arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۷۱۵۳۱
تاریخ انتشار: ۵۸ : ۱۱ - ۱۰ مرداد ۱۳۹۱
انتقاد دستیار عباس از رقیب اوباما:

میت رامنی بی اطلاع ، بدون دانش ، فاقد بصیرت و درک است

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
میت رامنی نامزد حزب جمهوریخواه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا روز دوشنبه در جمع کمک کنندگان یهودی به مبارزات انتخاباتی خود گفت فرهنگ یهودیت به آنها کمک کرده است از لحاظ اقتصادی موفق تر از فلسطینی ها باشند که این سخنان خشم مقامات فلسطینی را برانگیخت.

به گزارش انتخاب، رامنی در ضیافت صبحانه با حضور حدود شصت نفر از کمک کنندگان ثروتمند اسرائیلی گفت :« زمانی که افراد وارد اسرائیل می شوند مشاهده می کنند مثلا تولید ناخالص داخلی حدود بیست و یک هزار دلار است و این رقم را با تولید ناخالص داخلی سرانه در مناطق دورتر مقایسه کنید که تشکیلات خود گردان فلسطین اداره آنها را به عهده دارد. این رقم در این مناطق حدود ده هزار دلار در سال است و به این شکل می توان متوجه تفاوتی آشکار در زندگی اقتصادی آنها شد.»

مقامات فلسطینی این سخنان رامنی را نژادپرستانه و ناشی از بی اطلاعی وی دانستند.

صائب عریقات یکی از دستیاران ارشد محمود عباس رئیس تشکیلات خود گردان فلسطین گفت :« این سخنان نژاد پرستانه است و رامنی درک نمی کند که اقتصاد فلسطین به سبب اشغالگری اسرائیل نمی تواند به پتانسیل خود دست یابد. به نظر من این مرد ( رامنی ) بی اطلاع ، بدون دانش ، فاقد بصیرت و درک درباره این منطقه و مردم آن است . رامنی همچنین فاقد دانش درباره خود اسرائیلی هاست. من نشنیده ام حتی مقامات اسرائیلی نیز درباره برتری فرهنگی صحبت کنند. اسرائیلی ها ، اشغالگر و فلسطینی ها تحت اشغال هستند. به این دلیل است که فلسطینی ها نمی توانند پتانسیل خود را به فعل در بیاورند.»

به گزارش اسوشیتدپرس از بیت المقدس ، اختلاف سطح توان اقتصادی اسرائیلی ها و فلسطینی ها در واقع بسیار بیشتر از آن است که رامنی بیان کرد.

آمار بانک جهانی نشان می دهد تولید ناخالص داخلی اسرائیل در سال دو هزار و یازده ، حدود سی و یک هزار دلار و این میزان در کرانه باختری و غزه بیش از یک هزار و پانصد دلار بوده است.
رامنی در مقایسه اقتصادهای اسرائیل و فلسطین به این موضوع اشاره ای نکرد که اسرائیل از زمان جنگ سال هزار و نهصد و شصت و نه کنترل کرانه غربی ، نوار غزه و شرق بیت المقدس را در دست گرفته است.

اسرائیل سال دو هزار و پنج از غزه خارج شد ولی همچنان دسترسی به آن را در اختیار خود دارد و از زمانی که گروه حماس سال دو هزار و هفت کنترل غزه را بدست گرفت ، محاصره مرزی فلج کننده ای را علیه این منطقه به اجرا در آورده است.

اسرائیل در نوار غزه کنترل کلی را در اختیار دارد و فلسطینی ها فقط حق خودمختاری محدودی دارند.

اسرائیل کنترل همه گذرگاه های مرزی را به داخل و خارج کرانه غربی در اختیار دارد و همچنان تجارت و تردد فلسطینی ها را محدود می کند.

بانک جهانی و صندوق بین المللی پول مکرر اعلام کرده اند اقتصاد فلسطین تنها در صورتی می تواند رشد کند که اسرائیل این محدودیت ها را لغو کند.
نظرات بینندگان