پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
ویروس کرونا در سراسر جهان در حال رشد و گسترش است . ویروسی خطرناک که بیش از هر نقطه جهان، چین را درگیر کرده است. اما یکی از مسائلی که در حاشیه رشد این ویرو مورد توجه واقع شده است، موضوع آسیب دیدگی صنعت تلفن همراه زیر سایه شیوع ویروس کرونا است.
به گزارش سرویس آی تی و فناوری انتخاب، بسیاری از مدیرعاملهای شرکت های الکترونیک در تلاش برای متنوع کردن زنجیره های تأمین خود به چین متکی هستند.
همه ما آن لحظات متوقف کننده قلب را داشتیم ، "تلفن من کجاست؟" آیا در صندلی عقب تاکسی از بین می رود یا اینکه من آن را در خانه رها کردم؟ شاید من همه چیز را از دست نداده ام.
بیش از یک دهه است که ما به تلفن های هوشمند خود بیش از حد وابسته ایم. گوشی مذکور ترکیبی از ارتباطات (صدا و متن) ، عکاسی ، موسیقی ، فیلم ، اخبار ، جستجوی وب و ده ها مورد دیگر به ظاهر ضروری را به کاربران ارائه می دهند و طبیعی است که برای ما بسیار مهم است که به گوشی های قدرتمند دسترسی داشته باشیم و البته مهم است که بدانیم زنجیره تامین گوشی های هوشمند با قدرت کافی در خط تولید خود فعالیت می کند یا خیر.
شاید باورنکردنی باشد که ویروس کرونا، دو برابر جنگ تجاری ایالات متحده و چین به گوشی های هوشمند آسیب رسانده است. اما اینجا یک نکته ظریف وجود دارد. درواقع اینجا بحث فقط بر سر گوشی های چینی نیست و زنجیره تولید و تامین گوشی های غیر چینی است. برای مثال اپل برای تولید قطعاتی با قیمت های مناسب، به چینی ها وابسته است.
سال گذشته کوک برای معافیت آیفون ها از تعرفه های جدید دولت ایالات متحده علیه چین از ترامپ کمک خواسته بود ولی اکنون ماجرا سخت تر شده است و کارخانه های قطعه سازی فاکسکان در چین دجار اختلال تولید شده اند. زیرا کارمندان در کارخانه های بزرگ چینی در شرایط مرخصی یا قرنطینه قرار دارند و بخش تولید بسیار ضعیف تر از انتظار کار می کند. در نتیجه زنجیره تامین قطعات آیفون با انتظارات و برنامه ریزی های قبلی تفاوت هایی فاحش خواهد داشت. به عبارتی واضح تر، اکنون بسیاری از شرکت های مشهور سیلیکون ولی به تولیدات چین وابسته اند و در نتیجه در شرایط فعلی گرچه نمی توان با ضریب دقیق تعیین کرد، اما کاملا مشخص است که شرکت های آمریکایی نیز آسیب پذیر شده اند.