arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۷۲۱۶۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۳۸ : ۱۱ - ۱۵ مرداد ۱۳۹۱
براي ساخت و ساز يک موزه

تخريب جنگل ناهارخوران ادامه دارد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

مردمسالاری: ناهارخوران، روستايي است از توابع بخش مرکزي شهرستان گرگان در استان گلستان ايران. اين روستا در دهستان استرآباد جنوبي قرار داشته و براساس سرشماري سال 1385 جمعيّت آن 71 نفر (22 خانوار) بوده است. ناهارخوران نقطه‌اي جنگلي در جنوب شهر گرگان است که در فاصله 8 کيلومتري از مرکز شهر قرار دارد.

از روايتهاي قديمي نيز چنين برمي‌آيد که حجاج گرگاني که براي زيارت خانه کعبه به مکه عزيمت مي‌کردند و يا براي زيارت بارگاه امام رضا به مشهد مشرف مي‌شدند در راه بازگشت کاروان از کوههاي جنوب گرگان به منطقه زيارت مي‌رسيده و در آنجا پس از جندين ماه دوري، اطرافيان آنان به استقبالشان مي‌رفته‌اند و در منطقه فعلي ناهارخوران جهت صرف ناهار توقف مي‌کرده‌اند که امروزه به ناهارخوران مشهور شده‌است.

اين منطقه از هواي نسبتاَ مطبوع و ملايم تري در مقايسه با شهر و مناطق شمالي اين منطقه برخوردار است. به مرور زمان و با افزايش جمعيت و وسعت شهر گرگان از حدود 20 سال قبل فاصله بين مرکز شهر و ناهارخوران به خياباني عمومي و نسبتاَ شلوغ و پر رفت و آمد تبديل شده و اکنون يکي از خيابانهاي طولاني و اصلي گرگان است. اين خيابان که به جاده ناهارخوران مشهور است، مسيري براي پياده‌روي و نيز، تفريح مردم است. جوانان و به ويژه گرگاني (و‌گاه از ديگر شهرهاي اطراف) در نيمه راه اين جاده در نزديکي محلي به نام باباطاهر، جنگل مصنوعي و ورودي جنگل النگ دره، مراسم و آدابي دارند. مردم شهر به اين نقطه آمده و از هواي تازه و ملايم آن استفاده مي‌کنند. در غروب روزهاي تابستان و ساعات اوليه شب گاهي تعداد مردم در محدوده‌اي به وسعت دو سه کيلومتر مربع به بيش از 30 هزار نفر مي‌رسد. در زمستان‌ها نيز بسياري از مردم براي روزهاي برفي و در فصل پاييز براي رنگهاي زيباي درختان انجيلي که بصورت قرمز و زرد و گل بهي اند به اين منطقه روانه مي‌شوند.

حال اين بزرگ‌ترين ميراث طبيعي و تاريخي گرگان به دليل ساخت و سازهاي بي‌در و پيكر در خطر تخريب جدي قرار دارد. ناهارخوران در حاشيه جنوبي مركز استان گلستان كه نماد گرگان نيز به حساب مي‌آيد حالا با نام ساخت موزه در خطر تخريب جدي قرار گرفته است.

اين در حالي است كه استان گلستان به دليل جاري شدن سيل طي 12 سال گذشته كه به زعم غالب كارشناسان، در اثر كاهش سطح پوشش گياهي منطقه بوده، پرحادثه‌ترين استان كشور نام گرفته است. در همين حال كارشناسان معتقدند اگر روند تخريب‌ها در جنگل‌هاي گلستان و از جمله ناهارخوران گرگان همچنان ادامه داشته باشد باز هم بايد شاهد جاري شدن سيل و رواناب، از دست رفتن جنگل‌ها، فرسايش خاك، رانش زمين و بسياري ديگر از انواع بلايا و حوادث باشيم.

و در چند روز اخير عليرغم اعتراض شوراي شهر گرگان و بسياري از سازمانهاي مردم نهاد مدافع محيط زيست، تخريب بخشي از جنگل ناهارخوران گرگان به منظور ساخت موزه دفاع مقدس ادامه دارد. به گزارش ايلنا، بنياد حفظ آثار و نشر ارزش‌هاي دفاع مقدس استان گلستان حدود ده هزار متر مربع زمين از ارتفاعات جنگلهاي طبيعي و بکر ناهارخوران گرگان را براي تأسيس موزه در اختيار گرفته است و بي‌توجه به مخالفتهاي مردمي، اخيراً به قطع درختان و خاک برداري عجيب و بي‌سابقه در منطقه جنگلي به منظور ساخت و ساز اقدام کرده است. اين قسمت از جنگل ناهارخوران به تپه نورالشهدا معروف شده است. اين اقدامات درحالي انجام مي‌شود که با مخالفت اکثر اعضاي شوراي شهر گرگان مواجه شده و حتي پيشنهاد زمين جايگزين توسط شورا در جاي ديگر به آنان داده شده است.

ساخت اين مجموعه در محدوده‌اي از عرصه‌هاي منابع طبيعي و ملي است که همواره مورد نظر سودجويان و زمين خواران براي تخريب و ساخت و ساز بوده است و بودجه تخصيصي و احداث موزه مي‌تواند در زمينهاي ديگري غير از فضاي جنگلي گرگان هزينه شود و در فاصله کمي از گرگان، زمين‌هاي غيرجنگلي و حتي کم بازده وجود دارد.

اصرار بر تخريب جنگل ناهارخوران و همچنين عدم پاسخگويي در برابر سوالات مردم شائبه‌هاي زيادي را به وجود آورده است و موضوع تا جايي ادامه پيدا کرده است که رييس شوراي شهر گرگان در نامه‌اي به حجه الاسلام ناطق نوري رييس دفتر بازرسي ويژه مقام معظم رهبري خواستار بررسي موضوع و جلوگيري از تخريب محيط زيست و منابع طبيعي شده است.

اعتراض شوراي شهر گرگان و سازمانهاي مردم نهاد مدافع محيط زيست در حاليست که مدير کل منابع طبيعي استان گلستان مدعي است، بنياد حفظ آثار و نشر ارزش‌هاي دفاع مقدس استان گلستان براي اين اقدام مجوز دارد و زميني که اين پروژه در آنجا در حال ساخت است تنها شش‌هزار متر است نه10 هزار متر و مجوز آن در سال 73 براي دفن شهداي گمنام به بنياد حفظ ارزش‌هاي دفاع مقدس داده شده است.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۴
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۲:۳۰ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۵
0
5
در منطقه عباس آباد بهشهر هم یک ارگان مشابه اینها اقدام به همچین کاری کردند.امیدوارم اینو دیگه منتشر کنی
نظرات بینندگان