زین العابدین عثمان در رای الیوم نوشت: در سایه معرکه تهدیدات داغ و موضع گیری نظامی و استراتژیکی که همچنان بین ایران و محور مقاومت از یک سو و آمریکا و اسرائیل از سوی دیگر، جریان دارد، احتمال در گرفتن جنگی بزرگ بین دو جبهه، وجود دارد؛ بویژه آنکه آمریکا به پر کردن منطقه از ناوها، تجهیزات جنگی و سامانههای موشکی خود ادامه میدهد.
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: بنابراین، جنگ محتمل است؛ اما انچه برای ما اهمیت دارد، آن است که در جبهه ایران و محور مقاومت، ایران در آن اولین قدرت منطقه خاورمیانه از حیث سطح تواناییها و امکانات دفاعی و هجومی محسوب میشود. ایران به لطف موقعیت استراتژیک خود و ظرفیتهای نظامی که در اختیار دارد، تا حد زیادی قادر به مقابله با تجاوزهای احتمالی از سوی آمریکا و اسرائیل بوده و میتواند به صورت اتوماتیک به این حملات پاسخ دهد.
در صورت وقوع هر گونه تجاوز به ایران از سوی جبهه آمریکا یا اسرائیل، ایران آمادگی کاملی برای شلیک ۴۰۰۰ موشک بالستیک در روز را دارد؛ بدین معنا که صدها سکوی موشکی دارد که در انتظار فرمان شلیک است، تا بزرگترین نمایش بالستیک در تاریخ را نشان دهد. در جریان این نمایش، ایران میتواند به عمق حیاتی و اقتصادی، تاسیسات و مراکز صنعتی و هستهای اسرائیل حمله کند.
به این ترتیب، جدال مشهوری که همواره در مورد توانایی کامل ایران برای محو اسرائیل طی چند ساعت وجود دارد، یک واقعیت مسلّم است. ایران امروز با استفاده از برنامههای موشکی و تکنولوژی جنگی پیشرفته خود میتواند ضربات سنگین و نابود کنندهای به اسرائیل وارد کرده و شهرکهای آن را با سرعتی با خاک یکسان کند که طی آن، اسرائیل فرصت دفاع از خود یا حتی استفاده از سامانههای دفاعی ایالات متحده را پیدا نکند.
سناریوی پاسخ ایران، متکی بر استراتژیها و سلاحهای بازدارنده این کشور، است که اغلب از تکنولوژی پیشرفتهای برخوردار است و این سلاحها، منحصر به موشکهای بالستیک یا سامانههای هوایی و دریایی آن نمیشود، بلکه سلاح سرّی نابود کننده ایران، سامانههای جنگ الکترونیک و سایبری است که با همکاری با برخی دولتها از جمله کره شمالی و چین به آن دست یافته است.
بنابراین، در این سطح ما بر این عقیده ایم که اسرائیل با تمام ثقل نظامی و تکنولوژیکی که در اختیار دارد، همچنان یک دشمن کارتونی و فرضی برای ایران محسوب میشود، که توان پایداری یا مقابله مستقیم با این کشور را ندارد.
برخی تحلیلگران بر این باورند که اسرائیل میتواند با ایران مقابله کرده و قواعد معادله را به نفع خود تغییر دهد؛ چرا که از سلاح هستهای و ناوگانی از جنگندههای استراتژیک برخوردار است، که سامانه ختس ۲ و ۳ آمریکا و سامانه موشکی تاد، آن را تقویت میکند. اما واقعیت فعلی آن است که این سلاحها و سامانهها نمیتوانند در میدان مقابله با ایران و در برابر بیش از ۴۰۰۰ موشک بالستیک آن، که میتواند روزانه شلیک شود، مقاومت کنند.
میدانیم که محقق نشدن حمله به ایران از سوی آمریکا و اسرائیل، با وجود حجم تهدیداتی که در این باره مطرح میشود، نتیجه ناتوانی استراتژیک و تکنولوژیک آمریکا و اسرائیل، در مهار حملات بازدارنده ایران است. زرادخانه نظامی و تکنولوژیک آمریکا و اسرائیل، با وجود سطح پیشرفته آن، نمیتواند بر جنگ مستقیم با دولت قدرتمندی نظیر ایران، مسلط شود.