بی بی سی نوشته است همزمان با هشدارهای جدید ایالات متحده در مورد خطر حمله قریب الوقوع روسیه به اوکراین، آمریکا سه هزار نیروی دیگر به لهستان میفرستد.
به گزارش «انتخاب»، اعزام این نیروها شمار نیروهای اعزامی آمریکا به شرق اروپا در هفتههای اخیر را به شش هزار نیرو میرساند.
کاخ سفید هشدار داده روسیه هر آن ممکن است به اوکراین حمله کند و از شهروندانش خواسته تا در ۴۸ ساعت آینده اوکراین را ترک کنند.
چند کشور دیگر از جمله بریتانیا، کانادا و کره جنوبی نیز از شهروندانشان خواستهاند فورا خاک اوکراین را ترک کنند.
همچنین امروز کشورهای استرالیا و نیوزیلند هم از شهروندان خود در اوکراین خواستند تا فورا خاک این کشور را ترک کنند. ساعاتی پیش نیز، وزارت امور خارجه کشورهای انگلیس، دانمارک و نروژ با صدور بیانیههایی از شهروندان خود در اوکراین خواستند خاک این کشور را ترک کنند.
شماری از کشورها هم دیپلماتهای خود را خارج کردهاند.
خبرگزاری «آسوشیتدپرس» هم روز شنبه در خبری به نقل از مقامهای واشنگتن از قصد دولت جو بایدن برای تعطیلی سفارت آمریکا در اوکراین خبر داد. در گزارش این رسانه آمریکایی آمده است: «با هشدار مقامات اطلاعاتی غربی مبنی بر قریب الوقوع بودن تهاجم روسیه به اوکراین، ایالات متحده قصد دارد سفارت خود را در کییف تخلیه کند».
در این شرایط، رزمایش دریایی روسیه در دریای سیاه آغاز شده است. اداره اطلاعات و اخبار وزارت دفاع روسیه روز شنبه در بیانیه ای اعلام کرد: در رزمایش دریایی روسیه که امروز آغاز شد بیش از ۳۰ ناو و ناوشکن شرکت دارند و این کشتی های جنگی، سواحل سواستوپل و نووراسییسک واقع در ساحل دریای سیاه را ترک کردند.
همچنین نیروهای مسلح اوکراین در خارکیف در شرق اوکراین مانور نظامی برگزار کردند.
خبرگزاری روسی ریانووستی هم گزارش داده که دیپلماتها و کارکنان کنسولگری روسیه در اوکراین در حال ترک این کشور هستند.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا گفته است روسیه به دنبال بهانهای است تا اشغال اوکراین را توجیه کند.
روسیه میگوید کشورهای غربی برای انحراف افکار عمومی از "اقدامات تهاجمی" خود دست به انتشار اطلاعات نادرست و غلط میزنند.
در این میان تلاشهای دیپلماتیک برای حل بحران ادامه دارد.
قرار است جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا و امانوئل مکرون، رئیسجمهوری فرانسه امروز شنبه ۱۲ فوریه با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه گفتوگو کنند. آقای مکرون تازه از سفر به مسکو برگشته است.
روسیه برای کاستن از تنشها خواستههایی را مطرح کرده که از جمله آن میتوان به عدم پیوستن اوکراین به ناتو و گسترش نیافتن این پیمان دفاعی غربی به شرق اروپا اشاره کرد. کشورهای غربی با خواستههای روسیه موافقت نکردهاند.
روسیه در ماههای اخیر هزاران نیرو در مناطق هم مرز با اوکراین مستقر کرده که این به نگرانیها از حمله احتمالی به اوکراین دامن زده است.
بنا به برآورد سازمانهای اطلاعاتی غربی تعداد این نیروها به بیش از ۱۰۰ هزار نفر میرسد.
روسیه در سال ۲۰۱۴ شبهجزیرهٔ کریمه را تصرف و آن را به خاک خودالحاق کرد. جداییطلبان تحت حمایت روسیه هم بخشهای وسیعی از دو منطقهٔ شرقی اوکراین را که به دونباس مشهور است، تصرف کردند.