پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
همه ما میدانیم که آب نبات، شیرینی و سایر دسرها پر از شکر است. اما حتی برخی از غذاهایی که فکر میکنید فاقد شکر هستند، مانند ماست کم چرب، کره بادام زمینی و کیکهای میوهای صبحانه مقادیر زیادی فروکتوز یا "قند میوه" را پنهان میکنند، که به طور طبیعی در میوهها یافت میشود، اما به غذاهای فرآوری شده نیز اضافه میشود.
به گزارش سرویس خواندنیهای انتخاب، افزودن فروکتوز به غذاها باعث افزایش ناخوشایند مصرف قند در افراد در چند دهه گذشته شده است، و تحقیقات جدید نشان میدهد این موضوع میتواند علائم بیماریهای التهابی روده (IBD) مانند کولیت را بدتر کند.
دکتر دیوید مونتروز محقق و پزشک متخصص داخلی در مجله پزشکی امروز، گفت: «یافتههای ما شواهدی از ارتباط مستقیم بین فروکتوز در رژیم غذایی و IBD را تأیید میکند و از این مفهوم پشتیبانی میکند که مصرف زیاد فروکتوز میتواند بیماری را در افراد مبتلا به IBD بدتر کند.»
به طور خاص، مصرف فروکتوز میتواند اسهال و گرفتگی و درد را در بیماران IBD تشدید کند و همچنین میتواند منجر به دیده شدن خون در مدفوع، خستگی، تب و موارد دیگر شود. طبق اطلاعات مندرج در وب سایت کلینیک مایو، در حالی که علت IBD هنوز ناشناخته است، این مطالعه جدید تأیید میکند که قند بر ترکیب، توزیع و عملکرد متابولیکی میکروبیوتای رودهای ساکن در روده تأثیر میگذارد.
مطمئناً، سایر مشکلات سلامتی میتواند ناشی از خوردن بیش از حد قند برای هر فرد باشد، صرف نظر از اینکه IBD دارید یا نه. این موارد شامل آکنه، تحریک پذیری، بی خوابی و چین و چروک پوست است. مصرف بیش از حد فروکتوز همچنین میتواند باعث افزایش وزن، درد مفاصل، فشار خون بالا و موارد دیگر شود.