arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۱۹۸۰۲
تاریخ انتشار: ۰۵ : ۱۴ - ۰۴ دی ۱۳۹۸

واعظی: اروپا به دنبال مذاکره با ایران است،‌نه مکانیزم ماشه/ با لوایح FATF برخورد سیاسی‌ صورت می‌گیرد

رئیس دفتر رئیس جمهور گفت:اینکه اروپایی‌ها در این شرایط که بخواهند از روش ماشه استفاده کنند، این انجام نخواهد شد و خود اروپایی ها به دنبال مذاکره از طریق دیگری هستند که بتوانیم به تفاهم برسیم.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

واعظی: اروپا به دنبال مذاکره با ایران است،‌نه مکانیزم ماشه/ با لوایح FATF برخورد سیاسی‌ صورت می‌گیرد

محمود واعظی، در حاشیه هیات دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی واکنش دولت به ادعای حقوق بشری غرب به تبعیض علیه زنان و اقلیت‌های دینی در ایران اظهار داشت:  حقوق بشر برای کشورهای غربی به یک ابزار سیاسی برای فشار بر روی کشورها تبدیل شده است و همانطور که می‌بینیم این کشورها در این خصوص دوگانه عمل می‌کنند.  این کشورها در کشور خودشان با اقلیت‌های دینی‌شان و رنگین پوستانشان برخوردهای بسیار بد و غیرحقوق بشری انجام می‌دهند. از طرف دیگر در همین منطقه خودمان با کشورهایی که اصول اولیه حقوق بشر را رعایت نمی‌کنند بهترین رابطه را دارند.
وی تصریح کرد: امروز با توجه به فضای مجازی و اینکه همه مسائل شفاف شده است، این ادعای غربی‌ها نه در ایران و نه در جاهای دیگر خریداری ندارد

رئیس دفتر رئیس جمهور با اشاره به  اظهارات مقامات اروپایی مبنی بر استفاده از مکانیزم ماشه گفت: چهارگامی که ما در کاهش تعهدات برجامی برداشتیم از نظر کارشناسانی که در در مسایل حقوقی، برجام و هسته ای کار کردند و همچنین کارشناسان بین المللی  مغایر با کنوانسیون‌های ذیربط نبوده است. ادعای اروپایی‌ها هیچ مبنای حقوقی ندارد و آنها به دنبال این هستند که پاسخی برای افکار عمومی خود داشته باشند، اینکه اروپایی‌ها در این شرایط که بخواهند از روش ماشه استفاده کنند، این انجام نخواهد شد و خود اروپایی ها به دنبال مذاکره از طریق دیگری هستند که بتوانیم به تفاهم برسیم.

وی  در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی‌ها معتقدند که پذیرش شروط FATF هیچ چیز جدیدی برای ایران نخواهد داشت مبنی بر اینکه ایران الان تحت تحریم‌ها دارای محدودیت‌های مالی است، اظهار داشت: این مطلب به هیچ وجه درست نیست، لوایح FATF ، لوایحی است که در گذشته هم در دولت و هم در دوران دولت قبل از ما به تصویب رسیده است و در کمیسیون‌های مختلف مجلس تمام مراحل آن طی شده است و به تصویب مجلس هم رسیده است. 

وی ادامه داد: شورای نگهبان هم آن اصلاحاتی را که مدنظر داشت اعمال کرده است، مساله‌ای که الان به وجود آمده در مجمع تشخیص مصلحت نظام است ادعاهایی که می‌شود، ادعاهای کارشناسی نیست ادعاهای سیاسی است و به اعتقاد من با مساله این لوایح و FATF برخورد سیاسی‌ صورت می‌گیرد. ما اعتقاد داریم که این مساله فقط ربطی به این دولت ندارد آنچه که الان در حال اتفاق افتادن است محدود کردن و یک تحریم دیگر برای اقتصاد کشور و برای روابط بانکی ما است. اعتقاد ما بر این است که تصویب نشدن این لوایح که اولا ضربه به اقتصاد کشور است و دوم اینکه مرجعی که مخالفت می‌کند باید مسوولیت این کار را هم بپذیرد یعنی اینکه الان بیش از یکسال پالرمو را در مجمع تشخیص مصلحت نظام نگه داشته‌اند و بعد هم بدون هیچ گونه اقدامی عودت داده‌اند.
رییس دفتر رییس جمهوری تاکید کرد:‌ الان هم برای لایحه بعدی CFT، مرتب جلساتی برقرار می‌کنند که وقت بگذرد. این مسائل باید برای مردم شفاف شود،چرا که مجلس و دولت این لوایح را تصویب کرده اند آن کسی که نگه می‌دارد باید مسوولیتش را هم بپذیرد.

رئیس دفتر رئیس جمهور در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر سیاست سکوت ایران در برابر آسیب‌دیدگان حوادث اخیر اعتراضات و اعلام اعداد و ارقام رسانه‌های خارجی از کشته شدگان اعتراضات اخیر گفت: مساله فقط مربوط به دولت نیست. این مساله‌ای است که تمامی دستگاه‌های ذیربط براساس قانون مرتبط هستند الان هم قوه قضاییه با جدیت کار را پیش می‌برد.

وی افزود: این ارقامی که مطرح می‌شود بیشتر فضاسازی و جنگ روانی است. اصلا چنین چیزی نیست. به اعتقاد من مطرح شدن این اعداد و ارقام بسیار اغراق آمیز است و به هیچ وجه این بحث‌ها و این تعداد مطرح نیست. الان در حال جمع‌بندی هستند هر وقت نهایی شد جمع‌بندی را اعلام می‌کنند.

رییس دفتر رییس جمهوری بیان کرد: نظام شیوه سکوت اتخاذ نکرده‌ است. مساله این است که آنها انتظار داشتند جرقه‌ای را که به اسم بنزین زده بودند، حتما برنامه‌ریزی آن را برای زمان دیگری انجام داده بودند و مساله بنزین برنامه‌ریزی آنها را جلو انداخت و این اتفاق افتاد.

واعظی ادامه داد: تبلیغات و جنگ روانی که آنها برای یک کار بزرگ برنامه‌ریزی کرده بودند، ظرف ۴۸ ساعت جمع شد. به دلیل اینکه آنها در آن عرصه میدانی نتوانستند به اهدافشان برسند الان سعی می‌کنند با جنگ روانی به مساله بپردازند و لذا ما و مردم نباید تحت تاثیر قرار بگیریم.

وی گفت: ما نظامی داریم که وقتی اتفاقی می‌افتد می‌تواند سریع با مردم ارتباط برقرار کند و آن اتفاق را جمع کند و با حمایت و قدرت مردم که در شهرهای مختلف برای جمع کردن آن اتفاق به صحنه آمدند، بیشتر باید کار کرد.

منبع: ایلنا
نظرات بینندگان