ایسنا: رئیس انستیتو پاستور ایران گفت: واکسن کرونای انستیتو پاستور یک واکسن ایمن است و میتواند در بدن تا ۸۰ درصد ایمنی ایجاد کند.
دکتر علیرضا بیگلری ظهر شنبه ۱۱ اردیبهشتماه در مراسم آغاز فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن کرونای مشترک بین انستیتو پاستور ایران و انستیتو فینلای کوبا در همدان، اظهار کرد: پاندمی کرونا پیچیدهترین معضل بهداشتی قرن است و پس از شیوع آن، همه دانش بشری را به چالش کشیده شد و هیچ کشوری دانش بیشتری نسبت به بقیه نداشت.
وی با بیان اینکه کشور ما در اوج تحریمهای ناجوانمردانه بود، تصریح کرد: انستیتو پاستور ایران که ۱۰۰ سال قدمت دارد و ثابت کرده دژ مرزبانی ارزیابی سلامت کشور است، در همان روزهای نخست راه اندازی شبکه تشخیص این بیماری را بر عهده گرفت.
بیگلری ادامه داد: در ابتدای کار ما هیچ چیزی در دسترس نداشتیم و اغلب محمولههای ما توقیف میشد بنابراین برخلاف دستورالعملهای جهانی همان تستهای محدود را به بیمارستانها اختصاص دادیم و به جای انجام سه تست از یک تست استفاده کردیم که در ابتدای برای این کارها به ما خُرده میگرفتند اما سه هفته بعد نماینده سازمان بهداشت جهانی در ایران به بنده گفت که کارهای انجام شده ما در ایران، جزء پروتکلهای جهانی شده است.
رئیس انستیتو پاستور ایران با اشاره به اینکه در راه تشخیص این بیماری ما هیچ کمکی از بیرون دریافت نکردیم و با دانش فنی بومی، امروز همه جهش ها را تشخیص می دهیم، خاطرنشان کرد: پس از تشخیص بیماری مسئله واکسن آن دارای اهمیت است. خرید واکسن نشان داد که هیچ عدالتی در این میان نیست چراکه ۷۸ درصد واکسن دنیا در شش کشور مصرف شد و بیش از ۱۰۰ کشور یک دُز هم تزریق نکردند.
وی ادامه داد: استراتژی بعدی وزارت بهداشت پس از خرید واکسن، ساخت واکسن داخلی بود و این وظیفه را به عهده ما گذاشتند تا یک پروژه مشترک در این زمینه داشته باشیم و چون کوبا تنها کشوری بود که در ۴۰ سال گذشته به ما تجهیزات واکسن داده، با انستیتو پاستور دو دهه همکاری کرده و از نظر فنی در حال مطالعه بر روی یک واکسن ایمن است، ما پروژه را با آنها آغاز کردیم.
بیگلری با بیان اینکه واکسن کوبایی ها ایمن است چراکه از یک پروتئین نوترکیب است و عارضه ندارد، اظها کرد: در مسئله کارآیی باید مطالعات تمام شود تا بتوانیم اظهارنظر کنیم اما میدانیم با تزریق دو دُز از این واکسن، بیش از ۸۰ درصد کارآیی در بدن ایجاد میکند و پس از تزریق دُز یادآوری تأثیرش به ۱۰۰ درصد نزدیک میشود.
رئیس انستیتو پاستور ایران در پایان خاطرنشان کرد: واکسنهای دیگری هم در انستیتو پاستور برای کرونا داریم که کاملاً بومی و از تکنولوژی های فوق برتر هستند که در حال انجام مطالعات آنها هستیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ابن سینای همدان نیز در این مراسمگفت: در اجرای فاز سوم طرح مطالعاتی واکسن کرونا انستیتو پاستور ایران، ۳۰۰۰ داوطلب همدانی واکسینه میشوند.
دکتر رشید حیدریمقدم اظهار کرد: امروز اتفاق بسیار خوبی در کنار حوادث تلخ موج چهارم را تجربه میکنیم و به لطف پروردگار فاز سوم واکسنی که با تلاش شبانه روزی در انستیتو پاستور انجام شده، در همدان آغاز میشود تا اتفاق شاخصی رقم بزند.
حیدریمقدم ادامه داد: در ابتدا قرار بود این طرح در پنج شهرستان انجام شود که به هشت شهرستان ارتقاء پیدا کرد و همدان نیز به عنوان یکی از این شهرستانها انتخاب شد و قرار است در این طرح ۳۰۰۰ داوطلب همدانی واکسینه شوند.
وی خاطرنشان کرد: امروز دکتر اصغری، عضو هیئت علمی و معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی همدان، فرزند دکتر کرامت، عضو هیئت علمی و متخصص عفونی و دکتر مجذوبی، متخصص عفونی به صورت داوطلبانه در این طرح شرکت میکنند.