arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۵۷۰۶۲
تاریخ انتشار: ۱۵ : ۲۰ - ۲۳ دی ۱۴۰۰

لهستان: خطر جنگ بیش از هر زمان دیگری در ۳۰ سال اخیر شرق اروپا را تهدید می‌کند

وزیر خارجه لهستان می‌گوید اروپا بیش از همیشه در ۳۰ سال اخیر به جنگ نزدیک شده است. زبیگنیو رائو، در سخنرانی خود در نشست سازمان همکاری امنیت و همکاری اروپا ضمن اشاره به این موضوع به مساله درخواست روسیه مبنی بر عدم پیوستن اوکراین به ناتو اشاره و تاکید کرد در هفته‌های اخیر چشم‌انداز تنش نظامی در شرق اروپا به شدت تشدید شده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

یورونیوز: وزیر خارجه لهستان می‌گوید اروپا بیش از همیشه در ۳۰ سال اخیر به جنگ نزدیک شده است. زبیگنیو رائو، در سخنرانی خود در نشست سازمان همکاری امنیت و همکاری اروپا ضمن اشاره به این موضوع به مساله درخواست روسیه مبنی بر عدم پیوستن اوکراین به ناتو اشاره و تاکید کرد در هفته‌های اخیر چشم‌انداز تنش نظامی در شرق اروپا به شدت تشدید شده است.

وزیر خارجه لهستان در ادامه سخنرانی خود بدون اینکه به صورت مستقیم نامی از روسیه ببرد، مجموعه‌ای از درگیری‌ها در منطقه را فهرست کرد که گفته می‌شود مسکو در آنها نقش دارد. رائو که کشورش ریاست دوره‌ای سازمان امنیت و همکاری اروپا را برعهده دارد با اشاره‌ای به اولویت‌های ورشو در دوره جدید افزود: «به نظر می‌رسد که خطر جنگ در منطقه OSCE اکنون بیشتر از هر زمان دیگری در ۳۰ سال گذشته است.»

تنش‌ها در شرق اروپا در هفته‌ها و ماه‌های اخیر به ویژه بر سر مرز اوکراین و همچنین بحران پناهجویان در بلاروس بالا گرفته است. از سوی دیگر تجمع حدود صد هزار سرباز روس در نزدیکی مرزهای اوکراین، نگرانی‌ها در خصوص حمله احتمالی روسیه به اوکراین را افزایش داده است.

لهستان از جمله اعضای ناتو به شمار می‌رود که در رویارویی با آنچه «جاه‌طلبی‌های تجدیدنظرطلبانه روسیه در شرق اروپا» خوانده می‌شود بیش از دیگر کشورها خواستار برخورد سخت با مسکو است.

وزیر خارجه لهستان در بخش دیگری از اظهارات خود به مساله بحران اوکراین اشاره کرد و افزود: «ما خواستار احترام کامل به حاکمیت و تمامیت ارضی و وحدت اوکراین در درون مرزهای شناخته شده بین‌المللی هستیم. ما باید بر حل مسالمت آمیز درگیری در اوکراین و مناطق پیرامون آن تمرکز کنیم.»

روسیه در سال ۲۰۱۴ با حمله نظامی به اوکراین، شبه جزیره کریمه را اشغال و آن‌ را به خاک خود ضمیمه کرد. کشورهای جهان نگرانند حضور چند ماهه روسیه در نزدیکی مرزهای شرقی اوکراین روندی مشابه حمله سال ۲۰۱۴ را رقم بزند و مسکو بخش‌های دیگری از خاک اوکراین را به سرزمین خود ملحق کند. در سال‌های اخیر شورشیان جدایی طلب در شرق اوکراین با حمایت‌های روسیه علیه حکومت مرکزی کی‌یف جنگیده‌اند و میزان تسلط پایتخت در این مناطق به حداقل کاهش یافته است.

روسیه البته همواره تحلیل‌ها در خصوص احتمال حمله به اوکراین را بی‌اساس خوانده و در مقابل کی‌یف را به نسل‌کشی روس‌ها در مناطق شرقی اوکراین متهم می‌کند.

نظرات بینندگان