خاطرات روزنوشت مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی در سال ۱۳۷۷، هرشب در «انتخاب» منتشر میشود. پیشتر، خاطرات ایشان از سال ۵۸ تا ۷۶ در سرویس تاریخ «انتخاب» به صورت روزانه پوشش داده شده است.
خاطرات دستنویس آیت الله هاشمی در ۲ دی ۱۳۷۷ به شرح زیر است:
[آقای مورتوض علعسگروف]، رییس مجلس [جمهوری]آذربایجان و جمعى از نمایندگان آمدند. دو طرف درباره زمینههاى همکارى و فرصتهاى از دست رفته و مصالح همکارى و تمایل ملتهایمان صحبت کردیم. من برضرورت اجراى توافقهاى دو رییسجمهور در سالهاى گذشته تأکید کردم؛ دعوت کرد که باز به باکو بروم.
[آقای عیسی کلانتری]، وزیر کشاورزى آمد. از خشکسالى امسال و سوختن مزارع دیم و نیز مشکلات اقتصادى اظهار نگرانىکرد، ضمن امید به اصلاح ساختار و سایر کمبودها. کشاورزان نمونه آمدند. آقاى کلانترى، گزارش وضع کشاورزى را داد. از خدمات دوران سازندگى قدردانىکرد و از اهداف طرح ایران ۱۴۰۰ گفت. من راهکارهاى برنامه سازندگى در دو برنامه را براى توسعهکشاورزى گفتم و اهداف مهم ایران ۱۴۰۰ به خصوص تولید ۲۰۰ میلیون تُن محصول کشاورزى که اکنون ۶۳ میلیون تُن است و صادرات ۱۲ میلیارد دلار را از بخش کشاورزى و دو برابر شدن اراضى زیر کشت. بعد از جلسه، کشاورزان مشکلاتشان را گفتند، منجمله سرقت وسایل آبیارى تحت فشار و ناامنى و عدم صدور پسته و سختگیرى بانکها.
تا شب در دفترم کارکردم. افطار، پاسداران و اعضاى خانوادههایشان میهمانم بودند. بعد از افطار، برایشان صحبت کوتاهىکردم و به بچهها هدیه دادم. به خانه آمدم. فاطى براى تهیه غذاى سحر آمد؛ مثل شبهاى گذشته، آبگوشتى تهیه مىکند و مقدارى برنج در آن مىپزد و من ساعت چهار بامداد، زودپز را روشن مىکنم و پخت مىشود.
فاطى و یاسر، افطار میهمان آقاى [سیدحسین]موسویان بودند. از آقاى [محمود]واعظى نقلکرد، به خاطر اعتراض رسانهها به عضویت چند نفر از کادر وزارت امورخارجه، مثل آقایان [سیدمحمد]صدر و [محسن]امین زاده و... در جبهه مشارکت اسلامى و نامه مخالفان به رییسجمهور و دستور رییسجمهور به وزارت امورخارجه، مبنى برجلوگیرى از مخالفت با قانون، [آقای کمال خرازی]، وزیر امورخارجه، ۲۴ ساعت به آنها مهلت داده که یا حزب را انتخاب کنند، یا کار در وزارت امورخارجه را.
در گزارشهاى داخلى، تشنج در مجلس مهم است که بین دو جناح، بر سر نظارت بر انتخابات شوراها اوج گرفته و به حد حساسیت رسیده و دو طرف، فوراً احساساتى مىشوند. به نظر مىرسد، از این برخوردها زیاد داشته باشیم؛ مثل زمان امام که معمولاً بین وزارتکشور که از جناح چپ بود و شوراى نگهبان که در جناح راست بود، اختلاف پیش مىآمد و معمولاً به درگیرى دو جناح منجر و امام با دخالت خود، میانجیگرانه حل مىکردند.
خاطرات آیت الله هاشمی: شب آقايان [قربانعلی] دُرّى[نجفآبادی]، [مصطفی] پورمحمدى و [احمد] شفيعى، از وزارت اطلاعات آمدند. از نتيجه بررسى قتلهاى اخير كه اتهام متوجه وزارت اطلاعات شده و احتمال خودسرى بعضى از افراد تُند، اظهار نگرانىكردند و براى حفظ حيثيت نظام و وزارت چارهجویى نمودند و براى مجازات مرتكبين، در صورت اثبات، اظهارآمادگى كردند.