عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در پاسخ به این پرسش که امروز عمده مسئولان کشور مثل نمایندگان مجلس و مسئولان دولتی در شبکههای اجتماعی خارجی فعالیت میکنند و این حضور در عین فیلترینگ برای شهروندان چه معنایی در بردارد، گفت: من هیچ حساسیتی نسبت به پیام رسانهای خارجی ندارم. این موضوع اصلا به گفتمان و اعتقادات افراد هم ربطی ندارد. اینکه چرا در آنجا هستیم یا نیستیم بحث نیست. من نمیگویم که شبکههای اجتماعی کفر است یا خوب است. من اهل قضاوت نیستم. من اعتقاد دارم که مجلس و دولت و همه دستگاهها باید به سمت حمایت از پیامرسانهای داخلی بروند.
مجید نصیرایی در گفتوگو با «انتخاب» و در پاسخ به این پرسش که آیا شما با فیلترینگ شبکههای اجتماعی موافق هستید، گفت: هرچیزی سر جای خودش خوب است. شاید شما با شکافتن بدن یک انسان با تیغ موافق نباشید ولی یک جراح بدن یک انسان را با تیغ میشکافد تا او را درمان کند و نجات بدهد. من در بحث شبکههای اجتماعی اعتقاد دارم که ما باید از ظرفیت و توان داخلی خودمان استفاده کنیم تا بتوانیم پیامرسانهایی را ایجاد کنیم که بهترین کیفیت و امنیت را داشته باشند و حتی بتوانند وارد فضای رقابتی در عرصه بینالمللی شوند.
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: این توقع من است که ما باید به سمت ایجاد پیام رسانهای داخلی قدرتمند و ارزان برویم. البته تا آن زمانی که به این مرحله برسیم، اشکالی ندارد که همین رویه که تا امروز دنبال شده را ادامه بدهیم ولی در اصل قضیه نباید تغییری ایجاد شود. ما فقط باید به جوانان مستعد، متدین و متخصص جهادی خودمان اعتماد کرده و از آنان حمایت کنیم. مگر ما در موشک، پهباد و ارسال ماهواره موفق نبودیم؟ ما باید از همان الگوهای موفق در بحث شبکههای اجتماعی داخلی استفاده کنیم.
وی افزود: این درست نیست که بگوییم چرا دیگران در شبکههای اجتماعی هستند یا چرا نیستند. چراکه برخی افراد به واسطه شناخت و تاثیرگذاری و توانایی باید در این حوزهها حضور داشته باشند. من شخصا مشکل اصلی امروز شبکههای اجتماعی را فیلترینگ نمیدانم و اعتقاد دارم که مشکل اصلی ما ایجاد پیام رسانهای داخلی است. من واقعا نمیدانم که چرا یک عده دائم روی بحث فیلترینگ حساس هستند. سوال من از همه کسانی که نگران فیلترینگ هستند، این است که آیا تا به حال حمایت و حساسیتی که نسبت به تلگرام، توییتر و امثالهم داشتند، نسبت به پیام رسانهای داخلی نیز داشتند؟
نصیرایی با تاکید بر اینکه بحث فیلترینگ یک مساله حاشیهای است، گفت: آنانی که نگران فیلترینگ هستند و از پیام رسانهای داخلی حمایت نمیکنند، همانهایی هستند که از کالای ایرانی حمایت نمیکنند و به فکر جوان ایرانی نیستند. من واقعا نمیدانم چرا تا بحث شبکههای اجتماعی مطرح میشوند، سریعا ادعایی بحث فیلترینگ را وسط میاندازند؟ چرا عدهای نمیخواهند علم ایرانی حاکم شود؟ چرا اسم خارجی را راحتتر قبول میکنند و اگر تمام اطلاعات آنان به آمریکا و رژیم صهیونیستی برود اشکالی ندارد ولی اگر همین اطلاعات در ایران باشد، همه ناراحت میشوند؟
نماینده فردوس و طبس در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش که آیا شما در پیام رسانهای داخلی عضویت داشتید و آنها را چگونه ارزیابی میکنید، گفت: من در اکثر این پیام رسانها عضو بودم و فعالیت داشتم . متاسفانه مسئولان اعم از دولتی و غیردولتی و رسانهها آنقدر که به پیامرسانهای خارجی فضا دادند و صحبت کردند، توجهی به پیام رسانهای داخلی نداشتند.
وی در پاسخ به این پرسش که امروز عمده مسئولان کشور و نمایندگان مجلس و مسئولان دولتی در شبکههای اجتماعی خارجی فعالیت میکنند و این حضور در عین فیلترینگ این شبکهها چه پیامی را میتواند برای شهروندان داشته باشد، گفت: من هیچ حساسیتی نسبت به پیام رسانهای خارجی ندارم. این موضوع اصلا به گفتمان و اعتقادات افراد هم ربطی ندارد. اینکه چرا در آنجا هستیم یا نیستیم بحث نیست. من نمیگویم که شبکههای اجتماعی کفر است یا خوب است. من اهل قضاوت نیستم. من اعتقاد دارم که مجلس و دولت و همه دستگاهها باید به سمت حمایت از پیامرسانهای داخلی بروند.
نصیرایی در پاسخ به این پرسش که آیا شما هم در شبکههای اجتماعی خارجی عضو هستید، تصریح کرد: من در همه پیامرسانهای داخلی و خارجی عضو هستم. چراکه به عنوان یک نماینده مجلس باید در همه حوزهها حضور داشته باشم و بتوانم حرف مخاطبان خودم را بشنوم و با آنان ارتباط داشته باشم. امروز هم چون هنوز از پیامرسانهای داخلی مورد حمایت قرار نگرفتند و من ملزم به استفاده از همه ظرفیتها هستیم در شبکههای اجتماعی خارجی عضو هستم ولی هرگاه شرایط برای پیام رسانهای داخلی فراهم شود، از این پیامرسانها استفاده خواهم کرد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا شما مشخصا در توییتر و اینستاگرام عضو هستید، گفت: بله من تقریبا در اکثر این شبکههای اجتماعی عضو هستم.
کاظم موسوی، نماینده اردبیل در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با «انتخاب» اظهار داشت: اساسا فضای مجازی، فضا و میدان خوبی است، مشروط بر آنکه بتوانیم خواسته خودمان و اتفاقات جامعه را به مردم و مخاطبان خودمان اطلاعرسانی کنیم. البته شبکههای اجتماعی مانند یک شمشیر دولبهای هستند که اگر به سلامت در آنها رفتار کرده و از آنها استفاده مشروع در جهت حل مشکلات مردم و کشور داشته باشیم، اتفاق خوبی خواهند بود ولی اگر آن روی سکه را نگاه کنیم و از این طریق برای آبرو بردن افراد و اشاعه فرهنگ غیرمشروع و غیرعرف استفاده کنیم، حتما مذموم و ناصحیح است