پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : تسنیم: رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: حوزویان باید با هوش مصنوعی آشنا باشند، چرا که بدون استفاده از امکانات بروز نمیتوان در جامعه تاثیرگذار بود.
آیت الله سیدهاشم حسینیبوشهری امروز در اجلاسیه مجمع عمومی جامعه مدرسین که با موضوع «هوش مصنوعی: فرصتها، چالشها و راهکارها» در سالن اجتماعات مدرسه عالی دارالشفا برگزار شد، اظهار کرد: هوش مصنوعی در مباحث مختلفی ازجمله صنعت، پزشکی، کشاورزی، از گذشته مطرح بوده است اما اکنون سرعت پیشرفت آن به حدی بوده که همگان تعجب کردند.
وی ادامه داد: هوش مصنوعی با پیشرفتی که داشته از مرزهای فرهنگی و اجتماعی گذر کرده است، در ایران و جهان اسلام اگر به آینده هوش مصنوعی توجه نشود از غافله تکنولوژی دنیا عقب میمانیم لذا توجه به فرصتها و چالشهای این فناوری باید در دستور کار قرار بگیرد.
حسینیبوشهری بیان کرد: علم قدرتآفرین است و لازم است تا با آیندهنگری درخصوص این فناوری استفاده بهینه صورت گیرد تا پایههای علمی کشور تقویت شود.
امام جمعه قم تصریح کرد: پرداختن به هوش مصنوعی تصمیمگیری برای افقهای آینده اسلام و کشور را تسهیلبخشی میکند؛ امروز عرصه جهانی متعلق به علم و تکنولوژی است، باید بتوانیم برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی از این امکانات و ابزار به نحو احسن استفاده کنیم تا به یکباره دچار غافلگیری نشویم.
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در بیان اهمیت تعریف دادههای هوش مصنوعی بیان کرد: در جستجو محتوای و تولید دادهها باید پیشقدم باشیم و فقط بهرهبردار نباشیم، باید به لایههای درونی آن دست یابیم تا رشد و پیشرفت کنیم.
وی افزود: حوزویان باید با هوش مصنوعی آشنا باشند، چرا که بدون استفاده از امکانات بروز نمیتوان در جامعه تاثیرگذار بود.
حسینیبوشهری ادامه داد: چند سالی است که حوزه علمیه برنامههای متعددی برای هوش مصنوعی در نظر گرفته است که این کار پسندیده و قابل تقدیر است اما باید اذعان کرد این فناوری به حدی وسیع است که هرچه فعالیت شود باز هم کم است.
امام جمعه قم با اشاره به اینکه باید دادههای با معیار دینی و اخلاقی تهیه و تنظیم شود، تصریح کرد: حوزه علمیه امروز رسالت سنگینی برعهده دارد؛ باید از ظرفیت هوش مصنوعی در آموزش و پژوهش استفاده کرد؛ با برنامهریزی مناسب کارگاههای آموزشی تشکیل شود تا افق و چشماندازهای آینده به نحو احسن ترسیم شود.
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به تهدیدهای هوش مصنوعی ابراز کرد: چالشهای اخلاقی متعددی در پرتو هوش مصنوعی متصور است که شاید تصمیماتی خارج از دین در قالب آن صورت گیرد.
وی اضافه کرد: توسعه ابزارهای تهاجمی و مخرب، جعل سند، حملات سایبری و پیشرفته ازجمله تهدیدات این فناوری است و لازم است به این وجوهات توجه بیشتری شود؛ باید در این زمینه پیشرفت مطلوبی داشته باشیم تا جلوی این حوادث احتمالی گرفته شود.
حسینیبوشهری در پایان بیان کرد: تدوین قوانین و مقررات شفاف برای استفاده مسئولانه از هوش مصنوعی، آموزش عمومی، طراحی سیستمهای اخلاق محور و بومیسازی از مواردی است که مسئولین امر باید به آن توجه کنند.