arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۲۹۶۳۰
تاریخ انتشار: ۱۸ : ۱۷ - ۰۳ مرداد ۱۴۰۰

دادستان عمومی اصفهان: هلیا قصد استفاده از وسیله تهاجمی را نداشته است

دادستان عمومی اصفهان گفت: هلیا قصد استفاده از وسیله تهاجمی را نداشت، مقصر اصلی نهاد خانواده، مدرسه و نهادهای عمومی و فضای مجازی بوده که رها شده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

تسنیم: دادستان عمومی اصفهان با اشاره به اینکه هلیا قصد استفاده از وسیله تهاجمی را نداشت، گفت: مقصر اصلی نهاد خانواده، مدرسه و نهادهای عمومی و فضای مجازی بوده که رها شده است. هیچ‌کس منکر استفاده از این فضا نیست ولی باید مدیریت شود.

علی اصفهانی در جمع اصحاب رسانه با بیان اینکه یکی از وظایف قوه قضائیه و مابقی دستگاه‌ها پیشگیری از وقوع جرم است، اظهار داشت: وقتی مرکز فرهنگی یا تفریحی برای آسایش و آرامش مردم تهیه می‌کنیم، باید پیوست‌های فرهنگی و اجتماعی آن را نیز در نظر در بگیریم. اگر فقط این مکان را تهیه کنیم و پیوست‌های فرهنگی و اجتماعی آن را نبینیم مشکلاتی از این قبیل پیش می‌آید.

دادستان عمومی اصفهان افزود: اگر در جایی حقوق عامه مردم به خطر بیفتد دادستانی ورود پیدا می‌کند.در بحث پیشگیری از وقوع جرم نیز اگر چه از وظایف اصلی قوه قضائیه است، اما انجام وظیفه قوه قضاییه به تنهایی کافی نیست و باید بقیه دستگاه‌ها همکاری داشته باشند تا از وقوع جرم پیشگیری شود و اگر جرمی اتفاق افتاد بتوان با آن به صورت جامع و موثر برخورد کرد.

وی درخصوص فیلم منتشر شده از نوجوانان هنجارشکن بیان کرد: درموضوع هلیا باید ماجرا را ریشه‌یابی کنیم. من در این مورد دستور تشکیل پرونده شخصیت دادم، پرونده شخصیت پرونده‌ای است که مجزا از پرونده مجرمانه تشکیل می‌شود و واحد مددکاری اجتماعی موظف است شرح حال کلی از وضعیت مادی، خانوادگی و اجتماعی متهم و همچنین گزارشی پزشکی و روانپزشکی از وضعیت متهم ارائه کند، به این دلیل که قاضی در موقع تصمیم‌گیری در مورد متهم تصمیم‌گیری درست و جامعی داشته باشد.

دادستان عمومی اصفهان ادامه داد: آیا تمام تقصیر معطوف به متهم است؟ آیا جامعه و متولیان فرهنگی و مسئولان جامعه کوتاهی کرده‌اند؟ قطعاً به این صورت است و باید این موارد دیده شود.

وی با اشاره به تصمیم‌گیری در مورد این نوجوانان توسط دادستانی تصریح کرد: تصمیمی که ما در مورد هلیا و هم‌گروهیان گرفته‌ایم این است که اداره فرهنگ و ارشاد استان و ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر را موظف کردیم که کلاس‌های تربیتی و مشاوره به صورت مجزا برای دختران و پسران و همچنین والدین آن‌ها به مدت 2 ماه هر هفته 3 جلسه برگزار و بعد از آن نتیجه را به ما اعلام کنند تا تصمیم‌گیری درستی از لحاظ تربیتی و فرهنگی برای جوانان و نوجوانانی که از این قبیل هنجارشکنی‌ها داشته‌اند صورت دهیم.

اصفهانی گفت: البته بحث اراذل و اوباش و کسانی که امنیت جامعه را به هم می‌ریزند با نوجوانان و جوانان هنجارشکن متفاوت است و بدون شک با آن اراذل و اوباش برخورد قانونی می‌شود و به آن‌ها اجازه به هم ریختن امنیت مردم داده نمی‌شود.

وی خاطرنشان کرد: بحث هلیا و نوجوانان و جوانان این چنینی که تحت تاثیر هجمه‌های فرهنگی قرار گرفته‌اند و به این دلیل است که ما نتوانستیم به خوبی آن‌ها را تغذیه فرهنگی کنیم متفاوت است و باید برخورد تربیتی و فرهنگی و نه مقابله‌ای با آنها داشته باشیم.

دادستان عمومی اصفهان با اشاره به اینکه هلیا قصد استفاده از وسیله تهاجمی را نداشت، افزود: مقصر اصلی نهاد خانواده، مدرسه و نهادهای عمومی و فضای مجازی بوده که رها شده است. هیچ‌کس منکر استفاده از این فضا نیست و همه باید از این فضا بهره مند شوند ولی آیا نباید مدیریت شود؟

وی با بیان اینکه مخالف فیلترینگ تلگرام نیست، ادامه داد:مدیریت به معانی فیلترینگ نیست باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی شود که آسیبی به جوانان و نوجوانان نزند.

اصفهانی در پاسخ به سوال خبرنگار مبنی براینکه آیا قوه مقننه پی‌گیر فیلترینگ تلگرام و یا اینستاگرام است، بیان کرد: اگر با دید فرصت به شبکه‌های اجتماعی نگاه کردیم نه تهدید، مخالف فیلترینگ هستم.

وی با بیان اینکه من از شبکه‌های واتس اپ، تلگرام و گاهی مواقع از اینستاگرام هم استفاده می‌کنم، گفت: من نظر شخصی خود را بیان می‌کنم که همه اینها ظرفیت است و ماباید از این ظرفیت با مدیریت استفاده کنیم.

نظرات بینندگان