پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
ورزش بهعنوان یک ضدافسردگی شناخته میشود و تحقیقات جدید نشان میدهد که حتی پیادهروی میتواند ذهن شما را شاداب نگه دارد.هر ۱,۰۰۰ گام اضافه بعد از ۵,۰۰۰ گام در روز، احتمال افسردگی را ۹ درصد کاهش میدهد.به نظر میرسد که مزایای ضدافسردگی پس از ۱۰,۰۰۰ گام در روز به سطح اشباع میرسد.
به گزارش انتخاب و به نقل از هلث دی؛ آیا میتوانید بهطور واقعی از افسردگی فاصله بگیرید؟
یک مرور جهانی از دادهها نشان داده است که افزایش تعداد گامهای روزانه، حتی در سطحی متوسط، با کاهش علائم افسردگی مرتبط است.
مطالعهای که در اسپانیا انجام شد نشان داد که تا سطح حدود ۱۰,۰۰۰ گام در روز، احتمال ابتلا به افسردگی همزمان با افزایش تعداد گامها کاهش مییابد.
این یافتهها در تاریخ ۱۶ دسامبر در مجله JAMA Network Open منتشر شد.
محققان به سرپرستی استلا خیمنس-لوپز از دانشگاه کستیا-لامانچا یادآور شدند که شواهد محکمی وجود دارد که نشان میدهد هر نوع ورزشی بهطور طبیعی ضدافسردگی است. اما آیا فعالیت سادهای مانند پیادهروی نیز چنین تأثیری دارد؟
برای پاسخ به این پرسش، محققان دادههای مطالعات باکیفیتی که تعداد گامهای روزانه و ارتباط آنها با سلامت روان را بررسی کرده بودند، تحلیل کردند.
بهطور کلی، این مرور جدید ۳۳ مطالعه را شامل میشد که در مجموع بیش از ۹۶,۰۰۰ بزرگسال در سراسر جهان را در بر میگرفت. مطالعات شامل افرادی بود که از دستگاههای ردیاب تناسب اندام برای محاسبه تعداد گامهای روزانه خود استفاده کرده بودند.
در مقایسه با خط پایه ۵,۰۰۰ گام در روز، افرادی که روزانه تنها ۱,۰۰۰ گام بیشتر برمیداشتند، ۹ درصد کاهش در احتمال ابتلا به افسردگی را تجربه کردند.
این مزایا بهسرعت افزایش یافت: در مقایسه با افرادی که روزانه ۵,۰۰۰ گام یا کمتر برمیداشتند، افرادی که روزانه ۷,۰۰۰ گام برمیداشتند، ۳۱ درصد احتمال کمتری برای ابتلا به افسردگی داشتند.
محققان نوشتند: “علاوه بر این، تعداد گامهای بالای ۷,۵۰۰ گام در روز با کاهش ۴۳ درصدی شیوع افسردگی مرتبط بود” و این روندها برای “تمام گروههای سنی و هر دو جنس زن و مرد” صادق بود.
به نظر میرسد که فواید سلامت روانی در حدود ۱۰,۰۰۰ گام در روز به سطح اشباع میرسد.
همانطور که در مطالعات مربوط به سلامت جسمانی نیز مشاهده شده، “افزایش تعداد گامها (فراتر از ۱۰,۰۰۰ گام در روز) ممکن است با کاهش قابلتوجه علائم افسردگی همراه نباشد”.
این یافتههای جدید پیادهروی را به بسیاری از اشکال دیگر فعالیتهای بدنی – مانند ایروبیک، تمرینات وزنهبرداری، یوگا و حتی تایچی – اضافه میکند که میتوانند به دور نگهداشتن افسردگی کمک کنند.
نتیجهگیری کلی این است که: تعیین اهدافی برای تعداد گامهای روزانه ممکن است یک استراتژی بهداشتی عمومی امیدوارکننده و فراگیر برای پیشگیری از افسردگی باشد