arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۳۶۸۷۳
تاریخ انتشار: ۵۱ : ۲۱ - ۱۸ شهريور ۱۴۰۰

جزئیات فنی از کارت دیجیتال داخلی واکسن / فرایند صدور کارت دیجیتال برای سفر به خارج از کشور چگونه است؟

آن دسته از افرادی که هر دو نوبت واکسن را تزریق کرده اند، پس از مراجعه به سایت vcr.salamat.gov.ir اطلاعات شخصی خود را که شامل کدملی، شماره همراه (سیم کارت باید به نام متقاضی باشد)، نام و نام خانوادگی و شماره گذرنامه است، ثبت و تایید کنند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

همشهری: آن دسته از افرادی که هر دو نوبت واکسن را تزریق کرده اند، پس از مراجعه به سایت vcr.salamat.gov.ir اطلاعات شخصی خود را که شامل کدملی، شماره همراه (سیم کارت باید به نام متقاضی باشد)، نام و نام خانوادگی و شماره گذرنامه است، ثبت و تایید کنند.

 از آنجا که واکسیناسیون همگانی تنها راه حل کنونی برای رهایی از ویروس کرونا در جامعه است، دولت‌ها برای اینکه بتوانند از محدودیت‌های ناشی از قرنطینه در سطح‌های مختلف بکاهند، به فکر صدور مجوز ازجمله گذرنامه واکسیناسیون و کارت بین المللی واکسن برای افرادی افتادند که واکسینه شده اند. کشور ما هم بعد از اینکه توانست تعداد افراد واکسینه شده کامل را به میزان پذیرفته شده‌ای برساند، تصمیم به صدور کارت دیجیتال واکسن گرفت. اکنون امکان صدور کارت دیجیتال واکسن برای سفر به خارج از کشور فراهم شده است و به زودی کارت داخلی هم آماده عرضه می‌شود.

 

کیوآر کد برای دسترسی به کارت

علی شریفی‌زارچی، سرپرست مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت، در مورد فرایند صدور کارت دیجیتال برای کسانی که طی ۲ هفته آینده قصد سفر به خارج از کشور را دارند، می‌گوید: «آن دسته از افرادی که هر دو دوز را تزریق کرده‌اند، پس از مراجعه به سایت vcr.salamat.gov.ir اطلاعات شخصی خود را که شامل کد ملی، شماره موبایل (سیمکارت باید به نام متقاضی باشد)، نام و نام‌ خانوادگی و شماره گذرنامه است، ثبت و تأیید کنند.»

به‌ گفته شریفی‌زارچی «آنها پس از این کار یک پیامک دریافت می‌کنند که آدرس شماره کارت برای آنها ارسال شده است. اگر افراد روی این لینک کلیک کنند، یک صفحه برای آنها نمایش داده می‌شود که در واقع همان کارت واکسن دیجیتال است.» اطلاعات کارت دیجیتال واکسن شامل اطلاعات هویتی افراد و اطلاعات واکسن تزریق‌شده (نوع واکسن، تولیدکننده واکسن، تاریخ تزریق نوبت اول و نوبت دوم و کشور تزریق‌کننده، یعنی ایران) است. شریفی‌زارچی با اشاره به این که این کارت همچنین دارای یک «کیوآر کد» است، ادامه می‌دهد: «هر کس کیوآر کد را با گوشی خود اسکن کند، همان صفحه (کارت دیجیتال) روی گوشی او نمایش داده می‌شود.»

دسترسی سریع به کارت

همچنین این امکان فراهم شده است که متقاضیان با کلیک‌کردن روی دکمه پی‌دی‌اف، نسخه‌ای از کارت دیجیتال واکسن را به‌صورت فایل پی‌دی‌اف در اختیار داشته باشند. سرپرست مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت مزیت فایل پی‌دی‌اف را دسترسی سریع به کارت می‌داند؛ چراکه در گیت‌های بررسی گذرنامه، مأمور مربوطه می‌تواند کیوآر کد را از همین فایل پی‌دی‌اف اسکن کند تا به صفحه اصلی کارت دسترسی داشته باشد؛ بنابراین، امکان جعل کارت دیجیتال واکسن وجود ندارد. شریفی‌زارچی با اشاره به این که این کارت به زبان انگلیسی است، می‌گوید: «به این ترتیب فرایند صحت‌سنجی از سوی مأموران گذرنامه گیت‌های خارجی به سرعت طی می‌شود و مأمور متوجه می‌شود که کارت از طرف وزارت بهداشت ایران صادر شده است.»

محدودیت‌ها رفع می‌شود؟

سرپرست مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت در مورد رفع محدودیت‌های درون‌شهری با صدور کارت دیجیتال داخلی می‌گوید: «قوانین مرتبط با رفع محدودیت‌های درون‌شهری و برون‌شهری به‌زودی اطلاع‌رسانی می‌شود. این موضوع بر عهده ستاد ملی کروناست و قانونگذاری و تصمیم‌گیری در مورد شرایط و نحوه استفاده از کارت دیجیتال واکسن داخلی از سوی این ستاد صورت می‌گیرد و اجرای فنی آن هم بر عهده مرکز مدیریت فناوری اطلاعات وزارت بهداشت است.»

صدور کارت داخلی تا چند روز دیگر

با این حال ضرورت کارتی مشابه کارت دیجیتال بین‌المللی برای کاربردهای داخلی هم احساس می‌شود. در صورتی که چنین کارتی برای استفاده شهروندان عرضه شود، می‌تواند بسیاری از محدودیت‌های داخلی را حذف کند یا حداقل کاهش دهد. شریفی‌زارچی در این مورد می‌گوید: «ما زیرساخت‌های فنی برای صدور کارت دیجیتال داخلی واکسن را فراهم کرده‌ایم که تا چند روز دیگر از این کارت رونمایی خواهد شد.»

شریفی‌زارچی با اشاره به این که ما همین الان هم می‌توانیم کارت فارسی را صادر کنیم، می‌گوید: «چند مورد مرتبط با پشتیبانی فنی باقی مانده که در حال توسعه آن هستیم؛ مثلا بعضی افراد در مراجعه به مراکز واکسیناسیون، به هر دلیلی مانند قطعی برق، نامشان در یک لیست کاغذی ثبت شده که در حال برطرف کردن چنین مواردی هستیم.»


از سوی دیگر قرار بود واکسیناسیون دانشجویان تا آخر تابستان به اتمام برسد و کلاس‌های حضوری برگزار شود، اما معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفته است که «برگزاری کلاس‌های حضوری دانشگاه‌ها اکنون منتفی است.

 

طبق توافق وزارتخانه‌های علوم و بهداشت، واکسیناسیون اعضای هیئت علمی و کارکنان دانشگاه‌ها در مرداد انجام شد و فقط بخشی از آن باقی مانده است که هم اکنون درحال انجام است.» براساس اعلام علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، زمان شروع واکسیناسیون دانشجویان از نیمه دوم شهریور است و از نظر وزارت علوم، در این زمینه وقفه‌ای ایجاد نشده است، با این حال به دلیل اینکه واکسیناسیون دانشجویان تا مهر کامل نمی‌شود، براساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، آموزش‌ها حضوری نخواهد بود. وزارت علوم پیش از این اعلام کرده بود که کلاس‌های دانشگاه‌ها برای دانشجویان ورودی ۹۸ به قبل به دلیل تکمیل مقطع تحصیلی، پایان نامه و رساله، حضوری برگزار می‌شود.


باتوجه به اینکه محموله‌های واکسن خارجی به ایران رسیده است و برنامه وزارت بهداشت، تکمیل واکسیناسیون تا پایان دهه فجر است، تهران تصمیم گرفته است مراکز واکسیناسیون کرونا را به صورت بیست وچهارساعته فعال کند. زالی، فرمانده عملیات مقابله با کرونا در تهران، از تلقیح ۵ میلیون و۶۱۱هزار دز واکسن در استان تهران خبر داده و گفته است: از این تعداد، یک میلیون و ۶۳۰ هزار نفر دز دوم را هم دریافت کرده اند.

نظرات بینندگان