arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۱۱۵۳۱
تاریخ انتشار: ۰۶ : ۱۶ - ۱۸ فروردين ۱۴۰۰

آیا من اختلال اضطرابی دارم؟ / ۱۲ علامت هشدار دهنده برای افراد مضطرب

رویا پاک سرشت/سرویس خواندنی‌های انتخاب: این روز‌ها بسیاری از افراد درگیر افسردگی و اضطراب روزمره اند. در بسیاری از موارد، افراد مضطرب احساس انزوا می‌کنند، چون هیچ یک از اطرافیان درک درستی از شرایط آنان ندارند. اگرچه برای تشخیص دقیق و درمان اصولی اضطراب مراجعه به روان درمانگر الزامی است، اما نقش اطرافیان نیز، در بهبود وضعیت فرد مضطرب بسیار مهم است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

رویا پاک سرشت/سرویس خواندنی‌های انتخاب: این روز‌ها بسیاری از افراد درگیر افسردگی و اضطراب روزمره اند. در بسیاری از موارد، افراد مضطرب احساس انزوا می‌کنند، چون هیچ یک از اطرافیان درک درستی از شرایط آنان ندارند. اگرچه برای تشخیص دقیق و درمان اصولی اضطراب مراجعه به روان درمانگر الزامی است، اما نقش اطرافیان نیز، در بهبود وضعیت فرد مضطرب بسیار مهم است.

 

  تشخیص این که یک فرد با اضطراب دست و پنجه نرم می‌کند در بسیاری از موارد تقریبا ناممکن به نظر می‌رسد. در برخی موارد، علائم اضطراب به عنوان تیپ شخصیتی فرد در نظر گرفته می‌شوند و اطرافیان نیز با فرد مضطرب همدلی نشان نمی‌دهند.

 

غلبه بر اضطراب نیز چندان ساده نیست و در موارد شدید، مراجعه به رواندرمانگر الزامی است. اختلال اضطراب یک اصطلاح است که شامل اختلال اضطراب عمومی (حالتی که بیشتر اوقات افراد مبتلا به اضطراب متحمل می‌شوند)، اختلالات وحشت، وسواس، فوبیا و هراس‌ها می‌شود. اما اضطراب چه علائمی در افراد ایجاد می‌کند؟

همدردی

مرز‌های همدردی

بسیاری از افراد مضطرب، نمی‌توانند اختلال اضطراب  خود را  تشخیص دهند یا حتی درباره احساسات منفی خود به راحتی صحبت کنند، آن‌ها مرز‌های محکم همدردی ایجاد کرده اند یعنی نمی‌توانند به راحتی این مرز‌ها را شکسته و با دیگران وارد همدردی شوند.

 

درد قفسه سینه
درد قفسه سینه

در برخی از حالات اضطراب، بدن مملو از آدرنالین و هورمون‌ها است، که تحریک کننده آن چیزی است که به عنوان پاسخ "جنگ یا گریز" یا "پاسخ استرس حاد" شناخته می‌شود، که از نظر جسمی در قفسه سینه احساس می‌شود.

تپش قلب

تپش قلب تند و سریع

حالت اضطرابی، بدن را در حالت آماده باش نگه می‌دارد (حتی بدون حضور یک تهدید بیرونی و خطرناک)، و در نتیجه قلب با سرعت بیشتری شروع به تپش می‌کند، زیرا بدن سعی می‌کند تا حد ممکن اکسیژن را به اندام‌های خود بدهد.

 

حرکات بدنی

قادر به ایجاد آرامش در حرکات بدنی خود نیستند

تنش مداوم و اضطرابی می‌تواند روی تمام قسمت‌های بدن تأثیر بگذارد و ممکن است با ضربه زدن مکرر انگشتان پا روی زمین، تکان دادن زانو، گام زدن بی هدف و مواردی مشابه، آشکار شود.

حساسیت با محرک ها
حساسیت بیش از حد به محرک‌ها

واکنش شدید به محرک‌هایی مانند صدا، دما، نور‌های شدید، لباس‌های تنگ و موارد مشابه نیز با اختلال اضطراب عمومی ارتباط دارد. اگر شما فردی تکانی هستید و  به راحتی متزلزل می‌شوید، این حالت می‌تواند نشانه اضطراب باشد.

جزئیات


آن‌ها به تمام جزئیات نیاز دارند

البته که برخی از افراد به جزئیات علاقه زیادی دارند، اما در برخی دیگر از افراد این اختلال اضطرابی است که باعث می‌شود به جزئیات توجه بیش از حد نشان داده شود. برای شخصی که دارای اختلال اضطراب است، اطلاع داشتن هرچه بیشتر از جزئیات و در اسرع وقت، به دفاع در برابر افکار اضطراب آور کمک می‌کند.

بی توجهی

بی توجهی به دلایل منطقی

شاید اطرافیان سعی کنند در مورد بعید بودن یکی از افکار ناراحت کننده افراد مضطرب با آن‌ها بحث کنند، اما به نظر نمی‌رسد این تلاش‌ها روی افراد مضطرب تاثیر چندانی نخواهد داشت.

بی خوابی
مشکل خواب

اگر کسی دچار اضطراب شود، در حالت آماده باش قرار می‌گیرد، این عکس چیزی است که بدن او برای خوابیدن نیاز دارد. آن‌ها همچنین نمی‌توانند جلوی افکار فاجعه بار را بگیرند و بنابراین نمی‌توانند آرام باشند.

تحریک پذیری

تحریک پذیری

همه ما گهگاه به چیز کوچکی ضربه می‌زنیم یا حتی داد و فریاد می‌کنیم، اما تحریک پذیری مکرر  و حتی عصبانیت یا پرخاشگری، ممکن است با اختلالات اضطرابی در ارتباط باشد.

موقعیت چالشی
اجتناب از موقعیت‌های چالشی

طبق اصول روانشناسی امروز، "کنار آمدن با موقعیت اجتنابی"، بسیار مهم است، همه ما در شرایط مختلفی قرار می‌گیریم که چالشی و دشوارتر، اما باید با شرایط کنار بیاییم، با این وجود، افراد مضطرب تمامی موقعیت‌های اجتنابی را نادیده می‌گیرد و سعی دارند وارد هیچ چالشی نشوند.

مشکل برنامه ریزی

مشکلات با برنامه ریزی

تمایل فرد مضطرب به کنترل بیش از حد محیط خود است، اما فقط با اجتناب کامل از آن. حتی گاهی اوقات فقط فکر کردن به یک برنامه منظم نیز می‌تواند باعث اضطراب شود، به خصوص اگر شامل شکستن  روال زندگی راحت آن‌ها باشد.

لغو برنامه ها

لغو برنامه‌ها در لحظه آخر

لغو برنامه‌ها می‌تواند نوع دیگری از اجتناب باشد، درواقع اضطراب بیش از حد می‌تواند باعث شود افراد تمایلی به حضور در مراکز شلوغ، نا آشنا و ... نداشته باشند و در نتیجه در لحظات آخر برنامه‌ها را لغو کنند.

نظرات بینندگان