پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : تغییرات اقلیمی در حال حاضر عامل یک پنجم از موارد دنگی است.
به گزارش انتخاب و به نقل از هلث دی؛ یک مطالعه جدید نشان میدهد که تقریباً 20 درصد از موارد فعلی تب دنگی به تغییرات اقلیمی مرتبط است، که باعث گسترش مناطقی شده که در آنها پشهها قادر به انتقال ویروس هستند. با افزایش دمای جهانی، پیشبینی میشود که شیوع بیماری دنگی افزایش یابد و موارد آن تا سال 2050 به میزان 40 تا 60 درصد افزایش یابد. در برخی مناطق، میزان موارد دنگی ممکن است تا 200 درصد افزایش یابد.
محققان نشان دادهاند که پشههای حامل ویروس دنگی با افزایش دما در محدوده خاصی (بین 68 تا 82 درجه فارنهایت) بهطور مؤثرتری ویروس را منتشر میکنند. با انتقال بیشتر مناطق به این دمای «مناسب»، تعداد عفونتهای دنگی که بهطور محلی به دست آمدهاند، احتمالاً افزایش خواهد یافت.
این مطالعه که دادههای 21 کشور را تجزیه و تحلیل کرده، نشان میدهد که کشورهای منطقه آمریکا در سال 2024 شاهد افزایش قابل توجهی در موارد دنگی بودهاند. در این سال، تقریباً 12 میلیون مورد گزارش شده است که در مقایسه با 4.6 میلیون مورد در سال 2023، افزایش چشمگیری داشته است.
بدون کاهش قابل توجه در انتشارات گازهای گلخانهای، بار جهانی بیماری دنگی ممکن است حتی بیشتر افزایش یابد، که تغییرات اقلیمی را به تهدیدی بزرگتر برای سلامت تبدیل میکند، بهویژه در مناطقی که در آنها دنگی بهطور گسترده موجود است.