arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۷۳۸۵۵۱
تاریخ انتشار: ۵۷ : ۱۰ - ۲۹ مرداد ۱۴۰۲

آسوشیتدپرس: روند تخلیه نفت توقیف‌شده ایران در تگزاس آغاز شده است

آسوشیتدپرس می گوید داده‌های ردیابی نشان می‌دهد که یک نفتکش که مدت‌ها مظنون به حمل نفت خام تحریم‌شده ایران بود، اواخر روز شنبه تخلیه محموله خود را در نزدیکی تگزاس آغاز کرده است. سرنوشت این نفتکش با نام «سوئز راجان» که پرچم جزایر مارشال را حمل می‌کرد به دلیل تنش‌ها میان تهران و واشنگتن در وضعیت نامعلومی قرار داشت.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایسنا: یک نفتکش که پیشتر گفته شده بود حامل نفت خام توقیف‌شده ایران است، روند تخلیه و انتقال محموله خود را آغاز کرد.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، داده‌های ردیابی نشان می‌دهد که یک نفتکش که مدت‌ها مظنون به حمل نفت خام تحریم‌شده ایران بود، اواخر روز شنبه تخلیه محموله خود را در نزدیکی تگزاس آغاز کرده است.

سرنوشت این نفتکش با نام «سوئز راجان» که پرچم جزایر مارشال را حمل می‌کرد به دلیل تنش‌ها میان تهران و واشنگتن در وضعیت نامعلومی قرار داشت، اما اکنون آسوشیتدپرس با تحلیل داده‌های ردیابی دریافته است که این کشتی در حال تخلیه و انتقال محموله خود به یک کشتی دیگر به نام " Mr Euphrates" در نزدیکی گالوستون در ایالت تگزاس (حدود ۷۰ کیلومتری جنوب شرقی هیوستون) است.

جنجال‌ها بر سر نفتکش سوئز راجان در فوریه ۲۰۲۰ از زمانی آغاز شد که گروه «اتحاد علیه ایران هسته‌ای» مدعی شد که این کشتی مشکوک به حمل نفت خام ایران از جزیره خارک که کلیه نفت صادراتی ایران از این جزیره به خارج از کشور صادر می‌شود، است.

این نفتکش برای ماه‌ها در دریای چین جنوبی در سواحل شمال شرقی سنگاپورتوقف و سپس بدون هیچ توضیحی به سمت خلیج مکزیک حرکت کرد. تحلیل‌گران معتقدند که محموله کشتی احتمالا توسط مقامات آمریکایی توقیف شده است، اگرچه هنوز هیچ سندی از دادگاه عمومی تا اوایل روز یک‌شنبه در زابطه با کشتی سوئز راجان ارائه نشده است.

مقامات جمهوری اسلامی ایران پیش از این هشدار داده بودند که در صورت تخلیه محموله این نفتکش، عاملان آن با پیامدهایی مواجه خواهند شد.

تاخیر در تخلیه محموله سوئز راجان به یک موضوع سیاسی برای دولت بایدن نیز تبدیل شده بود، زیرا این کشتی احتمالاً به دلیل نگرانی شرکت‌ها از تهدیدات ایران ماه‌ها در خلیج مکزیک متوقف شده بود.

به گزارش آسوشیتدپرس، گروهی از سناتورهای دموکرات و جمهوری‌خواه آمریکا طی یک نامه از کاخ سفید خواستند تا در مورد آنچه که در مورد محموله این کشتی که ارزش آن حدود ۵۶ میلیون دلار تخمین زده می‌شود، اطلاع‌رسانی کند. آنها گفتند که این پول می‌تواند به صندوق حمایت ایالات متحده برای حمایت از قربانیان تروریسم اختصاص یابد که به کسانی که از حملات ۱۱ سپتامبر و سایر حملات مشابه آسیب دیده اند، غرامت می‌دهد.

خبرگزاری رویترز پیشتر گزارش داده بود که محموله نفت خام ایران در کشتی سوئز راجان که توسط ایالات متحده مصادره شده، چندین ماه است که در سواحل تگزاس باقی مانده و نمی‌تواند تخلیه شود، چراکه شرکت‌های تجاری هراس دارند، هر کشتی که محموله آن را منتقل کند توسط مشتریان خود کنار گذاشته شود.

یک فرد مطلع از این موضوع به رویترز گفته بود که شرکت‌های کشتیرانی نگران هستند که در صورت انتقال نفت خام ایران به کشتی‌هایشان سایر خریداران نفت در سفرهای آینده از کشتی آنها استفاده نخواهند کرد.

به گزارش رویترز، شرکت‌های دریانوردی برای جلوگیری از استفاده از نفتکش‌هایی که ممکن است نفت خام را از کشورهای تحریم‌شده حمل کرده باشند، کنترل‌ کشتی‌های چارتر را سخت‌تر کرده‌اند. شرکت‌ها به‌طور معمول، سه یا چهار قرارداد آخر کشتی را بررسی و اغلب از قراردادهایی که ممکن است بر سفرهای آینده تأثیر بگذارد، اجتناب می‌کنند.

به گزارش ایسنا، مقامات جمهوری اسلامی ایران در هفته‌های گذشته بارها نسبت به تخلیه و فروش این نفت توقیف شده ایران که هم اکنون در سواحل تگزاس آمریکا قرار دارد، هشدار داده‌اند.

سردار علی فدوی، جانشین فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در رابطه با نفت ایرانی توقیف شده توسط آمریکا گفت: واشنگتن بارها مرتکب اشتباهات محاسباتی شده و بارها هم به اشتباهات خود پی برده است. اگر دشمنان حماقت کرده و نفتکش ایران را تخلیه کنند مقابله به مثل خواهیم کرد، یکی از سیاست‌های کشور از زمان جنگ تحمیلی تاکنون مقابله به مثل بوده است.

روزنامه وال استریت ژورنال نیز پیشتر گزارش داده بود که شرکت‌های آمریکایی به دلیل ترس از واکنش ایران حاضر نیستند، محموله توقیف شده در نفتکش سوئز راجان را تخلیه کنند.

این روزنامه نوشته بود ‌که دادستان‌های فدرال آمریکا برای به حراج گذاشتن ۸۰۰ هزار بشکه نفت توقیف شده ایران که در یک نفتکش یونانی در سواحل تگزاس قرار دارد با چالش مواجه هستند، زیرا شرکت‌هایی که تخلیه نفت‌کش‌ها را انجام می‌دهند، می‌گویند که آن‌قدر نگران اقدامات تلافی‌جویانه ایران هستند که نمی‌توانند کار تخلیه این محموله را انجام دهند.

نظرات بینندگان