arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۸۵۳۵۳
تاریخ انتشار: ۳۰ : ۱۱ - ۰۸ آذر ۱۳۹۱

اپل ضد سامسونگ: نبردی با دو برنده

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

شرکتهای اپل و سامسونگ در حال حاضر در اقصی نقاط جهان درگیر جنگی حقوقی هستند و گستره این نبرد به اندازه خود این شرکت‌ها، عظیم می‌باشد.

به گزارش سرویس بین الملل انتخاب ؛ سیریل امار، وکیل، می‌گوید: «استثنایی است. تاکنون دعواهای قضایی بین المللی وجود داشته ولی هرگز به این اندازه بزرگ نبوده است.»

این دو گروه همدیگر را به نقض حق ثبت اختراع محکوم می‌کنند. سامسونگ در ماه اوت گذشته توسط یک دادگاه آمریکایی به پرداخت جریمه‌ای معادل یک میلیارد دلار محکوم شد.

سیریل امار، وکیل می‌گوید: «فکر می‌کنم اراده‌ای قوی برای محافظت از آنچه آنها را از یکدیگر متمایز می‌کند وجود دارد. بدیهی است سامسونگ می‌خواست با شبیه سازی به رقیب خود برسد و تولیداتی ارائه کند که بسیار به آیفون شبیه بود.»

زاویه استودر، وبلاگ نویس، می‌گوید: «آیا می‌توانیم بگوییم که کپی برداری است؟ درست است که برخی از مدل‌های سامسونگ خیلی شبیه ساخته شد. با این حال فرم همه تلفن های هوشمند شبیه هم است و این عادی است.»

با نگاهی به ارقام وضعیت روشن تر می شود. سامسونگ در صدر فروش تلفن های هوشمند و بالا‌تر از آیفون قرار دارد. این وضعیت درمورد لوح‌های الکترونیک برعکس می‌باشد، بنابراین وسوسه انتقال این رقابت از عرصه تجاری به حقوقی بزرگ است.

سیریل امار ادامه می‌دهد: «این برای آنها وسیله‌ای در خدمت استراتژی تجاری و مالیشان است. آنها از راه حقوقی به دنبال رسیدن به تفاهمی دوجانبه هستند که تاکنون به آن نرسیده اند.»

بنابراین، هدف، تضعیف رقیب است، البته نه زیاد. چون با اینکه این دو رقیبند، با هم شریک نیز می‌باشند. شرکت عظیم کالیفرنیایی به اندازه چندین میلیارد دلار از گروه کره‌ای قطعات می‌خرد. در نتیجه اولین مشتری سامسونگ کسی نیست جز اپل.

زاویه استودر می‌گوید: «اپل و سامسونگ هیچگونه سودی در ناپدید شدن دیگری ندارند. چون اپل بهترین مشتری سامسونگ است و سامسونگ به لطف اپل پول بسیاری بدست می‌آورد. نکته، دانستن این است که تا چه اندازه از یکدیگر سود می‌برند، ولی اساسا هر دو شرکت به همدیگر احتیاج دارند.»

بنابراین این جنگ حقوقی نه برنده و نه بازنده بزرگ دارد، البته به جز مصرف کننده.

سیریل امار می‌گوید: «حق لیسانس‌های محصولات بسیار گران است. در سال ۲۰۱۰، اپل از سامسونگ خواست تا برای هر تلفن آندروید عرضه شده به بازار سی دلار بپردازد.»

آنچه حتمی است این است که این داستان حقوقی دور از دادگاهها خاتمه خواهد یافت، یعنی نزد مصرف کننده و کیف پولش.

این دو گروه به عرضه محصولات جدید به بازار ادامه می‌دهند. اخیرا سامسونگ لوح الکترونیک «گالکسی نوت دو» را ارائه کرد که درواقع تلفن هوشمند بسیار بزرگ با قلم الکترونیک بسیار دقیق است. پردازشگر آن سریعتر و نرم افزار آن با قلمی که نامش «اس پن» است سازگار شده است.

اپل نیز آیفون پنج با صفحه چهار اینچی و طراحی ظریفتر و سبکتر را راهی بازار کرد. این محصول شاید مهمترین تولید اپل پس از ارائه اولین آیفون در سال ۲۰۰۷ میلادی باشد.

نظرات بینندگان