arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۶۰۷۴۴
تاریخ انتشار: ۳۸ : ۱۸ - ۱۹ تير ۱۳۹۹

کرونا؛ بمبی ساعتی در تهران که به زودی منفجر می‌شود!

استاندار تهران وضعیت زرد تهران را مانند وضعیت قرمز در سایر شهرها می‌داند. شرایط به خوبی نشان از این دارد که مسئولین و دولت باید هرچه سریعتر اقدامات جدی تری در تهران به کار بگیرند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

استاندار تهران وضعیت زرد تهران را مانند وضعیت قرمز در سایر شهرها می‌داند. شرایط به خوبی نشان از این دارد که مسئولین و دولت باید هرچه سریعتر اقدامات جدی تری در تهران به کار بگیرند.

به گزارش خبر فوری، وضعیت کرونا در شهر تهران هر روز بدتر می‌شود. با اینکه طبق گفته مسئولین، وضعیت پایتخت فعلا در حالت هشدار قرار دارد و هنوز قرمز نشده، اما به قول استاندار، وضعیت زرد تهران مانند وضعیت قرمز است. همزمان با این هشدارها، شورای شهر هم در مورد شکل گیری یک وضعیت وحشتناک در تهران هشدارهایی را داده است. سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران در توییتی شیوع کرونا در تهران را "بسیار اسفناک" ارزیابی کرد. هاشمی رفسنجانی، رئیس شورای شهر هم از وضعیت بسیار سخت تهران در مواجهه با موج جدید کرونا خبر داد و گفت که فقط در یک روز حدود 70 بیمار کرونایی از دنیا رفته و در بهشت زهرا دفن شده اند. اما به راستی چرا وضعیت تهران انقدر مهم است و می‌تواند به راحتی تبدیل به یک فاجعه شود؟

آنچه بیشتر مسئولین بر آن تاکید دارند کلید واژه "غیر قابل کنترل" است. این عدم کنترل کرونا در تهران به چند دلیل می‌تواند تحقق یابد که در این گزارش سعی داریم بر آنها مروری داشته باشیم.

افزایش تعداد بستری‌ها و کاهش تخت‌های بیمارستانی

مهم ترین دلیل در رابطه با تهران، نسبت تعداد بستری های روزانه و تخت های خالی است. طبق گفته زالی، رئیس ستاد مبارزه با کرونای تهران فقط در روز سه شنبه 534 نفر بیمار کرونایی به بیمارستان ها مراجعه کرده و از این تعداد 84 نفر هم به بخش مراقبت های ویژه فرستاده شدند. شاید گمان شود که این وضعیت فقط مربوط به یک روز مشخص بوده، اما این تصورغلط است. طبق اعلام دکتر زالی حدودا 6 روز قبل از این تاریخ، 520 نفر بیمار کرونایی و 108 بیمار بخش مراقبت های ویژه در تهران ثبت شدند. این نشان می‌دهد که در تهران تعداد مبتلاها به طور میانگین، روزانه به 500 نفر می‌رسد و از این میان، 100 نفر هم کارشان به آی سی یو می‌کشد.

کادر درمانی تحلیل رفته است

از طرف دیگر، فقط کمیت کرونا در تهران بالا نیست. وضعیت کیفی کادر درمانی و پزشکان از این هم مهمتر است. نباید فراموش کرد که حالا وارد پنجمین ماه ورود کووید 19 به ایران شده ایم. در این مدت، پزشکان و پرستاران و نیز سایر افراد کادر درمانی دچار خستگی شده و به شدت در حال تحلیل رفتن هستند. بالا بودن آمار ابتلای کادر درمانی به ویروس کرونا حکایت از این دارد که حافظان سلامت مردم در شرایط مساعدی قرار ندارند و با به خطر انداختن سلامتی خود برای نجات جان بیماران تلاش می‌کنند.

قدرت کرونای تهران بیشتر است

خطر دیگری که در مورد کرونا وجود دارد تغییر شکل بیماری در روزهای اخیر است. طبق گفته دکتر صادق‌نیت، رئیس‌مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره)، نکته نگران‌کننده‌تر در مورد کرونا این است که تعداد بیماران بدحال که نیازمند بستری در آی‌سی‌یو هستند، نسبت به بیماران بستری بیشتر شده است؛ به طوری که بیمارانی که نیازمند آی‌سی‌یو هستند، تعدادشان بیش از 40 درصد بیماران بستری است. همچنین تعداد بیمارانی که در آی‌سی‌یو بستری هستند و با کمک دستگاه تنفسی، تنفس می‌کنند، بالا رفته است. صادق‌نیت همچنین در مصاحبه ای تاکید کرد: "نکته نگران‌کننده دیگر این است که متاسفانه شاهد ابتلای جوانان‌مان هستیم؛ به طوری که تعداد قابل توجهی از بیماران بستری در آی‌سی‌یو افراد جوان زیر 30 سال هستند که این موضوع نگرانی ما را بیشتر کرده است."

این اظهارات و بیاناتی شبیه این به خوبی نشان می‌دهد که موج جدید کرونا در تهران قوی تر است و بر خلاف حدس و گمان‌ها در مورد ضعف کووید 19 با گذشت زمان، این بیماری اصلا ضعیف نشده است.

جمعیت باورنکردنی، رفت و آمد و بمبی که می‌تواند منفجر شود

حتی اگر این موارد را هم در نظر نگیریم، باز یک امکان وحشتناک در مورد تهران وجود دارد که در مورد سایر شهرها وجود ندارد. تهران کلان شهری اقتصادی است که رفت و آمدهای روزانه قلب آن را تشکیل می‌دهد. جمعیت تهران در ساعات کاری به 18 میلیون نفر هم می‌رسد. بسیاری از افراد از شهرستان های اطراف و استان البرز و شهر کرج( که خود وضعیت مناسبی به لحاظ کرونا ندارد) وارد تهران می‌شوند. طبق گفته شورای شهر تهران، مترو این شهر روزانه یک میلیون نفر را جابه جا می‌کند. این درحالی است که ظرفیت مترو در شرایط عادی هم باید بیش از این باشد، چه برسد به شرایط کرونایی. ادارات شلوغ، بنگاه‌های اقتصادی پر رفت و آمد و مهم تر از همه دو بازار تجریش و بزرگ، تهران را مانند بمبی کرده که هر لحظه می‌تواند منفجر شود.

شاید به خاطر همین نکات باشد که استاندار تهران وضعیت زرد تهران را مانند وضعیت قرمز در سایر شهرها می‌داند. این شرایط به خوبی نشان از این دارد که مسئولین و دولت باید هرچه سریعتر اقدامات جدی تری در تهران به کار بگیرند. شاید اجباری کردن ماسک در فضاهای عمومی اقدامی لازم برای کنترل کرونا در تهران باشد اما کافی نیست. در روزهای اخیر بسیاری از بازگشت محدودیت ها به تهران سخن گفته اند. بسیاری از کاربران فضای مجازی در توییتر از الزام دورکاری در پایتخت صحبت کرده و برخی نیز از قرنطینه حرف زده اند. با این حال، دولت هنوز تصمیم مشخص و قاطعی در مورد کلان شهر تهران نگرفته است.

نظرات بینندگان