تشدید جنگ تجاری و ادامه تلاطم بازار؛ چین تعرفه کالاهای آمریکایی را به ۸۴ درصد افزایش داد | سایت انتخاب
کد خبر: ۸۶۰۰۲۴
تاریخ انتشار: ۳۲ : ۱۷ - ۲۰ فروردين ۱۴۰۴

تشدید جنگ تجاری و ادامه تلاطم بازار؛ چین تعرفه کالاهای آمریکایی را به ۸۴ درصد افزایش داد

چین اعلام کرده است که به تلافی تعرفه‌های جدید دونالد ترامپ، عوارض کالاهای وارداتی از آمریکا را ۵۰ درصد افزایش می‌دهد. به این ترتیب کالاهای آمریکایی که به چین صادر می‌شوند در مجموع با تعرفه‌ای ۸۴ درصدی مواجه خواهند شد. اعمال این تعرفه‌ها که در واکنش به تعرفه ۱۰۴ درصدی دونالد ترامپ بر کالاهای چینی است، از روز پنجشنبه آغاز خواهد شد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
بی بی سی: چین اعلام کرده است که به تلافی تعرفه‌های جدید دونالد ترامپ، عوارض کالاهای وارداتی از آمریکا را ۵۰ درصد افزایش می‌دهد. به این ترتیب کالاهای آمریکایی که به چین صادر می‌شوند در مجموع با تعرفه‌ای ۸۴ درصدی مواجه خواهند شد.
 
اعمال این تعرفه‌ها که در واکنش به تعرفه ۱۰۴ درصدی دونالد ترامپ بر کالاهای چینی است، از روز پنجشنبه آغاز خواهد شد.
 
در همین حال با تشدید جنگ تجاری میان پکن و واشنگتن، بازارهای مالی بعد از یک شبانه‌روز پرتلاطم دوباره سیر نزولی را آغاز کردند.
 
از امروز تعرفه‌های جدید دولت آمریکا بر کالاهای وارداتی از حدود ۶۰ کشور به اجرا گذاشته شد؛ تعرفه‌هایی که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا آنها را «انفجاری» خوانده است.
 
این تعرفه‌ها چهار روز بعد از اعمال تعرفه‌های ۱۰ درصدی پایه برای شماری از کشورها به اجرا گذاشته می‌شود و هدف آن کشورهایی است که دونالد ترامپ آنها را «خلافکاران اصلی» تعرفه‌ای می‌خواند.
 
چین که در این میان با تعرفه ۱۰۴ درصدی روبروست، پیشتر آمریکا را به «قلدری» متهم و تاکید کرده بود که عقب‌نشینی نمی‌کند.
 
لین جیان، سخنگوی وزارت خارجه چین، امروز در یک کنفرانس خبری به خبرنگاران گفته بود که اگر دونالد ترامپ به تحریک «جنگ تجاری» اصرار دارد، پکن هم «مجبور خواهد شد تا آخر بجنگد».
 
تعرفه سنگین کالاهای چینی که آمریکا اعلام کرده، ترکیبی است از تعرفه ۲۰ درصدی اولیه به علاوه افزایش ۳۴ درصدی هفته گذشته و تعرفه ۵۰ درصدی که دونالد ترامپ طی ساعات گذشته و در پی امتناع پکن از لغو تعرفه‌های تلافی‌جویانه بر کالاهای آمریکایی اعمال کرد.
 
تعرفه‌هایی که آمریکا از امروز اعمال آن را آغاز کرده است، برای سایر کشورها، بین ۱۱ تا ۵۰ درصد است.
 
دیروز پس از اعلام خبر تعرفه‌های ۱۰۴ درصدی بر کالاهای چینی و تشدید تنش تجاری میان پکن و واشنگتن، بازارهای مالی که روز را با جهشی بزرگ شروع کرده بودند، ناگهان سقوط کردند و امروز هم تلاطم در بازار همچنان ادامه دارد.
 
شرکت‌های داروسازی هم که تا پیش از این از تعرفه‌ها معاف بودند، حالا شامل تعرفه‌ها شده‌اند و ارزش سهام این شرکت‌ها در روز چهارشنبه افت چشمگیری داشت.
 
همزمان ارزش اوراق قرضه‌ دولت آمریکا به دلیل فروش گسترده این اوراق افتی قابل توجه داشته است.
 
این اوراق قرضه که در واقع بدهی دولت آمریکا است، معمولی محلی امن برای سرمایه‌گذاری در زمان‌های نگرانی بازار تلقی‌ می‌شود؛ اما اکنون به دلیل کاهش اعتماد سرمایه‌‌گذاران به چشم‌انداز آمریکا و همچنین احتمال فروش این اوراق از سوی کشور‌هایی مثل چین، ارزش اوراق قرضه آمریکا سقوطی چشمگیر داشته است.
 
این امر هزینه بدهی برای دولت آمریکا را بالا می‌برد.
 
در همین حال قیمت هر بشکه نفت خام برنت امروز از مرز ۶۰ دلار پایینتر رفت و در مقطعی به کمتر از ۵۹ دلار هم رسید. این نخستین بار از فوریه ۲۰۲۱ است که قیمت نفت تا این حد پایین می‌آید؛ در آن زمان به دلیل همه‌گیری کرونا مصرف نفت کاهش چشمگیری یافت و باعث شد قیمت این کالا افت کند.
 
در همین حال کشورهای جهان در حال تلاش برای تطبیق دادن خود با پیامد‌های تعرفه‌های دولت ترامپ هستند.
 
کره جنوبی از یک برنامه اضطراری حمایتی برای خودروسازان رونمایی کرده است که ارزش آن دو میلیارد دلار اعلام شده است.
 
نیوزیلند که با تعرفه ۱۰ درصدی دولت آمریکا روبروست، اقدام به کاهش نرخ بهره بانکی کرده است و نرخ آن را با کاهش ۰/۲۵ درصدی به ۳/۵ درصد رسانده است تا با پیامدهای اقدامات دونالد ترامپ مقابله کند.
 
کاهش نرخ بهره بانکی هزینه وام را برای کسب و کارها و افراد کاهش می‌دهد تا از این طریق با بخشی از هزینه‌های مرتبط با بالا رفتن قیمت کالاها مقابله شود.
 
دونالد ترامپ هفته پیش - دوم آوریل – تعرفه‌های گسترده‌ای را اعلام کرد و نام این روز را «روز آزادی» نامید.
 
آقای ترامپ که بارها از تعرفه به عنوان ابزاری برای بازگرداندن مشاغل به داخل خاک آمریکا یاد کرده است، مدعی شد که با آغاز تعرفه‌ها «دوران طلایی آمریکا آغاز خواهد شد» و به گفته او «سیل مشاغل» روانه داخل خاک ایالات متحده خواهد شد.
 
اعلام این تعرفه‌ها با واکنش منفی بازارهای مالی جهان روبرو شد و این بازارها در سراسر جهان بطور متوالی شاهد افت بوده‌اند.
 
تعرفه‌‌های جدید دونالد ترامپ در راستای وعده‌هایی بود که سال گذشته در کارزار انتخاباتی خود داده بود.
 
اما این اقدام‌ها گسترده‌تر از آن چیزی بود که برخی تحلیلگران انتظار داشتند، تا جایی که باعث شد بدترین هفته برای بازارهای مالی جهان از سال ۲۰۲۰ رقم بخورد؛ زمانی که همه‌گیری کرونا منجر به تعطیلی‌های گسترده در سراسر جهان شد.
نظرات بینندگان