خاطرات روزنوشت مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی در سال ۱۳۷۷، هرشب در «انتخاب» منتشر میشود. پیشتر، خاطرات ایشان از سال ۵۸ تا ۷۶ در سرویس تاریخ «انتخاب» به صورت روزانه پوشش داده شده است.
ديروز دادگاه، روزنامه توس را تعطيل كرده و مديران روزنامه جامعه، روزنامه سومى به اسم «آفتاب امروز» را منتشر كردهاند و امروز توس هم آزاد شده است. [آقای بهروز کمالوندی]، سفير جديدمان در زيمبابوه آمد. از دولت سازندگى تجليل كرد و از سياست توسعه روابط با آفريقا و از عدم توجه دولت جديد به آفريقا انتقاد داشت.
[آقای ابراهیم خلیلاُویچ]، سفير جديد بوسنى و هرزگوین در ايران آمد. زبان عربى خوب مىداند؛ معلم عربى بوده است. از كمكهاى ايران در زمان جنگ به بوسنى قدردانىكرد و خواستار حضور بيشتر اقتصادى ايران در بوسنى شد و گفت، مردم بوسنى علاقهمند به مهاجرت به آمريكا شدهاند و مسيحىها براى مهاجرتكمك مىكنند. در موردكوزوو گفت، ما خواهان خودمختارى هستيم و نه استقلال شبيه آنچه صربها در بوسنى به دست آوردهاند؛ شبيه نظريه غربىها. گفتم، بعد از جنگ، مايل بوديم در بازسازي بوسنى، حضور بيشترى داشته باشيم، چون آمريكايىها مخالف بودند و دولت بوسنى نيازمند به آمريكا است، ميدان به ما ندادند.
آقاى [بیژن نامدار] زنگنه، [وزیر نفت] آمد. گزارش طرحها براى مناقصه را داد كه استقبال خوبى مىشود و گفت، صادرات نفت را از اين ماه، در حدود 300 هزار بشكه كم كردهاند. خبر داد كه مشكل پروندهاى كه عليه وزارت نيرو، در خصوص واگذارى شركتى به بخش خصوصى درست كرده بودند، پس از اظهارنظر بازرسى رهبرى و اظهارنظر مثبت رهبرى، حل شده و به روزنامهها نيز گفتهاند، جبران كنند.
ظهر محسن، [سرپرست دفتر ریاست مجمع تشخیص مصلحت] آمد. راجع به مسأله كرباسچى و مسايل مديريت دفتر صحبت شد. كتابى كه توسط آقاي حامد مرعشى، براى خاندان «حاج هاشم»، جدمان، تدوين شده آورد. عصر دكتر [حسن] روحانى، [دبیر شورای عالی امنیت ملي] آمد. دربارة مشكلات سياسى و اقتصادى و ادارىكشور و ضعيفشدن پايگاه رهبرى و ولايتفقيه و تشكيل حزب استقلال و مسأله روزنامهها و آقای كرباسچى و كسالت رهبرى و مركز تحقيقات [مجمع] و دبيرخانه [مجمع] و مسأله پسر محسن رضايى و جامعه روحانيت مبارز و انتخابات مجلس خبرگان صحبت كرديم.
به خانه آمدم. مهدى و فرشته و فائزه و بچهها آمدند. شام آوردند. فائزه راجع به مطالب روزنامهاش مشورت كرد. در اخبار، پيشروى طالبان در شمال افغانستان و اعلان برنامه ساماندهی اقتصادى توسط آقاى خاتمى كه نكته تازهاى هم ندارد، مورد توجه است. خبر بسترى شدن ملك فهد در بيمارستان و همزمان قرائت قرآن در تلويزيون عربستان سعودی ، نظرها را به آنجا جلب و احتمال فوت [پادشاه] مطرح شده است.
خاطرات آیت الله هاشمی: انتقاد ديروز آقاى [محمد] يزدى، [رییس قوه قضاییه] در نمازجمعه به [آقای عطاءالله مهاجرانی]، وزير ارشاد، در مورد روزنامه توسكه در عمل همان روزنامه جامعه را منتشر مىكند هم مورد توجه خاص قرار گرفته؛ به عنوان فشار بر مطبوعات و دولت خاتمى.