پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
بیماریهای مرتبط با عروق کرونر نه تنها شایعترین نوع بیماری قلبی موجود در جهان، بلکه یکی از مهمترین دلایل مرگ در سراسر جهان است. محققان آلمانی اخیراً دریافتند که بیش از ۳۰ درصد از خطر ابتلا به این نوع بیماری قلبی ژنتیکی است. با این وجود هنوز ۷۰ درصد از خطر ابتلا را عواملی مانند سبک زندگی تشکیل میدهند.
به گزارش سرویس خواندنیهای انتخاب، به نظر میرسد کارهای زیادی وجود دارد که میتوانیم برای کاهش خطر ابتلا به مشکلات قلبی انجام دهیم. دکتر سیندی ییپ، مدیر بنیاد قلب و سکته در کانادا در این خصوص یک مقاله منتشر کرده است. در این پژوهش میخوانیم:
یشگیری بسیار مهم است. مطالعات نشان میدهد که تقریبا نیمی از مرگهای قلبی متابولیک (موارد مربوط به بیماریهای قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع ۲) به رژیم غذایی نامناسب مرتبط است، از جمله خوردن مقادیر بیش از حد سدیم و گوشتهای فرآوری شده و آجیلهای شور. اما خوردن غذای سالم همیشه آسان نیست. ما باید از سرزنش کردن مردم برای مشکلات بهداشتی پرهیز کنیم و به جای تذکر دادن به مردم، روی آگاهی بخشی به آنان کار کنیم.
یک مطالعه اخیر در دانشگاه تافتس نشان داده است که تقریباً از هر هفت مورد مرگ قلبی عروقی، یک مورد را میتوان به عدم مصرف کافی میوه و سبزیجات نسبت داد. حتی افزودن چند وعده اضافی میوه و سبزیجات نیز در سلامتی تفاوت ایجاد میکند. یک مطالعه جدید منتشر شده در مجله علوم غذایی و تغذیه ایالات متحده نشان داد که مصرف خوراکیهایی مانند زغال اخته، فشار خون و کلسترول LDL را در بزرگسالان ژاپنی که در معرض خطر بیماریهای قلبی عروقی هستند کاهش میدهد. احتمالاً نتایج مشابهی را از سایر غذاهای غنی از آنتوسیانین مانند شاه توت، گیلاس یا آلو نیز خواهید دید.
اگر به دنبال قلبی سالم هستید وعدههای غذایی خود را با میوهها و سبزیجات رنگی آمیخته کنید.