محتوای دو سند منتسب به پنتاگون درباره جزئیات حمله اسرائیل به ایران برای نخستین بار روز جمعه ۲۷ مهر در کانال تلگرامی «میدل ایست اسپکتیتور منتشر شد. این کانال می گوید که این اسناد را از منبعی در نهادهای اطلاعاتی آمریکا دریافت کرده اما توضیح بیشتری نداد. پس از انتشار مفاد دو سند در این کانال تلگرامی، این جزئیات روز شنبه در کانالها و سایتهای متعدد دیگر نیز نقل شد.
امین پرتو، کارشناس نظامی، درباره اسناد منتشر شده در آمریکا در رابطه با حمله اسراییل به «انتخاب» گفت: «اعتبار اسناد را سی. ان. ان و رسانههای اسراییل تأیید کردهاند. درجه طبقهبندیشان هم به کلی سری است. البته درجه سری بالاتری هم داریم اما این اسناد هم بسیار سری بوده است. انتشار این اسناد میتواند چند دلیل داشته باشد. اگر خود دولت این اسناد را برای تحت فشار قرار دادن اسراییل لو داده باشد، نوعی چالش اطلاعاتی است. آنها شاید میخواهند که اسراییل تا این حد سخت به ایران حمله نکند. گزینه دیگر این است که یک سری افسر آمریکایی در پنتاگون به صورت محفلی احساس نگرانی کردهاند و دست به این کارزدهاند. در گذشته نیز این تجربه وجود داشت که یک سری از افسران صلح طلب، طعمه انتشار اسناد میشدند. عدهای نیز میگویند این کار برای کمک به ایران بوده اما به نظر نمیرسد درست باشد. اگر ایران بداند اسراییل چگونه حمله میکند هم نمیتواند الزاماً جلو آن را بگیرد. »
او افزود: «اسراییل قطعاً روی وعده صادق 3و 4 حساب کرده است. آنها میخواهند یک بازی شطرنج درست کنند که صحنه به سمت تنش بیشتر برود. »
این کارشناس نظامی در رابطه با محتوا نظامی اسناد آمریکا بیان کرد: «گزینه حمله دریایی اسراییل با زیردریایی در این اسناد رد میشود. اینکه اسراییل در شمال اقیانوس هند زیردریایی دارد، از گزینهها حذف شد. آنچه در متن سند آمده این است که 56 موشک بالستیک هواپرتاب از دو نوع به ایران شلیک شود و چند هواپیما بردبلند بدون سرنشین با سوختگیری هوایی نیز حضور داشته باشند. نکته اصلی آن 56 موشک است. یک نوع از موشکها افق طلایی نام دارند. کسی اصلاً نمیداند این موشک چیست و اسراییل آن را از کجا آورده است. »
وی تصریح کرد: «این اتفاق معمول بود که اسراییل تجهیزات نظامی داشت که بعدها اطلاعات آن را منتشر میکرد. اسراییل ک خودرو زره پوش داشت که موشک ضد تانک روی آن نصب بود و 30 سال درخدمت اسراییل بود. وقتی بازنشست شد تازه اعلام کردند که این تجهیزات 30 سال در خدمت ارتش بوده است. »
پرتو درباره توافق مقابله با موشکهای فوق گفت: «موشک بلواسپار که یک نقطه در ایران را با آن زدند، کسی اطلاعی از آن نداشت. موشکهایی که الان از آن نام برده میشود هم مبهم است. در فضای اطلاعات آشکار و سایتهای نظامی، جزئیاتی از آن نداریم. موشکهای فوق مشخص است که میزان دقت بالایی دارند. این موشکها ابرفراصوت هستند و از سامانههای دفاعی رد میشوند. »