پس از بیش از ۲۵ سال تحقیق، نخستین پیوند رحم در بریتانیا به زنی که بدون رحم سالم متولد شده بود، انجام شد. رحم پیوندی جدید به وی امکان بارداری و حمل نوزاد را میدهد.
بنا بر نتایج این پیوند که در مجله بینالمللی مامایی و زنان (BJOG) منتشر شد، هم گیرنده و هم اهدا کننده که هر دو خواهر بودند، به خوبی بهبود یافتهاند.
این پیوند بخشی از برنامه اهداکنندگان زنده بریتانیا بود که توسط موسسه خیریه پیوند رحم انگلستان حمایت مالی شده بود.
تیم جراحی نیز توسط جراحانی از امپریال کالج ( Imperial College Healthcare NHS Trust) و بیمارستانهای دانشگاه آکسفورد زیر نظرسرویس سلامت ملی بریتانیا رهبری میشد.
عمل مربوط به اهداکننده و عمل مربوط به گیرنده هر دو به صورت پیوسته در مرکز پیوند آکسفورد واقع در بیمارستان چرچیل (Oxford Transplant Centre at OUH's Churchill Hospital) انجام شد و تقریباً حدود ۱۸ساعت به طول انجامید.
اگر همه چیز به خوبی پیش رود، به گیرنده در اواخر سال جاری میلادی در کلینیک باروری لیستر در لندن، تخمک باور انتقال خواهد یافت. در صورت تایید بارداری، گیرنده در یک کلینیک تخصصی پیش از زایمان تحت نظر قرار میگیرد.
سابقه پیوند رحم در جهان
در حالی که این اولین پیوند در نوع خود در بریتانیا محسوب میشود، تاکنون ۱۰۰ پیوند رحم در سراسر جهان انجام شده است که حاصل آن تولد ۵۰ نوزاد بوده است. اولین عمل موفقیت آمیز پیوند رحم در سال ۲۰۱۳ در گوتنبرگ سوئد انجام شد.
همچنین بیش از ۲۵ سال تحقیق در مورد پیوند رحم در بریتانیا منجر به توسعه روشهای جراحی دیگری نیز در این زمینه شده است.
یکی از آنها توسعه عمل «تراکلکتومی رادیکال شکمی» است که امکان حفظ باروری هزاران زن مبتلا به سرطان دهانه رحم را در مراحل اولیه فراهم کرده است. همچنین روش اصلاح شده موسوم به استراسمن (Strassman)، برای حفظ پتانسیل باروری زنان مبتلا به تومورهای ناحیه جفت استفاده میشود.
از هر پنج هزار زن در بریتانیا یک زن بدون رحم متولد میشود و قادر به باردار شدن و حمل فرزند خود نیست. بسیاری از زنان دیگر نیز به دنبال سرطان یا سایر بیماریها از جمله اندومتریوز، مجبور به برداشتن رحم خود می شوند.
این عمل پیوند رحم توسط پروفسور ریچارد اسمیت و خانم ایزابل کیروگا صورت گرفت.
منبع: یورونیوز
کلیه خوکی که به وسیله جراحی به یک مرد دچار مرگ مغزی پیوند زده شده بود، با گذشت یک ماه همچنان به فعالیت عادی خود ادامه میدهد. این موضوع میتواند گامی بزرگ در راستای درمان بیماران باشد.محققان مرکز پزشکی لانگون هلث دانشگاه نیویورک روز چهارشنبه با اعلام نتایج این آزمایش گفتند که این طولانیترین مدتی است که یک کلیه خوک توانسته است در بدن یک انسان، هرچند دچار مرگ مغزی کار کند. این محققان قصد دارند فعالیت این کلیه را برای ماه دوم نیز تحت نظر داشته باشند. رابرت مونتگومری، رئیس مرکز پیوند لانگون دانشگاه نیویورک گفت: «آیا این اندام مثل اعضای انسان کار میکند؟ خوب تا حالا که اینطور به نظر میرسد.»