برنا: معاون اجرایی رئیسجمهور با بیان این که مسعود پزشکیان وی را به عنوان مسئول اداره امور گزینش کشور انتخاب کرده است، گفت: باید در امر گزینش نگرش سلیقه ای و غیرحرفه ای کنار گذاشته شود.
«محمدجعفر قائمپناه» ظهر امروز سهشنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۳ در نخستین نشست خبری خود گفت: روزانه بیش از ۵۰۰ پیامک از اقشار مختلف جامعه برای من ارسال می شود این پیام ها از اقشار مختلف است که چرا کد ۱۹ یا ۵ (موارد گزینشی) شامل حال ما شده است. برای من سخت است که نمیتوانم به تک تک آنان جواب بدهم.
وی افزود: همه جوانان این مملکت هستند که سال ها کار کردهاند اما هم اکنون در گزینش رد شده اند، رئیس جمهور نیز مسئولیت گزینش را به بنده داده اند و برای من سخت است که نمیتوانم پاسخگوی مردم باشم و رضایت جوانان را جلب کنم.
قائم پناه بیان کرد: از این فرصت استفاده می کنم و دیدگاه رئیس جمهور را درباره این مساله با شما مطرح می کنم.
وی با بیان اینکه در ۱۵ دی ۱۳۶۱ امام خمینی(ره) پیامی درباره گزینش صادر کردند که بعدها به تصویب در مجلس شورای اسلامی منجر شد گفت: امام راحل به گزینشهای آن زمان انتقاد زیادی داشتند.
قائم پناه تصریح کرد: امام (ره) در بخش مهمی از فرمایشات خود درباره گزینش میگویند: افرادی که در گزینش هستند باید به مسائل روز آشنایی کامل داشته باشند و دوم اینکه سوالات شرعی در چارچوبی که مردم عادی باید بدانند باشد. لذا رهنمودهای حضرت امام (ره) در این مورد بسیار مهم است و باید سرلوحه کار ما قرار گیرد.
معاون اجرایی رئیس جمهور بیان کرد: در سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری نیز اشاره ای وجود دارد، در بند کلی بهبود معیارها و روزآمدی گزینش منابع انسانی به منظور جذب نیروی انسانی توانمند متعهد و شایسته و پرهیز از تنگ نظری و سلیقهای و غیر حرفهای تاکید شده است.
سرپرست نهاد ریاست جمهوری افزود: وقتی که رهبر معظم انقلاب درباره پرهیز از تنگ نظری صحبت میکنند حتما اتفاقی افتاده است، اگر صحبت از روزآمدی میشود حتما اتفاقی به دور از شرایط اقتصادی و سیاسی و اجتماعی و به دور از فرهنگ روزمره اتفاق افتاده است.
وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۳ برای آزمون آموزگاری ۶۳۶ هزار نفر شرکت کردند و ظرفیت ۲۸ هزار نفر بوده است و دو برابر ظرفیت کسانی که لازم بوده، معرفی شدند.
قائم پناه خاطرنشان کرد: در مرحله اول ۲۱ هزار نفر پذیرفته میشوند و ۴۴ هزار و ۳۴۰ نفر رد میشوند؛ این عدد قابل توجه است. از سوی دیگر ۶۰ درصد پذیرفتهشدگان مربوط به مصاحبه است و ۴۰ درصد نمره علمی قبول است در حالی که باید نمره علمی مورد توجه باشد چرا که در گزینش مصاحبه نگرش سلیقهای و حرفهای مخالف سیاستهای کلی مورد نظر مقام رهبر انقلاب است.
معاون اجرایی رئیس جمهور ادامه داد: در آزمون دبیری ۳۸۱ هزار نفر در سال ۱۴۰۳ شرکت کردند و ظرفیت، ۲۸ هزار نفر بوده است که ۴۸ هزار نفر معرفی شدند و از این میان ۴۴۰۰ نفر کد ۱۹ گرفتهاند، ۱۶ هزار و ۳۰۰ نفر از ظرفیت ۲۸ هزار نفر پُر شده است.
وی با بیان اینکه علی رغم بیکاری از یک سو و جوانان تحصیلکرده از سوی دیگر گفت: اما کلاس های بدون معلم از سوی دیگر اشکال بزرگی ایجاد کرده است. یعنی مجوز قانونی برای جذب معلم وجود دارد، ولی کلاس بدون معلم داریم؛ اما به خاطر این سختگیریها از ظرفیت قانونی آموزش و پرورش برای جذب ۵ هزار نفر استفاده نشده است. در مورد دبیری هم همینطور است از ظرفیت ۸ هزار نفر برای جذب جوانان استفاده نکردهایم.
مسئول اداره امور گزینش کشور تأکید کرد: باید نگاه ویژه به کسانی داشته باشیم که باور دینی غیر از اکثریت جامعه دارند به ویژه برادران عزیز اهل سنت و اهل حق؛ آنها باید بر اساس باورهای دینی خودشان مورد گزینش قرار بگیرند.
قائم پناه گفت: از هستههای گزینش تقاضا دارم نگاه مثبتتری به جذب جوانان این مرز و بوم داشته باشند و از هر گونه سلیقه شخصی دور کنند. شرح صدر داشته باشند، نگاه برای جذب بیشتر از دفع باشد. به خصوص که رهبر انقلاب میگویند نیروهای توانمند در آموزش و پرورش باید نیروهای باهوشتر و تواناتر و عالم تر جذب شوند.
معاون رئیس جمهور افزود: باید بدنه دولت از جوانان شایسته و کاربلد و نخبه و دانشمند به کار گرفته شوند تا دولت توانمندتر باشد.