایی در کشورهای نفت خیز ترویج کردند و حتی مصرف را به سمت کالاهای خودشان بردند.

قدیری ابیانه در پایان گفت: آنتونی پارسونز آخرین سفیر انگلیس در ایران زمان شاه در جمع بازرگانان و صاحبان صنایع انگلیس گفته بود، نخستین کاری که در ایران می‌کنید، آن باشد که تا می‌توانید کالایتان را بفروشید و تنها زمانی سرمایه‌گذاری کنید که برای فروش کالایتان مجبور باشید، این کار را بکنید و صنایعی را انتخاب کنید که حداکثر میزان قطعات آن مانند صنایع مونتاژ از انگلیس وارد شود.
نظرات بینندگان