پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
کرونا دارای یک فهرست طولانی از علائم است، از سرفه خشک تا بثورات پوستی، اما برخی از این علائم میتوانند در بیماران باشند یا نباشند، با این وجود این علائم در برخی موارد با آلرژی یا سرماخوردگی اشتباه گرفته میشود.
به گزارش سرویس خواندنیهای انتخاب، یک علامت رایج برای ابتلا به کرونا را میتوان از دست دادن بویایی دانست. درواقع افرادی که به کرونا مبتلا شده اند در بسیاری از موارد مشکل بویایی را گزارش میکنند.
تجزیه و تحلیل اخیر مطالعات نشان داد که ۷۷ ٪ از بیماران ویروسی کرونا، هنگام آزمایش، از بین رفتن بویایی را گزارش میکنند و این یکی از علائم اولیه بیماری است. مطالعه دیگری نشان داده است که از دست دادن بویایی شاخص قابل اطمینان تری از بسیاری از علامت ها، حتی مهمتر از تب و سرفه هستند.
در همین حال، کاهش چشایی یا بویایی به ندرت با سایر مواردی که علائم آن با کرونا همپوشانی دارد، مانند سرماخوردگی و آلرژی همراه است. دانشمندان دقیقاً مطمئن نیستند که چرا ویروس کرونا باعث ایجاد آنوسمی (اصطلاح علمی برای از دست دادن بویایی) میشود، اما تصویر در حال روشن شدن است.
دکتر لئو نیسولا متخصص بیماریهای تنفسی میگوید: «ما کمتر از یک سال است که روی دادهها تحقیق کرده ایم، پژوهشهای ما نشان میدهد که حمله اصلی ویروس کرونا در بینی، در اپیتلیوم بینی است، که همان لایه پوست مانند سلولها است که مسئول ایجاد بو هستند، به نظر میرسد که حمله ویروس از سلولها و سلولهای بنیادی در بینی پشتیبانی میکند، اما از سلولهای عصبی به طور مستقیم پشتیبانی نمیکند و این به این معنی نیست که نورونها نمیتوانند تحت تأثیر قرار بگیرند. این سلولها تعادل را حفظ میکنند و به مغز سیگنال میدهند. در بعضی از بیماران، هنگامی که به کرونا آلوده شوند، تعادل به هم میخورد و منجر به خاموش شدن سیگنالینگ عصبی و در نتیجه بویایی میشود.»