arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۸۲۷۱۷۳
تاریخ انتشار: ۲۴ : ۱۱ - ۰۱ آبان ۱۴۰۳

چگونه مسمومیت‌های عمدی و اتفاقی را مدیریت کنیم؟

سرپرست تجویز و مصرف فراورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو، در خصوص مدیریت مسمومیت‌های تعمدی و اتفاقی، نکاتی را متذکر شد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

مهر: سرپرست تجویز و مصرف فراورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو، در خصوص مدیریت مسمومیت‌های تعمدی و اتفاقی، نکاتی را متذکر شد.
راضیه کشاورز ملکی سرپرست تجویز و مصرف فراورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو، بر اهمیت شناسایی سریع و درمان مؤثر مسمومیت‌های تعمدی و اتفاقی تأکید کرد و گفت: آموزش عمومی و ارائه اطلاعات به موقع می‌تواند نقش حیاتی در کاهش عوارض ناشی از مسمومیت‌ها ایفا کند.

وی ضمن تشریح مراحل شناسایی و درمان مسمومیت‌های ناشی از مصرف مواد سمی، اظهار داشت: شناسایی علائم بالینی مسمومیت، از جمله سردرد، تهوع و تغییرات در وضعیت هوشیاری، نخستین قدم در مدیریت این شرایط است. پس از تشخیص، اقدامات فوری مانند تماس با مراکز درمانی و جمع‌آوری اطلاعات درباره نوع و مقدار ماده سمی ضروری است.

کشاورز ملکی با اشاره به اهمیت اقدامات اولیه، ادامه داد: در مسمومیت‌های خفیف، ممکن است نیاز به مداخلات فوری نباشد، اما در موارد شدید، شستشوی معده و تجویز زغال فعال می‌تواند به کاهش جذب سم کمک کند. همچنین استفاده از ضد زهر در صورت وجود ماده سمی خاص بسیار حیاتی است.

وی همچنین بر لزوم آموزش عمومی و آگاه‌سازی جامعه در زمینه خطرات مسمومیت‌ها تأکید و تصریح کرد: ترویج آموزش به کارکنان درمانی و برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای عموم، می‌تواند به پیشگیری از وقوع موارد مسمومیت کمک کند.

سرپرست تجویز و مصرف فراورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو افزود: مستندسازی و جمع‌آوری داده‌های دقیق در مورد موارد مسمومیت به ما این امکان را می‌دهد که روندها و الگوهای موجود را شناسایی کنیم و با تجزیه و تحلیل این داده‌ها، برنامه‌های مؤثری برای پیشگیری از موارد مشابه در آینده طراحی کنیم.

کشاورز ملکی، به لزوم تشکیل کارگروه‌های تخصصی برای مدیریت مسمومیت‌ها اشاره کرد و گفت: این کارگروه‌ها می‌توانند با تبادل تجربیات و دانش میان متخصصان، پاسخ بهتری به چالش‌های ناشی از مسمومیت‌های تعمدی و اتفاقی ارائه دهند.

نظرات بینندگان