arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۸۴۳۰۰۰
تاریخ انتشار: ۵۰ : ۱۶ - ۱۶ دی ۱۴۰۳

عضو شورای شهر تهران درباره جذب ۵۸ نخبه در شهرداری تهران: دو بار در ارتباط با این موضوع با شهرداری مکاتبه کردیم، ولی پاسخی داده نشد / این ذهنیت را ایجاد می‌کند که بخواهند بستگان را به جای نخبگان وارد شهرداری کنند

رئیس کمیته تشکیلات و منابع انسانی شورای اسلامی شهر تهران از روند جذب نخبگان و آشنایان مدیران ارشد در شهرداری تهران انتقاد کرد و خواستار شفاف سازی شهرداری درباره این موضوع، شد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رئیس کمیته تشکیلات و منابع انسانی شورای اسلامی شهر تهران از روند جذب نخبگان و آشنایان مدیران ارشد در شهرداری تهران انتقاد کرد و خواستار شفاف سازی شهرداری درباره این موضوع، شد.
 
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای اسلامی شهر تهران، ناصر امانی، رئیس کمیته تشکیلات و منابع انسانی شورای شهر تهران امروز در صحن شورا طی تذکری گفت: تذکر بنده در رابطه با وظایف کمیته تشکیلات و منابع انسانی شورای اسلامی شهر تهران است.  علت این که تذکر را از میکروفن شورا اعلام می‌کنم این است که دو بار در ارتباط با این موضوع با شهرداری تهران مکاتبه کردیم، ولی چون پاسخی دریافت نکردیم، بر حسب نمایندگی، از ظرفیت قانونی برای تذکر رسمی به شهرداری تهران استفاده می‌کنم. موضوع تذکرم لیستی است که از طرف کمیته نظارت شورا به ما ارسال شد تحت عنوان معرفی تعداد 58 نفر به گزینش شهرداری تهران به عنوان نخبه جهت استخدام در شهرداری تهران. در تاریخ دو اردیبهشت 1403 مکاتبه‌ای شده از طرف اداره کل منابع انسانی به هیئت مرکزی گزینش و یک لیست 58 نفری را پیوست کردند و گفتند این 58 نفر نخبه‌اند و آنها را جذب کنید.
 
او ادامه داد: بر اساس مصوبه هیئت وزیران جذب نخبه در دستگاه‌های اجرایی و نهادهای عمومی و غیردولتی مقرراتی دارد. به همین دلیل وقتی این لیست از طرف کمیته نظارت شورا در اختیار بنده قرار گرفت؛ در تاریخ 20 آبان امسال نامه‌ای نوشتم و خواستم مدارک و مستندات این لیست را در اختیار کمیته قرار بدهند که جواب نیامد. یک ماه بعد، در تاریخ 10 آذر امسال، مکاتبه کردیم و گفتیم جذب نخبگان مقرراتی دارد و آیا این مقررات را رعایت کردند و لیستی که ارسال کرده اند؛ واجد این شرایط هستند یا نه که مجدداً پاسخ نیامد. هیئت وزیران در جلسه مورخ 17 بهمن 1400 آیین‌نامه جذب و نگهداری سرمایه‌انسانی استعدادهای برتر و نخبه را در دستگاه‌های اجرایی مصوب کرده و سازمان امور اداری و استخدامی در تاریخ 11 تیر 1401 این دستورالعمل را ابلاغ کرده است. 
 
امانی گفت: بر اساس این ضوابط، مؤسسات و نهادهای عمومی غیردولتی علاوه بر دستگاه‌های دولتی هم مشروط بر این که از بودجه کل کشور استفاده کنند می‌توانند از این ضوابط بهره‌برداری کنند. دستگاه‌های اجرایی مجازند براساس سهمیه‌ای که بنیاد ملی نخبگان به طور سالانه تعیین و توافق می کند با تأیید سازمان اداری و استخدامی کشور در چارچوب منابع مصوب سالیانه و با رعایت قوانین و مقررات استخدامی مربوطه نسبت به جذب و به کارگیری نخبگان اقدام کند. شهرداری تهران به دلیل این که از بودجه کل کشور استفاده نمی‌کند و از طرفی مستند به ماده 117 قانون خدمات‌ کشوری از شمول آنها خارج است و قطعاً برای جذب و به کارگیری نیروهای قراردادی نیز از ضوابط تعریف شده در تبصره ذیل 32 قانون فوق تبعیت نمی‌کند. لذا امکان بهره‌برداری این ظرفیت را ندارد؛ یعنی هر سه شرط را ندارد و نمی‌تواند از این آیین‌نامه برای جذب نخبگان استفاده کند. 
 
عضو شورای شهر تهران اضافه کرد: جذب نخبگان سه شرط دارد و شامل این موارد است: اولاً تعامل با بنیاد نخبگان و ارسال نیازهای تخصصی و مشاغل خاص خود به بنیاد ملی نخبگان؛ دوم، مکاتبه و اخذ مجوز از سازمان اداری و استخدامی کشور برای استفاده از ظرفیت فوق و سوم، استفاده از ظرفیت سرمایه انسانی مندرج در بانک اطلاعات بنیاد ملی نخبگان. یعنی اگر لیستی هم دارد؛ باید قبلاً در این بانک اطلاعات ثبت شده باشد و بنیاد ملی نخبگان این لیست را از بانک اطلاعات در اختیار شهرداری تهران قرار داده باشد. ما این سه سئوال را داشتیم و در خود حوزه منابع انسانی هم بوده و قرار نبوده معاون منابع انسانی شهرداری از جای دیگری نامه بزند و ظرف یک هفته می‌توانستند جواب بدهند. اما دو ماه است که دو نامه دادیم و جواب نداده اند؛ پس این ذهنیت را ایجاد می‌کند که بخواهد بستگان به جای نخبگان وارد شهرداری تهران شوند. لذا به شهرداری تهران تذکر داده می‌شود در جهت رفع ابهامات و شبهات ایجاد شده در جذب نخبگان، سریعاً با ارائه مستندات منطبق بر ضوابط و مقررات قانونی پاسخ این سئوال را به شورای‌اسلامی‌شهر تهران ارسال نمایند.
نظرات بینندگان