تسنیم: آنطور که رئیس انجمن ویروسشناسی ایران میگوید سویه دلتای ویروس کرونا بسیار مسریتر از کرونای چینی و انگلیسی بوده و برخلاف جهشهای قبلی دارای دوره کومون ۲ تا ۵ روزه است، اما نرخ ابتلا بیشتر بین ۳۰ تا ۵۰ سالهها است.
کرونای دلتا این روزها در همه جای کشور تاخت و تاز میکند و اگر شرایط را عادی بپنداریم خیلی زودتر از آنچه که تصورش را میکنیم درگیر این ویروس منحوس خواهیم شد.
گلستان هم در موج پنجم شیوع کرونا به سر میبَرد و با توجه به غالب شدن سویه دلتا هر روز بر تعداد مبتلایان به کووید 19 در این استان افزوده میشود و به همان نسبت نیز بیمارستانها و مراکز درمانی شهرهای مختلف نیز مملو از بیمارانی است که اغلب با حال بد بستری میشوند.
هرچند واکسیناسیون گروههای هدف هم در استان گلستان در حال انجام است اما روند آن قطره چکانی است و سرعت کُندی دارد؛ هرچند در برخی از شهرستانها از جمله مراوه تپه افراد بالای 60 سال بسیار کم از واکسیناسیون استقبال کردهاند و همین امر نگرانیها را درباره افزایش میزان ابتلا و مرگ و میر ناشی از کرونا در این مناطق افزایش داده است.
کرونای دلتا این روزها افراد بسیاری را گرفتار کرده و در گلستان هم با اینکه در بیمارستانها و مراکز درمانی اغلب سعی میشود به جای بستری در بیمارستان، مردم پس از ویزیت و دریافت دارو در منزل دوران درمان و قرنطینه را سپری کنند با اینحال تعداد مبتلایان و بستری شدگان با سرعت بسیار زیاد در حال افزایش است. به طوریکه در شبانه روز گذشته 240 بیمار کرونایی در بیمارستانهای استان بستری شدند.
رکورد بستری بیماران کرونایی در استان گلستان شکسته شده و به یکهزار و 3 نفر رسیده است که 139 نفر از این بیماران در بخش آی سی یو تحت مراقبتهای ویژه قرار دارند.
آن طور که کارشناسان میگویند سویه دلتا بسیار مسریتر از جهشهای قبلی ویروس کروناست و یکی از دلایل اصلی ابتلاهای خانوادگی و خوشهای نیز همین موضوع است.
رئیس انجمن ویروس شناسی ایران و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان معتقد است که سویه دلتا، سرکشتر و مسریتر از سایر سویههای قبلی است.
دکتر علیجان تبرایی درباره میزان سرایتپذیری سویه دلتا اظهار داشت: بررسیها آزمایشگاهی نشان میدهد که سرعت انتشار سویه دلتا نسبت به کرونای چینی 100 درصد و نسبت به کرونای انگلیسی هم تا 60 درصد بیشتر است.
وی با اشاره به کاهش سن میزان مبتلایان به کرونای دلتا هم گفت: علاوه بر سرعت انتشار بالای کرونای دلتا سن ابتلا به آن هم کاهش پیدا کرده است و این روزها بیشتر مبتلایان بین 30 تا 50 سال درگیر این نوع از ویروس شدهاند.
رئیس انجمن ویروس شناسی ایران با بیان اینکه ویروس به طور مستمر خود را متناسب با محیطی که در آن قرار میگیرد، تغییر میدهد، اضافه کرد: میزان و شدت بیماری در افراد مختلف بسته به میزان ویروسی که وارد بدن فرد میشود متفاوت است اما در مجموع در کرونای دلتا بروز علایم از 2 تا 5روز متغیر بوده، این در حالی است که در کرونا چینی دوره کومون بین 14 تا 28 روز بود.
وی درباره علایم کرونای دلتا که گفته میشود کاملا شبیه سرماخوردگی است، گفت: آبریزش بینی، سرفه، سردرد، دردهای بدنی و گلودرد از جمله علائم کرونا دلتا است و افرادی که این علایم را دارند بدون در نظر گرفتن نتیجه تستهای تشخیصی باید خود را قرنطینه کنند.
تبرایی درباره این تصور که گفته میشود کسانی که واکسن زدند دیگر نیازی به رعایت پروتکلهای بهداشتی ندارند، گفت: افرادی که واکسن تزریق کردهاند باید پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند زیرا هیچ واکسنی صد درصد ایمنی ایجاد نمیکند بنابراین امکان ابتلای کسانی که واکسن کرونا هم دریافت کردهاند وجود دارد اما احتمالا بیماری با قدرت و شدت کمتری در این افراد بروز و ظهور خواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: اطلاعات ما از این ویروس محدود و ناکافی است و نمیتوان چیزی را به صورت قطعی و 100 درصدی درباره آن بیان کرد. با توجه به شرایطی که وجود دارد باید رعایت پروتکلهای بهداشتی به عنوان مهمترین اقدام در دستور کار همه قرار داشته باشد.