پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
همه ما میدانیم که مسواک نکردن دندانها را با مشکلاتی مواجه میکند، اما نکته مهم در ماههای اخیر این است که بدانیم همزمان با همه گیری کرونا، عدم توجه به سلامت دندانها منجر به تشدید بیماری کرونا شود.
به گزارش سرویس خواندنیهای انتخاب به نقل از کانورسیشن، تحقیقات نشان میدهد افرادی که از سلامت دهان و دندان ضعیفی برخوردارند، در صورت ابتلا به ویروس کرونا، ممکن است با علائم شدیدتری مواجه شوند.
احتمال بستری شدن در بخش مراقبتهای ویژه در بیماران مبتلا به کرونا، که بیماری لثه نیز دارند، در مقایسه با افراد فاقد آن، ۳.۵ برابر است. همچنین ۴.۵ برابر بیشتر احتمال دارد که نیاز به دستگاه تنفس مصنوعی داشته باشند و ۹ برابر بیشتر در معرض خطر مرگ ناشی از کرونا هستند.
این ممکن است تکان دهنده به نظر برسد، اما بین بهداشت دهان و دندان و کرونا ارتباط وجود دارد، وقتی ارتباط بین بهداشت دهان و دندان و سایر بیماریها را در نظر میگیریم، چندان تعجب آور نیست. بهداشت بد دهان با بدتر شدن بسیاری از بیماریهای دیگر مرتبط است. اصولاً این مسئله، زمانی اتفاق میافتد که بهداشت بد برای دورههای طولانی حفظ شود و منجر به دیس بیوزیس شود، شرایطی که باکتریهای دهان از حالت آرام به حالت تهاجمی تغییر میکنند.
هنگامی که باکتریهای دهان تشدید میشوند، میتوانند باعث بیماری لثه، جویدن بافتهای دهان و ورود باکتری به جریان خون شوند و پس از رسیدن، باکتریها میتوانند در اطراف بدن جریان پیدا کنند و در اندامهای مختلف مستقر شوند، سطح التهاب را افزایش داده و به مرور زمان به شرایط مختلف خاص و مزمن کمک میکنند.
در واقع، بهداشت ضعیف دهان و دندان میتواند بر قلب تأثیر بگذارد، فشار خون را افزایش دهد و با افزایش سطح قند خون، دیابت را بدتر کند. این بیماری با زایمانهای زودرس، آرتریت، بیماریهای کلیوی، بیماریهای تنفسی و حتی برخی از بیماریهای عصبی از جمله آلزایمر نیز مرتبط است.