arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۵۱۲۴۵
تعداد نظرات: ۱۵ نظر
تاریخ انتشار: ۰۸ : ۱۵ - ۰۴ خرداد ۱۳۹۹

خیز نو صدامیان برای جنگ با هویت ایرانی / چرا نام خرمشهر مهم است؟

محمد علی بهمنی قاجار؛ پژوهشگر تاریخ: امروز سوم خرداد ماه سالگرد آزادی خرمشهر است ، آزادسازی خرمشهر یکی از مهم‌ترین رخدادهای تاریخ ایران به شمار می رود . در اوج شعار های ایدیولوژیک و گاه ضد ملی و ضد میهنی سال های آغازین انقلاب که عمدتا هم از سوی گروه‌های چپ و مارکسیستی و التقاطی تبلیغ می شد ، به نظر می رسید که حس میهنی ایرانیان رو به زوال و انحطاط است ، اما واکنش جمعی و سراسری ایرانیان به تجاوز رژیم بعث عراق به ایران نشان داد که حس میهن دوستی ایرانی نه تنها دچار تزلزل نشده بلکه در قله خود قرار دارد .
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

خیز نو صدامیان برای جنگ با هویت ایرانی / چرا نام خرمشهر مهم است؟سرویس تاریخ انتخاب: محمد علی بهمنی قاجار / پژوهشگر تاریخ: امروز سوم خرداد ماه سالگرد آزادی خرمشهر است ، آزادسازی خرمشهر یکی از مهم‌ترین رخدادهای تاریخ ایران به شمار می رود . در اوج شعار های ایدیولوژیک و گاه ضد ملی و ضد میهنی سال های آغازین انقلاب که عمدتا هم از سوی گروه‌های چپ و مارکسیستی و التقاطی تبلیغ می شد ، به نظر می رسید که حس میهنی ایرانیان رو به زوال و انحطاط است ، اما واکنش جمعی و سراسری ایرانیان به تجاوز رژیم بعث عراق به ایران نشان داد که حس میهن دوستی ایرانی نه تنها دچار تزلزل نشده بلکه در قله خود قرار دارد.

چند سال پیش از آزادسازی خرمشهر ، محمدرضا شاه پهلوی سرمست از قدرت سیاسی و نظامی و اقتصادی خود ، به سودای برگزاری جشن دو هزار و پانصد سالگی شاهنشاهی ایران بر آمد ، اما دیکتاتوری حاکم ، اختناق و عدم مشارکت توده مردم در این جشن ها که حتی شام آن نیز در رستوران های فرانسه طبخ می شد ، منجر به نتیجه گیری معکوس از جشن ها شد ، شاه قصد داشت تا با برگزاری جشن ها ،استمرار یکپارچگی و بقای تاریخی ایران را به رخ بکشد ، اما تنها ۷ سال پس از این جشن ها ، حکومت شاه و رژیم پهلوی و مهمتر از آن نظام شاهنشاهی که همواره به عنوان عامل بقای ایران از آن یاد می شد ، ساقط شدند.

درست یک سال و نیم پس از این سقوط نیز ، ایران دچار تجاوزی همه جانبه گردید .اما پاسخ ایرانیان به این تجاوز در واقع همان به رخ کشیدن راز و رمز بقا ‌و یکپارچگی ایران بود . ایرانیان نه تنها در ارتش و نیروهای نظامی و انتظامی برجای مانده از نظام سابق و یا سپاه و بسیج نیروهای مسلح ایجاد شده نظام انقلابی بلکه فراتر از آن با یک اراده فراگیر ملی در دفاع مقدس میهنی شرکت جستند و با شکست رژیم بعث عراق و به ویژه با آزاد سازی خرمشهر ، در واقع جشن استمرار تاریخی ایران را بر پا ساخته و نشان دادند که آن چه نگهبان ایران ‌‌ایرانی بوده و هست حس میهنی و آگاهی ملی ایرانیان است .

اگر تجاوز صدام به ایران را در دو بعد ادبیات صدام و بعثی ها ‌پاسخ ایرانی به این ادبیات برررسی کرده و در واقع جنگ را از میدان نظامی خارج کرده و به عرصه نبرد و رزم فرهنگی ببریم ، ابعاد بیش‌تری از دفاع مقدس روشن می گردد. صدام و بعثی ها ، جنگ را به معنای نبرد مقدس برای آزاد سازی سرزمین های عربی از کشور مجوسی و رافضی ایران توصیف می کردند . در این راستا به ویژه ، تاکید بلیغ صدامیان بر هویت عربی خوزستان و برکشیدن نام های عربی خوزستان بود، افزون بر این صدامیان آشکارا از ضرورت نابودی ایران در قادسیه دومی سخن می راندند.

در مقابل ایرانیان با تاکید بر هویت تاریخی ایران، مظاهر و نمادهای هویتی ایرانی هم چون: خلیج فارس و تاکید بر هویت ایرانی خوزستان و به ویژه خرمشهر ، به مقابله با بعثی ها رفتند ، در این میان خرمشهر، نقطه کانونی بود ایران و مقاومت ایران در خرمشهر نمودیافت .خرمشهر، هویت ایرانی آن و ضرورت دفاع از آن با چنگ و دندان ، محور و مرکز نبرد ایران و انیران شد.بهترین تصویری که می تواند این اهمیت نمادین خرمشهر را برای ایران ترسیم نماید ، تابلو ورودی به خرمشهر است که در آن درج گردیده .

خرمشهر جمعیت ۳۶ میلیون نفر
در این میان ، در مقابل تاکید ایرانیان و مدافعان خرمشهر بر نام و هویت ایرانی این شهر عزیز و مقدس ، تاکید ویژه صدامیان بر عربی و غیر ایرانی بودن خرمشهر و محمره بودن آن شهر قرار داشت . جدای از بحث تاریخی ، که نام های خوزستانی و ایرانی نام های کهن شهرها و بلاد خوزستان هستند ، ما ایرانیان ازکاربرد و اسنفاده نام های عربی تحاشی و ابایی نداریم ، مهم‌ترین شهر ایران یعنی شهر مقدس: مشهد الرضا نامی عربی دارد و مزین به نام مبارک حضرت ابوالحسن سلطان علی ابن موسی الرضا است و ایرانیان از چنین نامی مفتخر هستند ، هیچ ننگ و پنهانی نیز نیست که نام خرمشهر صدها سال محمره بوده و در کل عصر قاجار تا حتی سال‌هایی از دوران رضاشاه نیز چنین نامی به کار میرفته است .

اما کاربرد محمره در دوران معاصر به وسیله صدام حسین و رژیم بعث و در راستای ایران زدایی از خوزستان و تجزیه ایران بوده است . از سویی اهتمام ایرانیان بر نام خرمشهر نیز تاکیدی بر هویت ایرانی این شهر و به معنای دفاع از تمامیت ارضی ایران است . اما در سال های اخیر بار دیگر نغمه های شوم برای ترویج افکار تجزیه طلبانه و ایران ستیزانه به خصوص در مورد خوزستان آغاز شده است .

نیو بعثی ها و نوصدامیان ، با برکشیدن نام هایی چون محمره ، در عمل به جنگ هویت ایرانی‌ و ‌‌تحریف میراث دفاع مقدس رفته اند ، بیانیه شهردار خرمشهر در مورد روز قدس متاسفانه در هماهنگی کامل با چنین تبلیغاتی است ، شهردار محترم با استفاده از فرصت روز قدس و در بیانیه ای در سربرگ رسمی یک سازمان خدمات عمومی کشور جمهوری اسلامی ایران ، نام رسمی و قانونی خرمشهر را تحریف کرده و در بیانیه ای که به زبان عربی نگاشته شده است از نام محمره در کنار خرمشهر استفاده گرده است ، چنین اقدامی در عمل تلاشی برای زنده سازی ادبیات صدامی و در آستانه سالگرد آزاد سازی خرمشهر به نوعی دهن کجی به حماسه سازان دفاع مقدس بود، از همین رو نیز احساسات ملی و میهنی بسیاری از ایرانیان را جریحه دار کرده است .

امید که مقامات مسول کشور با درک وظیفه و مسولیت ملی مانع از خدشه دار شدن میراث گرانقدر دفاع مقدس گردند .

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی: ۳
غیر قابل انتشار: ۵
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۴
2
7
بجای این متن ها برید خونین شهر رو بسازید نه اینکه زخم های کهنه رو باز کنید
وقتی آباد و خرم شد میشه این حرفا رو زد
اینم بدونید بعضی نامها ریشه در تاریخ داره و ربطی به صدام جانی یا امثالهم نداره
ناشناس
|
United States of America
|
۱۵:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۴
3
4
اینجور اتفاقات باید بیدارمون بکنه و قبل از اینکه کار به جای باریک بکشه به فکر چاره باشیم. نه سرکوب و نه داغ و درفش هم نمیتونه چاره کار باشه. بجای اتهام زنی به شهردار خرمشهر و کسای دیگه بیایم ببینیم چه کار کردیم که کار به اینجا کشید.

دوستان: کمی بیشتر تو آینه به خودتون نگاه کنین!
مسعود
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۴
0
7
پاینده.ایران.
پاینده.خوزستان.قلب.تپنده.ایران
مسعود
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۴
0
5
پاینده.ایران.
پاینده.خوزستان.قلب.تپنده.ایران
هادی زاقری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۴
6
0
سایت انتخاب بیش ازاینکه هویت اسلام واعتقادی مردم ایران راعامل وحدت وانسجام وهرآنچه در۴۰ سال گذشته دست آور دنطام بداند به هویت ملی ملت تاکید میکند البته بتاحترام کامل برای ملیت خویش وایرانی بودنمان یادمان باشد هیچگاه نباید ملیت رادربرابر اعتقادات قراردهیم تا به همان سرنوشت حکومتهای گذشته مبتلا شویم آنچه اصل ومحور یکپارچگی ایران است اسلم ومدهب است نه ملیت واقوام
ازرپاد
|
Finland
|
۱۷:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۴
3
5
درودبرشما
نام خرمشهر در زمان اشکانیان ۲۰۰۰ سال قبل بارما بوده اما نام جعلی محمره که بر ان نهاده اند کمتر از ۱۰۰سال قدمت دارد خواهش میکنم منتشر کنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۴
1
5
من اگه بودم اون پسوند ننگین قاجار رو از آخر نام فامیل برمی داشتم
پیمان
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۷:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۴
8
2
خرمشهر را رضا شاه ملعون گذاشته.چرا از اسم واقعی میترسین؟ محمره
حسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۴
7
2
متاسفام برای انتخاب
نام اصلی خرمشهر محمره بوده است در رژیم گذشته در راستای سیاستهای هویت زدایی مناطق غیرفارس نشین اقدامات زیادی انجام دادند
رها حسین زاده بائی
|
Japan
|
۱۷:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۴
3
2
درود بر آقای بهمنی میهن پرست. خوبه که ما بزرگانی چون شما رو داریم که حواسشون به کشور هست.
رها حسین زاده بائی
|
Japan
|
۱۷:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۴
3
3
درود بر آقای بهمنی میهن پرست. خوبه که ما بزرگانی چون شما رو داریم که حواسشون به کشور هست.
باقر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۴
6
3
سلام.
شهرمحمره اصالتا عربی و ایرانی است و رضاشاه بخاطر ترسش از جدایی طلبان نمی خواست مثل بحرین این شهرها هم جدا شوند.
اما الان که دولت جمهوری اسلامی ایران است و مردم غیورعرب وفای به ولایت خود را ثابت کردند چرا نباید شهرشان نام اصلی خود را داشتداشته باشد.
مگر کرمانشاه باختران نشد دوباره کرمانشاه شد.
چرااینقدبه نامهای اصیل عرب حساس هستید.
تاکنون هم هیچ عربی محمره را به نام جعلی شادگان نمی شناسد
ازرپاد
|
Finland
|
۱۷:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۴
2
3
زمانی که رسانه ها برای شیرین زبونی کردن نام های عربی را به جای نام اصلی استفاده میکنند مانند پالمیرا که تدمر میگویند از این چاپلوس های نون به نرخ روز چه انتظاری دارید؟
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۴
4
7
این تیپ نوشته های شماست که بیشتر بوی نژادپرستی و خفقان قومی قبیله ای میده..لطفا تحلیل ابکی برای سایت وزین مثل انتخاب بعیده.
تشکر
ناشناس
|
United Arab Emirates
|
۰۱:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۵
4
5
هر کسی که چنین حرکت احمفانه ای کرده باید به شدت با او برخورد کرد تا کسی جرات خیانت به کشور حتی از ذهنش هم خطور نکنه
نظرات بینندگان