پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
سوزی اسمیت، یک کارشناس تغذیه بالینی، توصیه کرده است که افرادی که قصد کاهش وزن دارند، باید یک چیز به رژیم غذایی خود اضافه کنند: پروبیوتیکها.
به گزارش انتخاب و به نقل از میرور؛ سوزی، مشاور شرکت PrecisionBiotics، گفت که سلامت روده بر رفاه جسمی و روانی کلی تاثیر دارد. این بدان معناست که سلامت روده بر همه چیز از جمله خلق و خو، شناخت، ایمنی و حتی وزن تاثیر میگذارد. وی توضیح داد که این موضوع به سیستم پیچیدهای به نام محور روده-مغز مربوط است که همچنین بر میکروبیوم روده تاثیر میگذارد.
سوزی گفت که تحقیقات جدید انجام شده توسط PrecisionBiotics نشان داده است که 96٪ از بزرگسالان در بریتانیا به درستی باور دارند که سلامت روده میتواند بر کیفیت زندگی آنها تاثیر بگذارد، اما 44٪ از آنها فکر میکنند که نمیتوانند کاری برای حمایت از سلامت روده خود انجام دهند.
سوزی افزود که تحقیقات نشان داده است که سلامت روده در ارتباط با مدیریت وزن اهمیت زیادی دارد. وی گفت که پروبیوتیکها، به ویژه بیفیدوباکتریوم 12 (BB-12)، نشان دادهاند که میتوانند از افزایش وزن، به ویژه در رژیمهای غذایی پرچرب، جلوگیری کنند.
سوزی به یک مطالعه اشاره کرد که در آن 220 نفر در گروه سنی 30 تا 65 سال که به مدت شش ماه پروبیوتیک ترکیبی حاوی BB-12 مصرف کردهاند، وزن بدنشان 1.34 کیلوگرم کاهش یافته و همچنین شاخص توده بدنی (BMI)، دور کمر و نسبت کمر به قدشان کاهش یافته است. این مطالعه همچنین نشان داد که مصرف پروبیوتیک باعث کاهش قابل توجهی در دور کمر و دور باسن نیز شده است.
سوزی توضیح داد: پروبیوتیکها ممکن است از طریق تقویت پاسخ ایمنی طبیعی بدن، تنظیم عملکرد میکروبیوتای درونی، بهبود عملکرد سد روده، تغییر در ترشح هورمونها، انتقالدهندههای عصبی و عوامل التهابی، و تغییر در متابولیسم اسیدهای چرب کوتاهزنجیرهای در روده، که منجر به آزادسازی هورمونهای تنظیمکننده اشتها میشود، به کاهش وزن کمک کنند.
سوزی توصیه کرد که یک پروبیوتیک خاص حاوی BB-12 مصرف شود، که تاثیر آن در کاهش وزن به اثبات رسیده است. همچنین او پیشنهاد کرد که افراد رژیم غذایی سالمی شامل میوهها و سبزیجات فراوان، از جمله توتها، سبزیجات برگ سبز، کیوی و غلاتی مانند جو دوسر مصرف کنند و غذاهای حاوی فیبر را همراه با پروبیوتیکها مصرف نمایند تا به سلامت روده کمک کرده و تنوع باکتریهای مفید روده را افزایش دهند.
سوزی همچنین یادآور شد: انجمن تغذیه بریتانیا توصیه میکند که پروبیوتیکها حداقل به مدت چهار هفته مصرف شوند تا اثرات آنها نمایان شود. این زمان برای آن است که پروبیوتیکها از طریق محور روده-مغز کار خود را آغاز کرده و سایر سیستمهای بدن را بازتنظیم کنند.