برخی به این تئوری معتقدند که دیزنی جهانی عظیم خلق کرده که همه ی داستان هایی که برای ما روایت می کند، در آن رخ می دهند. این بدان معنی است که همه ی داستان ها و شخصیت های دیزنی می توانند به نوعی با یکدیگر مرتبط باشند و طرفداران آثار دیزنی شیفته ی آن هستند که به دنبال این ارتباطات بگردند. تئوری های زیادی در اینباره مطرح شده که برخی از آن ها به قدری شگفت انگیز و قانع کننده هستند که رفته رفته به این فکر می افتید که هیچ چیز در دنیای دیزنی واقعاً به آن سادگی که به نظر می رسد نیست.
در ادامه به تعدادی از این تئوری ها خواهیم پرداخت که توسط طرفداران دیزنی مطرح شده اند و ارزش در نظر گرفته شدن را دارند.
۱- راپونزل دختر عمه ی آنا و السا است
در انیمیشن «یخ زده» (Frozen)، کشتی والدین آنا و السا در دریا غرق می شود و آن ها دیگر هرگز بازنمی گردند. یکی از کارگردانان «یخ زده» به نام جنیفر لی یک بار گفت که والدین آنا و السا در راه یک جشن عروسی بودند و همین امر باعث شد برخی مخاطبان به این فکر بیافتند که آن جشن عروسی متعلق به راپونزل بوده است.
داستان انیمیشن «یخ زده» ۳ سال بعد از غرق شدن کشتی والدین آنا و السا و برگزاری آن جشن عروسی اتفاق می افتد. انیمیشن «گیسو کمند» (Tangled) روز ۲۴ نوامبر سال ۲۰۱۰ به نمایش درآمد، یعنی دقیقاً ۳ سال قبل از آغاز نمایش «یخ زده» که ۲۷ نوامبر سال ۲۰۱۳ بود.
از آنجایی که راپونزل در مراسم تاجگذاری السا حضور داشت، مخاطبان مطمئن هستند که آن ها در حقیقت با یکدیگر نسبت خانوادگی دارند. مخاطبان به طور خاص معتقدند مادر راپونزل عمه ی آنا و السا است.
۲- تارزان برادر آنا و السا است
برخی مخاطبان از تئوری قبلی هم پا را فراتر گذاشته اند. اگر والدین آنا و السا در حادثه ی غرق شدن کشتی جان خود را از دست نداده باشند چه؟ این مخاطبان این تئوری را مطرح کرده اند که امواج دریا آن ها را به ساحل یک جنگل می رساند و آن ها در آنجا یک خانه ی درختی ساخته و صاحب بچه ی دیگری می شوند. این داستان برایتان آشنا است؟ بله چون این بچه می تواند همان تارزان باشد.
این امر واقعاً ممکن است، چرا که در انیمیشن «تارزان» (Tarzan) گفته می شود که کشتی والدین تارزان هم در دریا غرق شده بود. به علاوه، مخاطبان می گویند والدین تارزان آن ها را به یاد والدین آنا و السا می اندازد. اگر درست باشد، آنا و السا یک برادر کوچک تر از خود هم دارند. جالب است که یکی از کارگردانان «یخ زده» به نام کریس باک خود نیز به این تئوری اعتقاد دارد.
۳- داستان «علاء الدین» در آینده اتفاق می افتد
گرچه اینطور به نظر می رسد که در انیمیشن «علاء الدین» (Aladdin) همه چیز در گذشته های دور رخ می دهد، اما برخی مخاطبان این تئوری را مطرح کرده اند که داستان «علاء الدین» در حقیقت در آینده ی دور، در یک دنیای پساآخرالزمانی رخ می دهد.
در این انیمیشن، غول چراغ جادو به این نکته اشاره می کند که ۱۰ هزار سال در چراغ جادو بوده است. با این حال شوخی های غول چراغ جادو مملوء از اشاراتی به فرهنگ قرن بیستم است. اما اگر داستان در گذشته های بسیار دور رخ می دهد، پس چطور غول چراغ جادو از چیزهایی که مربوط به قرن بیستم هستند خبر دارد؟ مخاطبان تصور می کنند غول چراغ جادو آخرین بار در قرن بیستم بیرون از چراغ جادو بوده و داستان «علاء الدین» ۱۰ هزار سال بعد از آن یعنی در دست کم سال ۱۱،۹۰۱ میلادی رخ می دهد.
۴- داستان «رابین هود» در دوران قرون وسطای «زوتوپیا» اتفاق می افتد
انیمیشن «زوتوپیا» (Zootopia) دنیایی را به تصویر می کشد که انسان ها هرگز در آن وجود نداشته اند و تنها چند انیمیشن دیگر مشابه آن در میان آثار دیزنی وجود دارد: رابین هود (Robin Hood) و شیر شاه (The Lion King). با این حال، در «شیر شاه» نخستی سان ها وجود دارند، اما در «زوتوپیا» هیچ گونه ای از نخستی سان وجود ندارد و در حقیقت به همین شیوه هر گونه اشاره ای به وجود انسان یا حتی احتمال آن حذف شده است.
یک شباهت دیگر این است که در هر دو فیلم یک اختلاف طبقاتی میان حیوانات شکارچی و طعمه وجود دارد. در مجموع، «رابین هود» می تواند سنگ بنای «زوتوپیا»ی آینده باشد.
۵- اورسولا عمه ی آریل است
اولین باری که در انیمیشن «پری دریایی کوچولو» (The Little Mermaid) شخصیت اورسولا معرفی می شود، او می گوید: «من که جوان بودم ضیافت های رویایی ای بر پا می شد. آن وقت ها که در قصر زندگی می کردم.» اگر او خواهر شاه تریتون نبوده پس چطور در قصر زندگی می کرده؟ گرچه هیچکس با اطمینان نمی داند که اورسولا که قبلاً یک پری دریایی بوده چطور به یک اختاپوس تبدیل شده بود، اما برخی مخاطبان تئوری هایی دراینباره مطرح کرده اند.
به خاطر دارید که یک بار اورسولا خود را تبدیل به دختری به نام ونسا کرد و اریک را هیپنوتیزم کرد تا به جای آریل با او ازدواج کند؟ شاید اورسولا در ابتدا به همان شکل بوده.
مخاطبان فکر می کنند از آنجایی که اورسولا نتوانست ملکه شود، تصمیم می گیرد به شکل دیگری قدرت را به دست آورد، مثل ازدواج با یک شاهزاده در خشکی اما نقشه اش نتیجه نمی دهد. به علاوه، انسان ها متوجه می شوند که او یک پری دریایی است و سعی می کنند او را شکار کنند، امری که به مرگ مادر آریل می انجامد. به همین دلیل، تریتون او را از قصر اخراج می کند و بعد از آن، اورسولا بسیار خشمگین می شود و ظاهر خود را تغییر می دهد.
۶- پیتر پن یک فرشته است که کودکان از دنیا رفته را به سمت بهشت هدایت می کند
تا به این حال به این فکر کرده اید که چرا در انیمیشن «پیتر پن» (Peter Pan) «پسران گمشده» در سرزمین ناکجاآباد (نورلند) هرگز بزرگ نمی شوند؟ برخی مخاطبان فکر می کنند دلیلش این نیست که سرزمین ناکجاآباد مکانی جادویی است، بلکه پسرها به این خاطر دیگر بزرگ نمی شوند که همگی از دنیا رفته اند. بر اساس تئوری این مخاطبان، پیتر پن یک فرشته است که روح کودکان درگذشته را به بهشت می برد و از آن ها مراقبت می کند.
حتی در داستان اصلی که انیمیشن «پیتر پن» بر اساس آن ساخته شده یک جمله هست که می تواند اشاره ای به این موضوع باشد: «مرگ، ماجراجویی بسیار بزرگی خواهد بود.»
۷- غول چراغ جادو یک تاجر است
در انیمیشن «علاء الدین» (Aladdin) شباهت های میان تاجری که راوی قصه است و غول چراغ جادو توجه برخی مخاطبان را به خود جلب کرده است. هر دو شخصیت لباس های آبی رنگی به تن دارند و یک نوار قرمز رنگ نیز به دور کمر خود بسته اند. ابروها و ریش آن ها هم شبیه به هم است. به علاوه، آن ها تنها شخصیت های این انیمیشن هستند که فقط ۴ انگشت دارند و صداپیشه ی هر دوی آن ها هم رابین ویلیامز بوده.
به همین دلیل، برخی مخاطبان این تئوری را مطرح کرده اند که غول چراغ جادو بعد از آزاد شدن به یک سیاح تبدیل شده که چیزهایی می فروشد و داستان خود را بارها و بارها برای دیگران روایت می کند. و اگرنه این تاجر همه ی این چیزها را از کجا می داند؟
۸- سفیدبرفی در حقیقت مرده است
برخی مخاطبان این تئوری را مطرح کرده اند که در انیمیشن «سفیدبرفی و هفت کوتوله» (Snow White and the Seven Dwarfs) آن بوسه واقعاً سفیدبرفی را از خواب بیدار نمی کند. به عقیده ی این مخاطبان، شاهزاده تجسمی از مرگ است که به سراغ سفیدبرفی آمده تا او را به دنیای پس از مرگ ببرد. این تئوری منطقی هم به نظر می رسد. اما یک نکته ی دیگر هم هست: به آن قصری که سفیدبرفی و شاهزاده به سوی آن می روند دقت کنید؛ این قصر می درخشد و در آسمان قرار گرفته است.
۹- جین نوه ی بل است
همه چیز از سرویس چایی شروع می شود که در انیمیشن «تارزان» ظاهر می شود. این سرویس چای دقیقاً همانی است که در انیمیشن «دیو و دلبر» (Beauty and the Beast) نیز وجود دارد. ما می دانیم که در انیمیشن «دیو و دلبر» بعد از شکسته شدن طلسم، همه به شکل انسانی خود بازگشتند و دیگر هیچ قوری ای وجود نداشت. با این حال، برخی مخاطبان این تئوری را مطرح کرده اند که بل و شاهزاده آدام به عنوان یادگاری یک قوری مشابه ساخته اند و از آنجایی که جین این میراث خانوادگی را دارد، بنابراین او از نوادگان بل و شاهزاده آدام است.
به شباهت جین و بل دقت کنید: آن ها چهره ای شبیه به هم با ابروهایی قهوه ای و لباس هایی زرد رنگ دارند. پدران هر دوی آن ها کمی عجیب و غریب اند و مردانی که به آن ها دل می بندند خویی وحشی دارند. مخاطبان حتی برای این حقیقت که بل اهل فرانسه و جین اهل انگلیس است هم توضیحی داشته اند: داستان «دیو و دلبر» پیش از انقلاب فرانسه رخ می دهد که بعد از آن، بل و شاهزاده آدام که نجیب زاده هستند، یا نوادگان شان ممکن است به انگلیس گریخته و در آنجا ساکن شده باشند.
۱۰- راپونزل تا ابد جوان خواهد ماند
در انیمیشن «گیسو کمند» ملکه در دوران بارداری اش بیمار می شود و برای بهبودی خود از شربت یک گل جادویی می نوشد که جوانی ابدی می بخشد. به همین دلیل راپونزل با موهای بلندی متولد می شود که می تواند التیام بخش باشد و جلوی پیری را بگیرد. اما اگر همه ی ماجرا این نباشد چه؟ موهای او خاصیتی جادویی دارد اما برخی مخاطبان این تئوری را مطرح کرده اند که بعد از کوتاه شدن موهای راپونزل خاصیت جادویی آن به طور کامل از میان نرفته است. این مخاطبان تصور می کنند که آن خاصیت جادویی هنوز در میان موهای راپونزل وجود دارد و سن او در ۱۸ سالگی متوقف شده است.
منبع: روزیاتو
استفاده از تفاله قهوه مصرفشده برای جایگزینی بخشی از شن و ماسه استفاده شده در بتن، مواد تشکیلدهنده آن را قویتر میکند و در عین حال میتواند انتشار گازهای گلخانهای از تفالههای قهوه در محل دفن زباله را کاهش دهد. تخمین زده میشود که سالانه ۱۸ میلیون تُن تفاله قهوه در جهان تولید میشود که سرنوشت بیشتر آنها به محل دفن زباله ختم میشود. تجزیه آنها در محل دفن زباله گاز متان آزاد میکند که اثرش بر گرمایش زمین، ۲۱ برابر قویتر از دی اکسیدکربن است. راجیو رویچاند از دانشگاه «آر ام آی تی» در ملبورن استرالیا و همکارانش به این فکر افتادند که برای تفالههای قهوه کاربردهای جدید در مصالح ساختمانی پیدا کنند.