arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۸۴۴۵۷۱
تاریخ انتشار: ۳۸ : ۱۱ - ۲۴ دی ۱۴۰۳

کنترل ضعیف بیماری در بخش دامی علت افزایش تب مالت در کشور است

فوق تخصص عفونی و استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران علت افزایش موارد ابتلا به تب مالت در کشور را نظارت و کنترل ضعیف در بخش دامی کشور دانست.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایسنا: فوق تخصص عفونی و استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران علت افزایش موارد ابتلا به تب مالت در کشور را نظارت و کنترل ضعیف در بخش دامی کشور دانست.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، دکتر حسین معصومی اصل فوق تخصص عفونی و استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران به اظهارات دکتر محمدرضا شیرزادی - رئیس اداره پیشگیری و کنترل بیماری‌های قابل انتقال از طریق دام به انسان وزارت بهداشت درباره هشدار در خصوص افزایش موارد ابتلا به تب مالت در کشور واکنش نشان داد.

این فوق تخصص عفونی در کشور در همین رابطه یا آور شد: تب مالت یک بیماری مشترک بین انسان و دام است. بنابراین، کنترل آن تنها در بخش انسانی کافی نیست و باید اقدامات موثری در حوزه دامپزشکی انجام شود.

او گفت: برای کنترل بیماری تب مالت که بیماری مشترک بین انسان و دام است، ضرورت دارد تا اقداماتی شامل واکسیناسیون دام‌ها، شناسایی و حذف دام‌های آلوده و جلوگیری از ورود شیرهای غیرپاستوریزه به چرخه مصرف صورت گیرد.

معصومی اصل هشدار داد: تا زمانی که کنترل جدی در بخش دامی صورت نگیرد، موارد بیماری در انسان افزایش خواهد یافت و این مسئله نیازمند پاسخگویی و برنامه‌ریزی دقیق از سوی دامپزشکی است.

او از سازمان دامپزشکی خواست تا به صورت ویژه نظارت بر دام‌های وارداتی و صادراتی تشدید کند و تاکید کرد: این وظایف جزو مسئولیت‌های ذاتی این سازمان محسوب می‌شوند.

بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، معصومی اصل همچنین افزود: ورود دام‌های قاچاق می‌تواند عامل دیگری برای گسترش بیماری باشد که مقابله با آن در حیطه وظایف نیروی انتظامی قرار دارد. این موارد نشان‌دهنده ضرورت همکاری بین بخشی برای کنترل و مهار تب مالت است.

وی تأکید کرد که مصرف لبنیات آلوده، به‌ویژه شیر تازه نجوشیده، پنیر تازه و کره، اصلی‌ترین راه انتقال تب مالت است.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: اصل، نظارت بر فروشگاه‌های لبنیات سنتی توسط سازمان دامپزشکی و بهداشت محیط ضروری است تا از عرضه محصولات آلوده جلوگیری شود.

او شیرهای پاستوریزه و صنعتی که تحت فرآیند حرارتی ۶۰ درجه قرار می‌گیرند، را کاملا ایمن خواند و گفت که این حرارت سبب از بین رفتن میکروب عامل تب مالت می شود.

پیش از این، دکتر شیرزادی - رئیس اداره پیشگیری و کنترل بیماری‌های قابل انتقال از طریق دام به انسان وزارت بهداشت، از افزایش موارد ابتلا به تب مالت در کشور خبر داد و گفت که در سال ۱۴۰۲ یعنی سال گذشته ۲۱ هزار و ۴۳۶ نفر و در ۱۰ ماه سال جاری (۱۴۰۳) نیز شمار مبتلایان تب مالت ۱۸ هزار نفر بوده است؛ در حالی که این تعداد در سال های (۱۴۰۱) ۱۵ هزار نفر بوده است.

نظرات بینندگان