پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
به گزارش گاردین، جنگ ترامپ با توییتر که در روزهای گذشته به شدیدترین و آشکارترین شکل ممکن آغاز شده بود، بامداد امروز جمعه با امضا شدن دستور اجرایی محدود شدن شبکههای اجتماعی توییتر، فیسبوک و گوگل وارد مرحلهای تازه شد. رئیس جمهوری آمریکا که از زدن برچسب احتیاط روی یکی از توییتهای خود ناخشنود و خشمگین است، خیلی زود به این کار واکنش نشان داد و تلاش کرد بر اساس یکی از قوانین قدیمی مربوط به رسانهها، شبکههای اجتماعی را وادار به پاسخگویی برابر قانون کند.
به گزارش همشهری آنلاین، همزمان با شدت گرفتن درگیریهای و ناآرامیها در گوشه و کنار آمریکا به بهانه اعتراض به قتل جورج فلوید سیاهپوست، ترامپ دوباره دست به توییت شد و اعلام کرد اگر فرماندار مینهسوتا بخواهد، ارتش و گارد ملی برای فرونشاندن آشوبها در اختیار او خواهند بود.
این توییت خشن رئیس جمهوری آمریکا با واکنش زودهنگام توییتر مواجه شد و با پنهان شدن متن اصلی، این متن جای آن به نمایش درآمد: این توییت قوانین توییتر را درباره تقدیس خشونت نقض کرده است. هر چند، توییتر تشخیص داده است که شاید دسترسی داشتن به آن برای مردم مفید باشد.
نکته اینجاست که اگر کاربری بخواهد توییت ترامپ را ببیند، تعداد فیوها و ریتهای آن نمایش داده نمیشود. با این حال، رئیس جمهوری آمریکا دست از تلاش نکشید و در توییتهای بعدی خود باز هم به توییتر تاخت. او مدعی شد این شبکه اجتماعی در حالی به رئیس جمهوری ایالات متحده حمله میکند که با دروغها و تبلیغهای چین و دموکراتها علیه جمهوریخواهان و میانهروها کاری ندارد. او مدعی شد تا زمانی که کنگره ماده ۲۳۰ را باطل نکند، خودش دست به کار میشود و این کار را میکند.
رئیس جمهوری آمریکا در توییت بعدی خود از توییتر خواست درباره آدام شیف (نماینده دمکرات کالیفرنیا)، روسیه، اشتباههای سازمان بهداشت جهانی و پروپاگاندای چین هم همان برچسبها را به کار ببرد و در یک توییت دیگر به فاصله کمتر از پنج دقیقه، از اراده خود برای اجرای قانون علیه توییتر به دلیل دخالت آن در آزادی بیان خبر داد. آخرین توییت ترامپ هم تا زمان انتشار این خبر یک عبارت پنج حرفی با حروف بزرگ و یک نشان تعجب در پایان آن است: CHINA!
از سوی دیگر، مارک زاکربرگ که رئیس و همهکاره فیسبوک است در واکنش به اقدام اخیر ترامپ اعلام کرد هرگز حقیقت را فدای مصلحت نمیکند و با رئیس جمهوری آمریکا برای محدود کردن شبکههای اجتماعی کنار نمیآید. برخی کارشناسان و نمایندگان مجلس در آمریکا معتقدند با قانونی که ترامپ شبکههای اجتماعی را تهدید کرده نمیتوان پلتفرمهایی، چون فیسبوک و توییتر را تعقیب قضایی و قانونی کرد.