پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
وزیر امور خارجه ایران در گفتوگویی شرط بازگشت ایران به اجرای کامل تعهداتش در توافق هستهای را بیان کرد.
به گزارش «انتخاب» به نقل از شبکه ان.اچ.کی،محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران در گفتوگو با روزنامه زودویچه سایتونگ آلمان گفت که اگر ایران بتواند به صادرات نفتش ادامه دهد، میتواند به سرعت به پایبندی کامل به توافق هستهای بازگردد.
به نوشته خبرگزاری ها، ظریف همچنین در این گفتوگو مطرح کرد که چنین اتفاقی در صورتی خواهد افتاد که اقدامات لازم برای حفاظت از اقتصاد ایران در برابر تحریمهای آمریکا انجام بشود.
همچنین ظریف که به منظور دیدار و گفت و گو با همتای چینی خود از روز گذشته (دوشنبه) به این کشور سفر کرده است در پاسخ به سئوال خبرنگار ایرنا افزود:در سفر بیارتز گفتم دیداری بین رئیس جمهوری ایران و ترامپ قابل تصور نیست. تا زمانی که آمریکا به جمع پنج بعلاوه یک بپیوندد و برجام را اجرا کند، در آن زمان هم گفت و گوی دو جانبه ای نخواهیم داشت.
وی تصریح کرد: اینکه مسئولان فرانسوی و آمریکایی ها در این زمینه چه گفت و گوهایی داشته اند به خود آنها بستگی دارد اما من در سفر به بیاریتز گفتم که دیداری با مقامات آمریکایی انجام نخواهد شد.
وی افزود: ما کاملا مشخص کردیم که دولت ایالات متحده و ترامپ، توافق هایی که به دنبال گفت و گوهای طولانی میان دو کشور بوده است را زیر پا گذاشته است و آنچه که اکنون ضرورت دارد انجام شود اجرای توافقات گذشته است و در این زمینه ما هنوز نشانه قابل توجهی از سوی دولت آمریکا ندیدم.
ظریف همچنین در مورد مذاکرات خود در بیارتز و قبل از آن در پاریس هم گفت: مذاکرات در مورد این بود که چگونه می توان با اجرای تعهدات طرفین، برجام را حفظ کرد و با توجه به اینکه ایران در سال های گذشته تمامی تعهدات خود را در برجام اجرا کرده و بعد از خروج غیر قانونی آمریکا و یک سال بی عملی اتحادیه اروپا به مواردی که در ماده ۳۶ برجام هم قابل اجرا بوده است اقدام کرده است چگونه می توان شرایط فعلی را به شرایط قبل برگرداند.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران افزود: در این نشست ها همچنین در مورد تعهدات و اقداماتی که اروپایی ها باید انجام دهند صحبت کردیم و گفت و گوهای خوبی هم بود.
ظریف تصریح کرد: متاسفانه اروپایی ها برای اینکه اقدامات و تعهدات خودشان را انجام دهند به برخی مجوزها از طرف آمریکا نیاز دارند که از نظر ما این وضعیت، شرایط خوبی را برای آینده روابط بین الملل نشان نمی دهد که کشورهای مستقل برای انجام اقدامات قانونی نیاز به اخذ مجوز از دیگر کشورها داشته باشند.