پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : روغن ماهی یا همان عصاره چربی ماهی سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 از جمله ایکوزاپنتائوئیک اسید(EPA) و اسید داکوساگزنئوئیک (DHA)است. این اسیدهای چرب ضروری فقط در غذاهای دریایی و یا مکمل های غذایی آنها وجود دارند.
این نکته ثابت شده که اسیدهای چرب امگا 3 موجود در روغن ماهی برای سلامت جشم، مغز و قلب شما ضروری است. برخی شواهد همچنین نشان می دهد که روغن ماهی عوارض آرتریت روماتوئید را تسکین می دهد. مطالعات دیگری نیز ثابت کرده اند که مصرف روغن ماهی علائم بیماری های روانی یا اختلالاتی مانند افسردگی، اختلال دوقطبی یا اسکیزوفرنی را تا حدی بهبود می بخشد. این فقط بخشی از خواص روغن ماهی است.
آیا مصرف روغن ماهی همان خواص ماهی را دارد؟
اسیدهای چرب امگا 3 فقط بخشی از خواص ماهی هستند. به یاد داشته باشید که مصرف ماهی بسیاری از ویتامین ها و املاح معدنی دیگر را به غیر از امگا 3 به بدن شما می رساند. به همین دلیل متخصصان تغذیه تاکید دارند که حداقل دو بار در هفته ماهی بخورید. با این حال اگر مصرف این میزان ماهی امکان پذیر نیست، مکمل های روغن ماهی می توانند جایگزین مناسبی باشند.
فراموش نکنید که مصرف مکمل های روغن ماهی نیز مانند بسیاری از مکمل های دیگر نیازمند مشورت با پزشک است. برخی از مکمل های روغن ماهی حاوی مقادیری ویتامین آ هستند. توجه داشته باشید که با گذشت زمان، مصرف بیش از حد ویتامین آ می تواند منجر به آسیب کبدی و درد استخوان شود.
بد نیست بدانید تعدادی از مزایای سلامت رژیم غذایی حاوی روغن ماهی از این قبیل است:
افسردگی: روغن ماهی علاوه بر کاهش افسردگی باعث تنظیم نوسانات خلقی شده و به بهبود خلق و افزایش روحیه کمک می کند. همچنین مصرف این چربی ها در دوران بارداری از ابتلای مادر به افسردگی پس از زایمان پیشگیری می کند.
بیش فعالی: روغن ماهی ممکن است علائم مشکلات رفتاری در جوانان به ویژه کسانی که به بیش فعالی مبتلا هستند را کاهش دهد.
مزایای حافظه: مصرف اسیدهای چرب امگا 3 منجر به بهبود حافظه در بزرگسالان و جوانان می شود ضمن این که به قدرت استدلال و تقویت قدرت تمرکز کمک می کند. روغن ماهی جریان خون را بهبود می بخشد و حتی روی هورمونها و سیستم ایمنی بدن نیز تاثیرگذار است.
حفظ سلامت قلب: روغن ماهی نه تنها به پایین آمدن سطح تری گلیسیرید و کلسترول خون کمک می کند بلکه در جلوگیری از سفت شدن عروق نیز نقش بسزایی دارد.
حفاظت در برابر آلزایمر: شماری از مطالعات پزشکی نشان داده است که مصرف روغن ماهی به کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر، زوال عقل و حتی شیزوفرنی کمک می کند.
حفاظت از بینایی: مصرف اسید چرب امگا 3 از چشم ها در برابر عارضه دژنراسیون ماکولای وابسته به سن جلوگیری می کند و همچنین خطر بروز سندرم خشکی چشم را کاهش می دهد.
صرع: بیماران مبتلا به صرع که از دوزهای پایین مکمل های روغن ماهی استفاده می کنند، حملات تشنج در آنها کاهش می یابد.
کاهش التهاب: روغن ماهی نقش موثری در کاهش التهاب در بافت ها دارد. این مکمل برای بهبود اختلالات گوارشی مفید است.
آوای سلامت