لازم است که تا قبل از رسیدن روزهای خیلی سرد تلاش کنید در این فصل وزن خود را ثابت نگه داشته و از چاقی زمستانی نیز جلوگیری کنید. با ما باشید تا با چند توصیه ی ساده برای پیشگیری از چاقی پاییزه بیشتر آشنا شوید.
آخرین ماه فصل پاییز را سپری می کنیم. کوتاه شدن روزها، کاهش نور آفتاب، افسردگی فصلی و خنک شدن هوا این میل را ایجاد می کند که زیر پتو بخزیم و گرمای داخل منزل را به همه چیز ترجیح دهیم. اما هنوز هوا آن قدرها سرد نشده است که پیاده روی و ورزش در هوای آزاد سخت شود. همچنان می توانید به پارک ها و فضاهای سبز بروید و یک دل سیر بدوید یا ورزش کنید. البته در عین حال نباید از تغذیه ی سالم غافل بمانید. چون کاهش فعالیت بدنی به بهانه ی سرما و مصرف غذاهای چرب و سنگین می تواند در عرض چند هفته شما را چاق کند. بنابراین لازم است که تا قبل از رسیدن روزهای خیلی سرد تلاش کنید در این فصل وزن خود را ثابت نگه داشته و از چاقی زمستانی نیز جلوگیری کنید. با ما باشید تا با چند توصیه ی ساده برای پیشگیری از چاقی پاییزه بیشتر آشنا شوید.
در خصوص سلامتی تان اهمال نکنید
محققان National Eating Disorders Association بررسی هایی انجام داده و به این نتیجه رسیده اند که افتادن در دام عادت های غلط یعنی میل به خوردن زیاد و کاهش فعالیت های بدن در فصل پاییز بیش از فصل های دیگر است. اما اینکه خودتان را برای خواب زمستانی آماده کنید راه حل مناسبی برای گذراندن فصل سرما نیست. با میل به لم دادن روی مبل بعد از روز کاری مبارزه کنید. البته کار چندان ساده ای نیست چون بلافاصله بعد از تعطیل شدن شب فرا می رسد و میل به استراحت بر هر حس دیگری غلبه می کند. اما اگر می خواهید پاییز را بدون چند کیلو اضافه وزن سر کنید بهتر است ترک باشگاه نکنید، پیاده روی را ادامه دهید و اگر می توانید بین روز استخر نیز بروید.
مواد غذایی مقوی پاییزه را دریابید
فصل پاییز فصل میوه ها و سبزیجات رنگی و سرشار از ویتامین مانند سیب، فلفل دلمه ای، کدوتنبل، چغندر، بروکلی، گل کلم، شلغم، هویج فرنگی، مرکبات و غیره است. هر یک از این میوه ها و سبزیجات مخزنی از ویتامین ها و مواد معدنی هستند
صفای پاییز به نوشیدنی های داغ، غذاهای خوشمزه، لباس های گرم، آتش شومینه و اگر حالش را داشتید میل و کاموا است. همین صفای پاییزی هم اگر حواستان نباشد شما را کاملاً بی تحرک کرده و چاقتان می کند. به ویژه اینکه شب های بلند را به هله هوله خوری و تماشای تلویزیون بپردازید. نتایج پژوهشی که در وزارت کشاورزی آمریکا انجام شده است نشان می دهد که فست فودها و غذاهای سرخ کردنی باید با اعتدال مصرف شود. اما اگر مصرف همین مواد غذایی از حد بگذرد تغذیه ی سالم و مصرف سبزیجات فوق العاده ی این فصل مغفول واقع می شوند. خوردن غذای مقوی به معنای خوردن کله پاچه و غذاهای چرب نیست. بهتر است خلاق بوده و سبزیجاتی مانند انواع کلم ها، کدو تنبل و انواع میوه های سرشار از ویتامین C این فصل را در الویت برنامه ی غذایی خود قرار دهید.
خوب بخورید
نتایج پژوهشی که Society for Science and the Public انجام داده است نشان می دهد پاییز پرکالری ترین فصل سال است. شب های بلند میل به مصرف هله هوله ها، اسنک های چرب، شیرینیجات و کیک و غیره را در فصل پاییز و گذار به زمستان افزایش می دهد. توصیه می کنیم به جای مصرف چیپس و سس های چرب و غیره که ارزش غذایی بالایی نیز ندارند آستین ها را بالا بزنید. اگر عاشق چیپس هستید برای خودتان سیب زمینی تنوری خانگی تهیه کنید. هوموس خانگی نیز به خوبی سیرتان می کند و مقوی است. به جای نوشیدنی های شیرین و پرکالری آب را دریابید؛ چون به میزان کافی با مصرف مواد غذایی دیگر کالری دریافت می کنید. بنابراین نیازی به افزایش میزان آن با مصرف نوشابه ها و غیره ندارید.
آب بخورید تا با گرسنگی کاذب مقابله شود
در اغلب موارد که در یخچال یا کابینت ها را به دنبال خوراکی از جا می کنید تشنه تان است نه گرسنه! اگر در هر وعده ی غذایی به میزان کافی غذا بخورید نباید به دنبال ریزه خواری باشید. برای مقابله با این مشکل آب و مایعات سالم بیشتری مصرف کنید. نتایج پژوهشی که در دانشگاه Tennessee انجام شده است نشان می دهد که حفظ آب بدن می تواند با گرسنگی و میل به پرخوری مقابله کند. یک فنجان چای سبز به همراه هل و دارچین و نعنای تازه برای گرم شدن، تأمین آب بدن، تقویت سیستم ایمنی بدنتان و کمک به تناسب اندامتان فوق العاده است. سعی کنید همیشه یک بطری آب دم دستتان باشد و جرعه جرعه میل کنید. همین کار ساده شما را از ریزه خواری بین وعده های غذایی حفظ می کند.
محصولات فصلی را دریابید
فصل پاییز فصل میوه ها و سبزیجات رنگی و سرشار از ویتامین مانند سیب، فلفل دلمه ای، کدوتنبل، چغندر، بروکلی، گل کلم، شلغم، هویج فرنگی، مرکبات و غیره است. هر یک از این میوه ها و سبزیجات مخزنی از ویتامین ها و مواد معدنی هستند. به غذاهای همیشگی بسنده نکنید. غذاهای تازه را امتحان کنید. خلاق باشید؛ به عنوان مثال از کدو حلوایی در تهیه ی سوپ و خورش و غیره استفاده کنید. گل کلم را صرفاً برای ترشی نگه ندارید و از آن در کنار مرغ و غیره استفاده کنید. خلاصه اینکه خودتان را از سبزیجات فوق العاده ی این فصل محروم نکنید.
افزایش وزن ناشی از تعطیلات را جدی بگیرید
نتایج پژوهشی که در سال 2000 در National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases و National Institute of Child Health and Human Development انجام شده است نشان می دهد که اکثر افراد در تعطیلات وزن اضافه می کنند. این محققان روی 195 مرد و زن شرکت کننده به مدت 6 ماه بررسی کرده و متوجه شدند در روزهای تعطیل 700 گرم بیشتر وزن اضافه کرده اند.
اگرچه این میزان چندان زیاد به نظر نمی رسد اما محققان بر این عقیده هستند وزن اضافه شده در تعطیلات و مسافرت به سختی کم می شود. بدون شک می دانید که داشتن اضافه وزن نیز خطر بروز بیماری های قلبی عروقی، فشار خون بالا، افسردگی و دیابت را افزایش می دهد. بنابراین لازم است که در روزهای تعطیل این فصل فعال تر باشید و به بهانه ی تعطیلات و استراحت به تغذیه ی نامناسب و بی تحرکی رو نیاورید.
مانند اجدادتان غذا بخورید
برخی از متخصصان بر این باور هستند که اجداد ما تغذیه ای به مراتب سالم تر داشته اند. آن ها گوشت حیواناتی را مصرف می کردند که به طور طبیعی و سالم تغذیه کرده بودند. حتی میوه ها و سبزیجات مصرفی آن ها بسیار سالم تر و طبیعی تر از دوره ی ما است. بنابراین توصیه می کنیم برای کنترل اشتهایتان از مصرف مواد غذایی تهیه شده از آرد سفید، پاستاها، شیرینیجات و غذاهای سرخ کردنی و فراوری شده بپرهیزید. تا حد امکان از میوه ها و سبزیجات تازه و ارگانیک استفاده کرده و پروتئین های کم چرب را در الویت قرار دهید.
تبیان
محققان می گویند پیروی از یک رژیم غذایی مناسب می تواند به کاهش علائم افسردگی کمک کند و در این زمینه مصرف غذاهای سالم تر بسیار مفید است.