پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایرنا: سخنگوی صنعت آب کشور با اعلام اینکه میزان بارشها در کشور از ابتدای سال آبی جاری (مهر ماه ۱۴۰۲) تا کنون نسبت به وضعیت نرمال، کاهش ۱۲ درصدی داشته است، گفت: پیشبینیهای سازمان هواشناسی در خصوص افزایش بارشها در پاییز امسال محقق نشد.
وضعیت بارشها در کشور با گذشت ۷۳ روز از سال آبی جاری (ابتدای مهر ۱۴۰۲ تا آخر شهریور ۱۴۰۳) همچنان مطلوب ارزیابی نمیشود.
رئیس مرکز پیشبینی سازمان هواشناسی نیز در چند روز گذشته اعلام کرده بود که با توجه به تغییرات اقلیمی، پیشبینیهای مورد انتظار فصل پاییز محقق نشد و بارندگیها مطلوب نبود.
مؤسسه تحقیقات آب وزارت نیرو هم در روزهای اخیر گزارشی از وضعیت بارش در حوضههای آبریز ارائه کرد که بر اساس آن وضعیت مطلوبی تا ۲۸ آذر از نظر بارشی نداریم.
پیشبینیها محقق نشد
«فیروز قاسمزاده» در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، درباره وضعیت بارشها در کشور از ابتدای سال آبی جاری (مهر ماه ۱۴۰۲) تا کنون، اظهار داشت: سازمان هواشناسی هفته گذشته یک اصلاحیهای در مورد پیشبینیهای قبلی خود ارائه کرد که بر اساس آن اعلام شد میزان بارشهایی که برای پاییز امسال بهخصوص از ۱۵ آبان پیشبینی شده بود، محقق نشده است.
وی با بیان اینکه انتظار داشتیم بارشهای پاییز نرمال و فرا نرمالی در کشور رخ دهد تا وضعیت منابع آب بهبود پیدا کند، محقق نشده است، ادامه داد: آمار بارندگیها در حوضههای آبریز کشور نشان میدهد بارشها کاهش یافته و پهنه گستردهای از کشور با کاهش میزان بارشها مواجه شده است.
میزان بارشها کاهش یافت
مدیرکل دفتر اطلاعات و دادههای آبی کشور با اعلام اینکه میزان بارشها نسبت به نرمال ۱۲ درصد کاهش داشته است، خاطرنشان کرد: این وضعیت در استانهای مختلف متفاوت است.
قاسمزاده توضیح داد: در برخی استانها مانند زنجان و اصفهان حتی بیش از ۵۰ درصد، کاهش بارش داشتیم، اما در استانهایی مانند سیستان و بلوچستان، هرمزگان، گلستان، خراسان شمالی بارشها مناسب بوده است.
وی گفت: وضعیت بارشی کشور از نظر پهنهای به این ترتیب است که در شمالشرق کشور به خصوص استانهای خراسان شمالی، گلستان و مازندران خوب بوده و در پهنه جنوبشرق و در سه استان سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان وضعیت مطلوبی ارزیابی میشود.
سخنگوی صنعت آب کشور بیان کرد: در نوار غربی و جنوبغربی به خصوص در استانهای ایلام، خوزستان و بوشهر هم وضعیت بارشها خوب بوده، البته در همین استانها مثلاً در خوزستان بارندگیها عمدتاً در پهنه جنوبی استان رخ داده در حالی که سدها در نیمه شمالی آن قرار دارد.