arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۴۵۹۴۱
تعداد نظرات: ۷ نظر
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۱۹ - ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۹

تتلو، سازمان سلبریتی پرور صداوسیما و زنگ های خطری که گوش را آزار می دهد

محمود صباغی: آن یکی در علم پزشکی دخالت و کاسبی می‌کند و دیگری سبک‌سرانه فرو دستان را به سخره می‌گیرد. آقازاده نمائی با برهنگی دختران عقده گشائی و ابراز وجود می‌کند و در پاسخ به اعتراضات می‌گوید: «بروید بمیرید.» این آخری هم که با سقوط در حضیض بی‌اخلاقی و هرزگی و فحاشی، دخترکان نوجوان را به حرم‌سرا فرا می‌خواند و در پاسخ به خشم جامعه و با توهین به شعور جمعی ادعا می‌کند که پذیرش دختران نوجوان را منوط به اجازه از پدر مادرشان کرده است
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

چگونه خود تتلوها، ساشی‌ها و ساشاها را ساختیم؟ / وقتی صداوسیما تتلوها را تولید کرد / چه بخواهیم و چه نخواهیم نسل طغیان‌گر جدید تتلوها را رهنمای خود کرده‌اند / متولیان فرهنگی می‌دانید سکان هدایت نسل عاصی جدید رد دیت چه کسانی است؟

محمود صباغی: این روزها بسیار نرم و آرام شاهد سقوط فرهنگی بخشی از نسلی هستیم که معلوم نیست بر اساس کدام منطق و کدام متر و معیاری شیفته هرزگی‌های جنون آمیز فردی باشند که به نظر می‌رسد خود به نوعی یک قربانی است. نسلی که قرار است پدر و مادران فردای این سرزمین باشند و آینده ایران زمین را بنا نهند حتی تصور تربیت نسل آینده دردامان پیروان چنین مکاتبی لرزه بر اندام آدمی می‌اندازد؛ نسلی که عملکرد "سلبریتی "هایش هر از چندی جامعه را در بهت و حیرت فرو می‌برد.

بدون تردید در تعریف واژه "هنرمند" مفاهیم ارزشمندی مستتر است. بهره بردن از "یک" برجستگی ویژه در هر یک از حوزه هنر‌های هفتگانه است که فردی را از دیگران متمایز و به عنوان هنرمند در یک جامعه مطرح می‌کند. همین برجستگی است که متانت و وقار و اخلاق را هم بدنبال دارد و باید هم بعنوان یک الگو در برابر نسل جوان قرار گیرد اما بخش اعظم سلبرتی‌های امروز ما در عین بیگانگی با مفاهیم اصیل "هنر"، غیر از رانت و روابط ویژه و بعضآ طراوت جوانی چه در چنته دارند که بتوان آن‌ها را هنرمند تلقی کرد؟

جز این است که در عین بی‌سوادی مطلق در هر حوزه‌ای اظهار نظرمی‌کنند؟ آن یکی در علم پزشکی دخالت و کاسبی می‌کند و دیگری سبک‌سرانه فرو دستان را به سخره می‌گیرد. آقازاده نمائی با برهنگی دختران عقده گشائی و ابراز وجود می‌کند و در پاسخ به اعتراضات می‌گوید: «بروید بمیرید.» این آخری هم که با سقوط در حضیض بی‌اخلاقی و هرزگی و فحاشی، دخترکان نوجوان را به حرم‌سرا فرا می‌خواند و در پاسخ به خشم جامعه و با توهین به شعور جمعی ادعا می‌کند که پذیرش دختران نوجوان را منوط به اجازه از پدر مادرشان کرده است.

تلخی ماجرا آن‌جاست که این سقوط و هرزگی مشتریان خود را دارد. آن‌هم با ارقام تکان دهنده میلیونی که سکه رایج بازارشان برهنگی و هرزگی است.

این‎‌که چگونه می‌شود که جامعه ما جولانگاه سلبریتی‌ها و نه هنرمندان و ورزشکاران شده، در حوزه تخصص متولیان اجتماعی و جامعه شناسان است اما بی تردید، دست اندرکاران حوزه سینما و تلویزیون بویژه سازمان عریض و طویل صدا و سیما در سلبریتی پروری امروز نقش پررنگی داشته‌اند. بی توجهی به الفبای اصیل و اولیه انتخاب بازیگر و خواننده و ورزشکار شاخص و شایسته، موجب خلاء حضور هنرمندان و سر برآوردن سلبریتی‌ها و نااهلان شده است. صرف بهره مندی از طراوت جوانی و زیبائی، ملاک درستی برای حضور در آنتن سیما و پرده نقره‌ای نیست، بلکه سواد، وقار، اخلاق، ویژگی‌های ارزشمند شخصیتی و هنری است که بایستی شایسته الگو برداری نسل جوان باشد.

به همین دلیل معتقدیم در کشورما، "سلبریتی" و "هنرمند" مفاهیمی دوگانه است که در این ایام شاهدیم. بسیاری ازهنرمندان واقعی سراسرجهان، در این بحران فراگیر بشری، آستین همت بالا زده و با کمک‌های معنوی و هدایای کلان مادی، به یاری بیماران کرونا زده سرزمین خود برخاسته‌اند اما سلبریتی‌های وطنی، نه تنها باری از دوش جامعه بحران زده برنداشتند بلکه با حاشیه سازی و بحران زائی، ساز ناکوک خود می‌نوازند.

چه بخواهیم چه نخواهیم معیار‌های زیبائی‌شناسی و سبک زندگی نسل جوان، دچار تغییراتی شگرف شده. با چشم بستن بر این واقعیت و درفقدان معرفی الگو‌های درست رفتاری از سوی متولیان فرهنگی کشور، تعجبی ندارد که امثال تتلو‌ها و ساشی‌ها و ساشا‌ها سکان هدایت فرهنگی و اخلاقی نسل عصیان‌گر امروز را بر عهده بگیرند که تعدادشان از انگشتان دو دست هم تجاوز نمی‌کند. آن‌چه مهم است میلیون‌ها نفر دنبال کنندگان عاصی اینانند که با هر دلیل و انگیزه‌ای که باشد، دانسته یا نادانسته به راهی می‌روند که جز به ناکجا آباد ختم نخواهد شد. زنگ‌های خطر گوش‌ها را آزار میدهد، فکری بکنید.

چگونه خود تتلوها، ساشی‌ها و ساشاها را ساختیم؟ / وقتی صداوسیما تتلوها را تولید کرد / چه بخواهیم و چه نخواهیم نسل طغیان‌گر جدید تتلوها را رهنمای خود کرده‌اند / متولیان فرهنگی می‌دانید سکان هدایت نسل عاصی جدید رد دیت چه کسانی است؟

محمود صباغی: پژوهشگر مسائل اجتماعی

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۱۷
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۲
6
8
چرا با این واقعیت کنار نمی‌آید که مردم و خصوصا نسل امروز اجازه نمیده ستاره هاشو به قول نویسنده این مطلب «نهادهای فرهنگی» بسازن. تتلو با هر متر و معیاری داخل کشور خارج از چارچوب نبود، تردش کردید دیدید هوادارای زیادش تردش نکردن، از دید من نویسنده این مطلب فرقی با نهادهای فرهنگی نداره، چون هر دو نمیخوان حقیقت رو بپذیرن، مردم خودشون انتخاب میکنن، شما در بهترین حالت میتونید نظاره‌گر باشید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۲
1
10
جناب صباغی، هرزمان که متوجه شدید که متولیان فرهنگی کشور مسئول تولید هنرمند نیستند قطعا متوجه این موضوع هم می‌شید که تتلو ترد شده امثال شماست، تو ایران نماز و حجاب ترویج میداد تردش کردید شد این، امروز هم تردش کنید معلوم نیست بعدش چی بشه. تنها راهش عف عمومی به هنرمندان خارج از کشوره، باید بذارید برگردن، یه چارچوب های مشخص و منطقی تعیین کنید و اجازه بدید داخل کشور فعالیت کنن. چون امروز دیگه بیرون کردن هنرمند نابود کردنش نیست، افکار دهه شصتی رو بذارید کنار
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۲
0
8
جالبه، تو جامعه ای که مردمش یکی رو هنرمند میدونن و تحلیلگران فرهنگیش اونو سلبریتی، شکاف خیلی بیشتر از اون چیزیه که متولیان فرهنگی بتونن درستش کنن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۲
2
6
آقای پژوهشگر تتلو محصول صدا و سیما نیست درسته این سازمان عملکردش زیر سواله ولی این فرد رو دوستان شما در سال 88 بهش پر وبال دادن
ناشناس
|
Germany
|
۱۹:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۲
1
12
وجه تمایز انسان تفکر هست و اگر راه رو بر تفکر ببندید حاصلش این خواهد بود

ابتذال فقط تتلو نیست.. خیلی های دیگه هم مصداق ابتذال هستند. حرف در این خصوص بسیاره
hadad
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۲
0
2
وقتی برنامه های کودکان را می بینید، چیزی از فرهنگ تلاش، کار، واقعیت های زندگی و... خودمان نمی بینیم. همه آدمهای دیجیتالی، غول های بی شاخ و دم، و در ایمامی هم پیوسته ساخته های مذهبی که طفل را گریزان کند. انتظار چه چیزی دارید؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۲
5
5
بابا چرا یه همچین موجوداتی رو تیتر میکنید
نظرات بینندگان