پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایسنا: بر اساس دادههای تحقیقات جدید، بیش از نیمی از ۶۸ هزار مورد مرگ مرتبط با گرما در تابستان سوزان اروپا در سال ۲۰۲۲ میلادی ناشی از تغییرات آب و هوایی در نتیجه فعالیتهای انسانی بوده است.
مطالعهای که توسط موسسه بهداشت جهانی بارسلونا (ISGlobal) انجام شد، نشان داد اگر گازهای گلخانهای گرمایش جهانی را تسریع نمیکرد، ۳۸ هزار نفر کمتر بر اثر گرما جان خود را از دست میدادند و این وضعیت بر خطرات فوری سلامت ناشی از بحران آب و هوایی تأکید میکند.
«تسا بک»، نویسنده اصلی این مطالعه گفت یافتهها این تصور را که تغییرات آب و هوایی تهدیدی دور است به چالش میکشد. بک در این گزارش خاطرنشان کرد: بسیاری افراد، تغییرات آب و هوایی را به عنوان یک نگرانی در آینده میبینند. با این حال، یافتههای ما تاکید میکنند که این یک موضوع مبرم است، موضوعی که مستقیماً بر سلامت و بقای ما تأثیر میگذارد.
این مطالعه تفاوتهای چشمگیری را در بین جمعیتشناسی نشان داد، زنان، افراد مسن و ساکنان جنوب اروپا بیشتر از همتایان خود تحت تاثیر مرگ و میر ناشی از گرما بودند.
به گزارش آناتولی، در حالی که دانشمندان مدتها میدانستند آلودگی کربن امواج گرما را تشدید میکند، این مطالعه تأثیر مستقیم آن را بر مرگومیر مشخص کرد و تخمین زد که اگر آب و هوا بهطور مصنوعی با سوزاندن سوختهای فسیلی و جنگلزدایی گرم نمیشد، امکان جلوگیری از ۵۶ درصد از مرگهای مرتبط با گرما وجود داشت.
متخصصان دریافتند این درصد طی شش سال گذشته حدود ۴۴ تا ۵۴ درصد باقی مانده است.
در همین حال، «سازمان جهانی هواشناسی» (WMO) اعلام کرد غلظت آلایندههای عاملِ گرمایشِ زمین که جو را مسدود میکنند در سال گذشته میلادی (۲۰۲۳) رکورد زده است.
مطالعات اخیر نشان داده است دی اکسید کربن سریعتر از هر زمان دیگری در تاریخ حیات بشر در جو انباشته میشود و غلظت آن تنها در دو دهه بیش از ۱۰ درصد افزایش یافته است.
«سلست سائولو»، دبیر کل سازمان جهانی هواشناسی در این باره گفت: یک سال دیگر و یک رکورد دیگر. این رکورد باید زنگ خطر را در بین تصمیم گیرندگانِ سیاستهای آب و هوایی به صدا درآورد.
سازمان جهانی هواشناسی دریافته است این افزایش ناشی از سوزاندن سوختهای فسیلی توسط بشر بوده و با آتشسوزیهای بزرگ و کاهش احتمالی توانایی درختان برای جذب کربن، تشدید شده است.