پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : بی بی سی: به گفته کیمبرلی چیتل، مدیر سرویس مخفی ایالات متحده پلیس در داخل ساختمانی که از پشت بام آن توماس متیو کروکس به دونالد ترامپ شلیک کرد، مستقر شده بود.
چیتل به خبرگزاری ایبیسی گفت در حالی که کروکس روی سقف بود پلیس محلی در داخل ساختمان حضور داشت و این پلیس محلی - نه سرویس مخفی - بود که «مسئول» تامین امنیت ساختمان و محیط بیرونی آن بود.
این سئوال مطرح مطرح بوده که چگونه ماموران پلیس و آنهایی که وظیفه حفظ امنیت در گردهمایی دونالد ترامپ را برعهده داشتند، به مرد مسلح اجازه دادند تا چنین به محل سخنرانی او نزدیک شود؟
توماس متیو کروکس توانست به پشت بام ساختمانی در نزدیکی محل سخنرانی دونالد ترامپ در فضای باز نمایشگاه باتلر کانتی، ایالت پنسیلوانیا، راه یابد و از فاصله ۱۳۰ متری به او شلیک کند.
سیبیاس نیوز، شریک آمریکایی بیبیسی، به نقل از منابعی گفته است که حضور نیروهای پلیس محلی در داخل ساختمان شامل سه تکتیرانداز بود که گفته میشود شخص تیرانداز را هنگام بالا رفتن به روی بام دیدند.
در این تیراندازی یک نفر از شرکتکنندگان در همایش کشته و دو نفر دیگر به شدت زخمی شدند. اصابت گلوله ترامپ را از ناحیه گوش زخمی کرد.
آنتونی گوگلیلمی، سخنگوی سرویس مخفی، گفته است که سازمان او مسئول تامین محوطه داخلی سخنرانی بوده است، در حالیکه تامین منطقه خارج از آن شامل ساختمانی که فرد مسلح از بام آن به سوی ترامپ تیراندازی کرد برعهده پلیس محلی قرار داشت.
دفتر کلانتر محلی پاسخ به سوالات بیبیسی را به سازمان پلیس ایالتی ارجاع داد و پلیس ایالتی گفت مسئولیتی در قبال حفظ امنیت منطقه حاوی ساختمان مورد نظر نداشته است.
سخنگوی پلیس ایالتی به بیبیسی گفت که «تمام امکانات» درخواستی سرویس مخفی از جمله استقرار بین ۳۰ تا ۴۰ مامور در داخل محوطه را فراهم کرده بود.
بسیاری از ناظران این سنوال را مطرح کردهاند که چگونه تمامی برنامهریزیهای امنیتی مانع از آن نشد که فرد مسلح بتواند به سوی آقای ترامپ شلیک کند.
برخی حاضران در این گردهمایی گفتند که مظنون را دقایقی قبل از شروع به تیراندازی روی پشت بام مشاهده کردند و مایکل اسلوپ، کلانتر کانتی باتلر، گفته است که یک مامور امنیتی محلی نیز تیرانداز را دید اما نتوانست مانع از تیراندازی او شود.
آقای اسلوپ اعتراف کرد که نهادهای مسئول در حفظ امنیت محل «شکست» خوردهاند اما گفت که از نظر او، هیچ طرفی مقصر نیست.
جیسون راسل، موسس شرکت «سکیور اینوایرنمنتز کانسالتنتز» که از سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۰ به عنوان یک مامور امنیتی کار میکرد، گفته است که سرویس مخفی ایالات متحده در موارد متعدد از پلیس محلی برای حفظ امنیت محلهای تجمع مردم کمک میگیرد.
او به بیبیسی گفت: «سرویس مخفی از نظر تعداد پرسنل منابع نامحدودی ندارد که بتواند در تمام نقاط ماموران خود را مستقر کند.»
او گفت که مأموران مخفی معمولا از روزها قبل از برگزاری یک گردهمایی محل مورد نظر را به دقت بررسی و طرح امنیتی مناسب را تهیه میکنند و بعد آن را با سازمانها و نهادهای پلیس محلی به اشتراک میگذارند.
او گفت که در جریان یک رویداد، تمامی اطلاعات به سرعت با همه نهادهای درگیر در تامین امنیت محل به اشتراک گذاشته میشود. او در عین حال افزود که «در آن ۱۰ ثانیهای که طول میکشد اطلاعات از یک نقطه به نقطه دیگر برسد یک فرد مسلح فرصت کافی برای شلیک چند گلوله را دارد.»
انبیسی نیوز به نقل از دو منبع آشنا با عملیات سرویس مخفی گزارش کرده است که قبل از برگزاری این گردهمایی، پشت بام یک نقطه ضعف آشکار بود.
آقای راسل گفت که این احتمال وجود دارد که ماموران سرویس مخفی آن ساختمان را به عنوان یک منبع تهدید احتمالی شناسایی کرده و از مقامات محلی خواسته بودند تا مامورانی را در نزدیکی آن مستقر کنند تا کسی نتواند وارد آن شود.
او گفت: «به هر حال، این حادثه به دلیلی روی داده است.»
توماس گلیسون، که ۲۱ سال در ارتش ایالات متحده به عنوان چترباز و تکاور خدمت کرده است از شاهدان این حادثه بوده است. او گفت که «برای جلوگیری از یک تهدید امنیتی از راه دور میبایست تمهیدات بیشتری اندیشیده میشد.»
او گفت: «با نگاهی به فاصله و دید مورد نظر از بالای بام آن ساختمان، قطعا اگر کسی میخواست [ترامپ] را ترور کند، آنجا منطقیترین نقطه برای تیراندازی بود.»
از زمان وقوع این حادثه افبیآی – پلیس فدرال آمریکا – نقش اصلی را در بررسی این حادثه برعهده گرفته است و حادثه تیراندازی اکنون موضوع چندین برنامه تحقیقاتی دیگر از سوی مجلس نمایندگان و سنای کنگره آمریکاست.
الیاندرو مایورکاس، وزیر امنیت داخلی آمریکا، این حادثه را یک «شکست» امنیتی توصیف کرده و به شبکه خبری سیانان گفته است که «حادثهای مانند این نباید دیگر تکرار شود.»
کیمبرلی چیتل، رئیس سرویس مخفی ایالات متحده، روز دوشنبه گفت که نهاد زیر نظر او در همکاری با پلیس فدرال و پلیس محلی «میکوشد کشف کنند که چه اتفاقی افتاده است، چگونه اتفاق افتاده است و چگونه میتوانیم از تکرار حادثه مشابه آن جلوگیری کنیم.»
او افزود که با هر گونه تحقیقات کنگره در مورد تیراندازی به ترامپ همکاری خواهد کرد.
خانم چیتل در مصاحبه با ایبیسی گفت که «مسئولیت برعهده من است، تمام» اما تاکید کرد که باوجود درخواستهای فزاینده برخی از اعضای کنگره، از سمت خود کنارهگیری نخواهد کرد.
قرار است او روز ۲۲ جولای در برابر کمیته نظارت و پاسخگویی مجلس نمایندگان حضور یابد.
جمهوریخواهان عضو کمیته همچنین از سرویس مخفی خواستهاند تا شواهدی در تایید اظهارات خود از جمله ارتباطات داخلی، مکالمات صوتی و تصویری ضبط شده، پیام به ماموران پلیس و امنیتی محلی، نقشهها، نمودارها و ارزیابیهای پیش از رویداد را نیز در اختیار کمیته قرار دهد.