رئیس جمهور امضای تفاهمنامه ۷ میلیارد دلاری برای سرمایهگذاری در میدان مشترک نفتی آزادگان را مصداق بسیج توان داخلی کشور دانست و اظهار داشت: هدایت نقدینگی در مسیر رونق تولید، بهرهمندی از توان فنی و جذب سرمایهگذاری داخلی در رشد اقتصادی و پیشرفت کشور بسیار موثر است.
حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی بعد از ظهر امروز سهشنبه در مراسم امضای «تفاهمنامه توسعه یکپارچه میدان مشترک نفتی آزادگان» بین شرکت ملی نفت ایران، بانکها و شرکتهای اکتشاف و تولید جذب سرمایه و سرمایهگذاری در زمینه رونق تولید و ایجاد اشتغال را از مهمترین ضرورتهای امروز کشور دانست و گفت: یکی از اهداف و دلایل اجرای اصلاحات اقتصادی فراهم کردن زمینه برای جذب سرمایه در عرصه تولید است.
رئیس جمهور تحقق هدف رشد اقتصادی ۸ درصدی را نیز در گرو افزایش سرمایهگذاری دانست و افزود: کاری که امروز در نتیجه همافزایی و کنار هم قرار گرفتن شرکتهای بزرگ اقتصادی به عنوان پیشرانان اقتصاد برای اجرای طرح توسعه یکپارچه میدان مشترک نفتی آزادگان انجام شده گام اول در ایجاد زمینههای جذب سرمایه در مسیر تولید و رشد اقتصادی است.
رئیسی گام دوم این حرکت را به میدان آمدن بانکها دانست و اظهار داشت: صاحبنظران اقتصادی اتفاق نظر دارند که خلق نقدینگی وقتی مایه نگرانی است که به سمت تولید هدایت نشود، ولی اگر افزایش نقدینگی صرف رونق و تقویت بسترهای تولید شود، نگرانی ایجاد نخواهد کرد.
رئیس جمهور یکی از مهمترین بخشها برای جذب سرمایهگذاری و رونق تولید را بخش نفت و پتروشیمی معرفی و تصریح کرد: اتفاق امروز در انعقاد تفاهمنامه مشارکت بانکها و شرکتهای بزرگ اقتصادی و فنی، برای اجرای یک طرح بزرگ نفتی، علاوه بر تامین منابع اجرای یک پروژه بزرگ، مصداق بسیج توان داخلی بوده و زمینه ارتقای اعتماد سرمایهگذاران بخش خصوصی و مردم برای مشارکت در چنین طرحهای بزرگی را نیز فراهم میکند.
رئیسی با تاکید بر اینکه ارتقای بهرهوری نیز باید توامان با جذب سرمایه مورد توجه قرار گیرد، خاطرنشان کرد: افزایش سرمایهگذاری و ارتقای بهرهوری باعث رشد اقتصادی خواهد شد.
رئیس جمهور با بیان اینکه انعقاد این تفاهمنامه را باید در راستای همافزایی منابع و توانمندیهای داخلی به فال نیک گرفت، گفت: وقتی بانکهای بزرگ و مورد اعتماد مردم در اجرای چنین طرحهایی پای کار بیایند، اعتماد مردم و بخش خصوصی نیز به چنین طرحهایی جلب شده و سرمایههای خرد و کلان سرگردان در جامعه نیز در مسیر توسعه پایدار کشور به این طرحها جذب میشود.
رئیسی اجرای چنین طرحهایی را مصداق تلاش برای تحقق شعار سال «تولید، اشتغال، دانشبنیان» دانست و افزود: جذب سرمایههای کلان و منابع بانکها و شرکتهای بزرگ اقتصادی برای توسعه و پیشرفت کشور، برای مردم اعتماد آفرین و برای دشمنان ناامیدکننده است.
رئیس جمهور اظهار داشت: در سالهای اخیر سرمایهگذاری در زیرساختهای اساسی کشور اعم از ریل و برق و امثال آن، بخصوص نفت و انرژی، آنچنان که باید انجام نشد، ولی در دولت مردمی منتظر خارجیها نماندیم و لذا مردم نتایج امیدبخش و غرورآفرین این سرمایهگذاریها را بهزودی مشاهده خواهند کرد.
مهندس جواد اوجی وزیر نفت نیز در این مراسم با اشاره به اهمیت سرمایهگذاری در صنعت نفت گفت: یکی از اولین اقدامات وزارت نفت دولت مردمی تدوین برنامهای در زمینه سرمایهگذاری بود که بر اساس آن مشخص شد در طول ۸ سال نیاز به حداقل ۱۶۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری در صنعت نفت داریم.
وزیر نفت همچنین با اشاره به برگزاری جلسات متعدد برای تعیین اولویتهای سرمایهگذاری در صنعت نفت، از مدیریت معاون اول رئیس جمهور در این زمینه نیز قدردانی کرد و افزود: تامین سرمایه گلوگاه توسعه صنعت نفت بود که با دستورات رئیس جمهور و تلاشهای دکتر مخبر توانستیم توان هلدینگها و شرکتهای بزرگ اقتصادی را در کنار بانکها به میدان بیاوریم تا با تکیه بر اعتبار آنها، بستر جذب سرمایههای مردم و بخش خصوصی در این طرحها نیز مهیا شود..
مهندس اوجی اظهار داشت: در گام اول اجرای ۵ پروژه بزرگ برنامهریزی شده است که هر هفته اجرای یکی از آنها آغاز خواهد شد.