پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
طی یک هفته اخیر جنجالها و مشکلات دست از سر مارک زاکربرگ، مدیر عامل فیس بوک بر نداشته اند. از مشکلات سرورهای فیسبوک و قطع دسترسی کاربران اینستاگرام، فیس بوک و واتس اپ تا ماجرای افشاگریهای فرانسیس هاوگن، کارمند سابق فیس بوک. اکنون پرسش این است که کابوسهای زاکربرگ ادامه خواهد داشت؟
به گزارش سرویس آی تی و فناوری انتخاب، شاید دانشجوی سابق دانشگاه هاروارد هیچگاه فکرش را هم نمیکند که در سن ۳۷ سالگی مدیر چند برنامه پیام رسان پرطرفدار جهان باشد و فعالیتهای وی و تیمهای تحت سرپرستی وی از سوی مردم و سیاست گذاران مورد توجه باشد.
مدتی است که نام فرانسیس هاوگن کارمند سابق فیس بوک مورد توجه قرار گرفته است. این افشاگر، فیسبوک را متهم کرده که توجهی به حقوق مردم ندارد و محصولات این شرکت به سلامت روان برخی از کاربران نوجوان آسیب میزند.
جالب است بدانید که هاوگن که پیش از این مدیر محصول تیم اطلاعات مدنی فیس بوک بوده، بنابراینن جدا شدن وی از فیس بوک و اتهام زنی علیه این شرکت در نوع خود جالب است، او میگوید: «تا زمانی که فیسبوک در سایه فعالیت میکند و نتایج تحقیقات خود را از منظر عمومی پنهان میدارد پاسخگو نخواهد بود.».
اما هاوگن به این حد اکتفا نکرده و با دهها هزار سند محرمانه، شرکت فیس بوک را ترک کرد. وی در حاشیه جلسه کمیته تجارت سنا، خواستار شفافیت در مورد سیستمهای فیس بوک شده است.
نکته جالبتر این است که افشاگری این کارمند سابق درست یک روز پس از آن رخ داد که فیس بوک و دو اپلیکیشن اصلی آن، اینستاگرام و واتس اپ، برای چند ساعت به صورت جهانی از دسترس خارج شدند.
برخی سناتورهای ایالات متحده نیز در این زمینه و علیه فیس بوک صف آرایی کرده اند، سناتور مارشا بلکبرن، از جزب جمهوری خواه نیز گفت که فیس بوک در اپلیکیشنهای خود کودکان زیر ۱۳ سال را نادیده گرفته است. ظاهرا این موضع جزء معدود مواردی است که دو حزب فعال در آمریکا نسبت به آن توافق دارند.