arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۸۴۴۷۱۶
تاریخ انتشار: ۲۷ : ۱۸ - ۲۴ دی ۱۴۰۳

ضربه به سر، ویروس‌های خفته مغز را بیدار می‌کند

ضربه مغزی و واردشدن صدمه مکرر به سر، دیگر فقط به عنوان خطرات شغلی ورزش‌های برخوردی (ورزش‌هایی که بازیکنان آنها با هم برخورد فیزیکی دارند) محسوب نمی‌شوند؛ بلکه یک نگرانی جدی در زمینه سلامت به شمار می‌روند. پژوهشگران دانشگاه تافتس در آمریکا و دانشگاه آکسفورد در انگلیس در پژوهش‌های اخیر خود دریافتند بین ضربه به سر و فعال‌شدن ویروس‌های خفته در مغز ارتباطی بالقوه وجود دارد که ممکن است در طولانی‌مدت به بروز بیماری‌های عصبی مانند آلزایمر منجر شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
ایرنا: یافته‌های دانشمندان نشان می‌دهد ضربه به سر، ویروس‌های خفته در مغز را بیدار می‌کند و ممکن است به بروز بیماری‌های عصبی مانند آلزایمر منجر شود.
 
وبگاه ارث در گزارشی آورده است: ضربه مغزی و واردشدن صدمه مکرر به سر، دیگر فقط به عنوان خطرات شغلی ورزش‌های برخوردی (ورزش‌هایی که بازیکنان آن‌ها با هم برخورد فیزیکی دارند) محسوب نمی‌شوند؛ بلکه یک نگرانی جدی در زمینه سلامت به شمار می‌روند.
 
پژوهشگران دانشگاه تافتس در آمریکا و دانشگاه آکسفورد در انگلیس در پژوهش‌های اخیر خود دریافتند بین ضربه به سر و فعال‌شدن ویروس‌های خفته در مغز ارتباطی بالقوه وجود دارد که ممکن است در طولانی‌مدت به بروز بیماری‌های عصبی مانند آلزایمر منجر شود.
 
یافته‌های آنان که در مجله سایِنس سیگنالینگ (Science Signaling) منتشر شده است، نشان می‌دهد درمان‌های پیشگیرانه اولیه با استفاده از داروهای ضدویروسی ممکن است این خطرات را کاهش دهد.
 
تهدید پنهانی ویروس‌های خفته
 
بدن ما میزبان بسیاری از ویروس‌های خفته، از جمله ویروس هرپس سیمپلکس ۱ (HSV-۱) و ویروس واریسلا زوستر است که معمولاً بدون ایجاد آسیب، در سلول‌های عصبی و سلول‌های گلیال ساکن هستند.
 
ضربه مغزی ممکن است ویروس‌های خفته مغز را بیدار کند که احتمال دارد به مرور زمان به بروز بیماری‌های عصبی منجر شود.
 
یافته‌های این پژوهش بر قابلیت درمان‌های ضدویروسی یا ضدالتهابی پس از وارد شدن آسیب‌ به سر برای جلوگیری از فعال‌سازی مجدد ویروس‌های نهفته مانند ویروس هرپس سیمپلکس ۱ تأکید می‌کند. این روش احتمالاً خطر ابتلا به بیماری‌های عصبی در آینده را کاهش می‌دهد.
نظرات بینندگان