فرماندار بهبهان گفت: پل ارتباطی سه روستای 'ماهی دشت'، 'تیله کوه 'و 'سه کنار' این شهرستان به دلیل بالا آمدن حجم آب رودخانه مارون به زیر آب رفته است و امدادرسانی به این سه روستا و انتقال اقلام مورد نیاز از جمله مواد غذایی و امدادی از سایر راه های دسترسی در حال انجام است.
به گزارش «انتخاب»؛ فرماندار شوشتر گفت: حدود ۷ روستای بخش شعیبیه شوشتر در معرض خطر سیل هستند که تعدادی خانوار به اردوگاه هلال احمر انتقال داده شدند. جهت آمادگی بیشتر با دهیاران و شوراهای روستا جلسه گرفته شد؛ تیپ ۴۵ ارتش و سپاه نیز پایکار هستند.
سرلشکر باقری در بازدید از گرگانرود: تخلیه سیلاب به خوبی پیش میرود/ گسیل مابقی امکانات نیروهای مسلح به مناطق سیلزده
رئیس ستادکل نیروهای مسلح برای بازدید از مناطق سیلزده گلستان و تسریع در عملیات امدادرسانی به سیلزدگان وارد این استان شد و از این مناطق به صورت هوایی بازدید کرد.
به گزارش تسنیم، سردار سرلشکر پاسدار محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و هیئت همراه صبح امروز برای بازدید از مناطق سیلزده گلستان و تسریع در عملیات امدادرسانی به سیلزدگان وارد این استان شد.
بازدید رئیس ستاد کل نیروهای مسلح از گرگانرود؛ دستور حفر کانال برای خروج سیلاب
رئیس ستادکل نیروهای مسلح از دهانه گرگانرود و وضعیت خروج سیلاب از شهرها و روستاهای استان گلستان به سمت دریای خزر بازدید کرد.سردار سرلشکر پاسدار محمد باقری بعدازظهر امروز از دهانه گرگانرود و وضعیت کنونی خروج سیلاب از شهرها و روستاهای استان گلستان و ورود آن به دریای خزر به صورت میدانی بازدید کرد.
این بازدید با هدف بررسی علت حادثه و راههای خروج آب انجام شد. لایروبی نشدن رودخانه گرگانرود سبب تشدید خسارتهای سیل و آبگرفتگی شهرها و روستاهای استان گلستان شده است.
سرلشکر باقری با اشاره به اقدامات نیروهای مسلح که منجر به فروکش کردن سیلاب از برخی مناطق شهر و روستاهای آققلا شده است، اظهارداشت: فروکش کردن آب در حال انجام بوده اما علت اصلی مشکل لایروبی نشدن رودخانه گرگانرود است.
آمادهباش تمامی پادگانها در مناطق سیلزده/ بازگشایی یک راه زمینی به سمت گمیشان
جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش با اشاره به امداد رسانی این نیرو به مناطق سیل زده گفت: تمامی پادگان های ما در این مناطق آماده باش هستند.
به گزارش روابط عمومی ارتش، امیر سرتیپ نوذر نعمتی با بیان اینکه تمام تجهیزات مورد نیاز را آماده کرده ایم، ادامه داد: درصورت بحران احتمالی ناشی از بلایای طبیعی و نیاز به امداد رسانی، بلافاصله وارد عمل می شویم.
وی به اقدامات امداد رسانی صورت گرفته در استان خوزستان اشاره کرد و افزود: با توجه به شرایط مساعد خوزستان و بنا به درخواستی که داشتند دو پل و آب بند در آنجا ساختیم و خوشبختانه مشکل خاصی وجود ندارد.
امیر سرتیپ نعمتی درباره اقدامات ارتش در استان گلستان تصریح کرد: انواع تجهیزاتی که مورد نیاز بوده را به منطقه ارسال کردیم. همچنین قایقهای جیمینی و سایر قایق ها، نفربرها، تجهیزات مهندسی، موتورهای پمپ جهت تخلیه آب، لودر، بولدوزر و بیل مکانیکی را نیز ارسال کردیم.
وی با بیان اینکه نیروهای غواص ارتش در منطقه سیل زده حضور دارند، افزود: بیمارستان صحرایی ارتش را با همه تخصص های لازم به همراه پرسنل متخصص در منطقه آق قلا مستقر کردیم تا به مردم عزیز منطقه خدمات بهداشت و درمان ارائه دهند.
جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش اضافه کرد: علاوه بر بیمارستان صحرایی، اتاق عمل سیار در منطقه مستقر شده و تمامی امکانات مورد نیاز مردم وارد منطقه شده اند.
وی ادامه داد: ارتش جمهوری اسلامی ایران طی چند نوبت کمک هایی را به منطقه آق قلا ارسال نموده و آماده ارسال کمک ها و خدمات دیگر است.
جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش با بیان اینکه نیاز به امدادرسانی و کمک های بیشتر به سیل زدگان منطقه آق قلا و استان گلستان است، گفت: روز گذشته یک راه زمینی به منطقه گمیشان باز کردیم.
وی با بیان اینکه بالگردهای ارتش را برای کمک و امدادرسانی به استان کهگیلویه و بویر احمد اعزام کردیم، خاطرنشان کرد: در استان فارس نیز علاوه بر ورود ۳ تیم از یگان های ارتش به مناطق سیل زده، تجهیزاتی اعم از "جرثقیل" و " کفی" جهت جابجایی خودروهای شهروندان ارسال کردیم و با کمک و همکاری دستگاه های امدادی شرایط به حالت عادی بازگشت.
امیر سرتیپ نعمتی افزود: ضمن بررسی مکان های استقرار مردم سیل زده و امکانات موجود، قریب به ۳۰۰ خانواده سیل زده را در پایگاه هوایی استان و پادگان های نیروی زمینی اسکان دادیم و امکانات مناسب و مختلفی را در اختیار آنها گذاشتیم.
معاون پارلمانی رئیسجمهور: برای جبران خسارات تصمیمات خوبی میگیریم
معاون پارلمانی رئیس جمهور گفت: دولت در کنار مردم لرستان است و آنان را تنها نمیگذاریم.
به گزارش ایسنا، حسینعلی امیری در حاشیه بازدید از آسیبهای وارده ناشی از سیل اخیر به روستاها و جادههای شهرستان چگنی اظهار کرد: رئیس جمهور تاکید داشتند که اعضای دولت به استانهایی که در سیل اخیر آسیب دیدهاند سفر کرده و با مسئولین و مردم از نزدیک گفتوگو کنند، همپنین بازدید میدانی داشته و گزارشی را تهیه کنند تا در جلسه دولت مطرح شود.
وی بیان کرد: بر اساس این گزارشات، تصمیمات لازم و متناسب با شرایط محلی و منطقه ای و با نگاه به منابع کشور گرفته خواهد شد.
امیری ادامه داد: امروز از صبح به همراه استاندار لرستان و نماینده مردم خرمآباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی جاهای مختلف آسیب دیده را دیدیم و خسارات وارده از نزدیک مورد بازدید قرار گرفتند.
معاون پارلمانی رئیس جمهور خاطرنشان کرد: همچنین با مردم نیز صحبتهایی شد و در مسیر، جادهها و پلهایی که طی سیل اخیر آسیب دیده بودند را دیدیم.
وی اضافه کرد: در بعضی جاها تخریب پلها برای مردم مشکلاتی به وجود آورده و ارتباط روستاها را با مراکز اصلی قطع کرده، هر چند که مسیرهای جایگزین درنظر گرفته شده است.
امیری گفت: در پایان سفر جمع بندی را در اولین جلسه دولت که روز یکشنبه تشکیل میشود را مطرح میکنیم و حتما تصمیمات خوبی برای جبران خسارات گرفته خواهد شد.
معاون پارلمانی رئیس جمهور افزود: تاکید میکنیم که دولت در کنار مردم لرستان است و آنان را تنها نمیگذاریم و متناسب با امکانات در سطوح مختلف برنامه های حمایتی را خواهیم داشت.
به گفته وی ارائه وام ارزان قیمت و در بعضی جاها بخشودگیهای مالیاتی از جمله شیوههای مختلف حمایتی دولت به سیل زدگان استان است.
تخلیه ۸ روستای حاشیه دز در شوش
فرماندار شوش از تخلیه منازل هشت روستای حاشیه رودخانه دز به علت احتمال خطر سیلاب خبر داد.
عدنان غزی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به افزایش دبی رودخانه دز اظهار کرد: جهت پیشگیری از خطرات احتمالی دستور تخلیه منازل هشت روستای حاشیه رودخانه دز در شهرستان شوش داده شده است.
وی افزود: روستاهای بیت غالب، کاظم حیدر، خلف حیدر، یباره، بیت محارب، بیت یدی، بیت غالب و زبید دبات به دلیل اینکه در معرض آبگرفتگی هستند، تخلیه شدهاند.
فرماندار شوش با بیان اینکه جهت مقابله با سیل تلاش بسیاری شده است، گفت: با افزایش دبی آب رودخانههای دز و کرخه احتمال دارد سیلبند روستاها دچار شکستگی شوند اما تمهیدات بسیاری برای پیشگیری از شکسته شدن سیلبندها یا حوادث احتمالی اندیشیده شده است.
اورژانس: ۴۴ فوتی در حوادث جوی کشور
قائم مقام سازمان اورژانس کشور در بحران، گفت: با عملکرد به موقع وزارت بهداشت و اورژانس، مردم سیل زده کشورمان هیچ گونه نگرانی از بابت خدمات درمانی ندارند.
به گزارش مهر، حمیدرضا خانکه، افزود: با تلاش مسئولان کشوری و مسئولان مناطق آسیب دیده از سیل، خدمات درمانی از ابتدای جاری شدن سیل در کشور، با بهترین کیفیت و در کمترین زمان ممکن به آسیب دیدگان ارائه شد.
رئیس مرکز تحقیقات و گروه آموزشی سلامت در حوادث و بلایا دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، گفت: کارشناسان این دانشگاه نیز در مدیریت بحران مناطق مختلف کشور مشارکت دارند.
وی افزود: متأسفانه تعدادی از هموطنان در این سیل، جان خود را از دست دادند که با توجه به وسعت بحران و زمان وقوع آن، اجتناب ناپذیر بود.
خانکه تصریح کرد: هم اکنون وزارت بهداشت، دانشگاههای علوم پزشکی کشور و سازمان اورژانس کشور در ادامه اقدامات درمانی برای آسیب دیدگان از سیل، در حال تأمین نیازهای بهداشتی و پیشگیری از شیوع بیماریهای احتمالی پس از سیل هستند.
قائم مقام سازمان اورژانس کشور در خصوص آخرین آمار جان باختگان و مصدومان حوادث جوی کشور، گفت: استانهای متأثر از سیل شامل فارس، کرمانشاه، لرستان، ایلام، سمنان، خراسان شمالی و رضوی، خوزستان، بوشهر، کهگیلویه بویراحمد، همدان و کرمان بوده است که در این حوادث ۲۶۵ نفر مصدوم شدند.
وی با اشاره به اعزام ۲۱۸ نفر مصدومان به مراکز درمانی، افزود: ۴۷ نفر نیز در محل تحت درمان قرار گرفتند.
خانکه، آمار جان باختگان را ۴۴ نفر اعلام کرد و گفت: ۲۱ نفر در استان فارس، ۷ نفر در گلستان، ۵ نفر در مازندران، ۳ نفر در خراسان شمالی، ۲ نفر در کهگیلویه و بویراحمد، یک نفر در کرمانشاه، یک نفر در خوزستان، دو نفر در لرستان، یک نفر در همدان و یک نفر سمنان فوت شده اند.
خطر سیل در خوزستان؛ انتقال تعدادی از خانوارهای شعیبیه شوشتر به اردوگاه هلال احمر
فرماندار شوشتر گفت: حدود 7 روستای بخش شعیبیه شوشتر در معرض خطر سیل هستند که تعدادی خانوار به اردوگاه هلال احمر انتقال داده شدند.
حسین پنبهدانهپور فرماندار شوشتر در گفتوگو با فارس در شوشتر، با اشاره به افزایش رهاسازی آب از سد دز، اظهار کرد: پس از رهاسازی آب مشکل خاصی به وجود نیامد و موفق شدیم آب رهاسازی شده را بدون آسیب رساندن به روستاها عبور دهیم.
وی بابیان اینکه امیدوار هستیم مراحل بعدی رهاسازی آب بهاندازهای باشد که برای سیل بندها قابل تحمل باشد، گفت: حدود 7 روستای شعیبیه در معرض خطر سیل هستند و به اهالی این روستاها اعلام کردیم که در مسیر سیل قرار نگیرند.
فرماندار شوشتر عنوان کرد: جهت آمادگی بیشتر با دهیاران و شوراهای روستا جلسه گرفته شد؛ تیپ 45 ارتش و سپاه نیز پایکار هستند.
پنبهدانه پور گفت: تعدادی از خانوادههایی که در مخاطره هستند به اردوگاه هلال احمر که قبلاً برای اسکان روستاها ایجادشده بود انتقال داده شدند.
چهار روستا در بهبهان خوزستان، در محاصره سیلاب هستند
محمد حری بیان کرد: پل ارتباطی سه روستای 'ماهی دشت'، 'تیله کوه 'و 'سه کنار' این شهرستان به دلیل بالا آمدن حجم آب رودخانه مارون به زیر آب رفته است و امدادرسانی به این سه روستا و انتقال اقلام مورد نیاز از جمله مواد غذایی و امدادی از سایر راه های دسترسی در حال انجام است.
وی گفت: همچنین روستای امامزاده محمد به دلیل افزایش رهاسازی آب از سد کوثر( از 40 به یکصد مترمکعب بر ثانیه) در استان کهگیلویه و بویراحمد دچار سیلاب شده است و تمام راه های دسترسی به این روستا به زیر آب رفته است.
حری با اشاره جمعیت این روستا را 35 نفر اعلام کرد و ادامه داد: تلاش شد که با استفاده از بالگرد هلال احمر، مردم این روستا را به منطقه دیگری منتقل کنیم که موفق به انجام این کار نشدیم.
فرماندار بهبهان ادامه داد: امروز در حال ایجاد یک جاده دسترسی به این روستا هستیم تا کار جابه جایی مردم این روستا انجام شود.
وی گفت: همچنین در شامگاه سه شنبه هفته جاری اهالی یک روستای دیگر این شهرستان که در تهدید وقوع سیلاب بودند تخلیه شدند.
** حجم آب سد مارون به یک میلیارد و 90 میلیون مترمکعب رسید
فرماندار بهبهان با اشاره به افزایش حجم آب پشت سد مارون به یک میلیارد و 90 میلیون مترمکعب ، افزود: خروجی آب از این سد از ظهر چهارشنبه هفته جاری به 450 مترمکعب بر ثانیه افزایش یافته است و تا کنون نیز در همین سطح است.
**به شدت نیازمند همکاری مردم هستیم
فرماندار بهبهان در ادامه بیان کرد: نگرانی ما از حضور مردم در اطراف رودخانه مارون است، با وجود نصب بنر و اطلاعیه به مردم از وضعیت خطرناک این رودخانه، مردم و مسافران احتیاط نمی کنند و در اطراف رودخانه تردد دارند.
حری گفت: احتمال افزایش حجم خروجی آب از سد مارون وجود دارد به همین دلیل مسافران نباید در اطراف رودخانه باشند.
وی افزود: در ساحل رودخانه احتمال رانش زمین وجود دارد و مردم با توجه به اخطاریه هایی که اعلام می شود حتما از حضور در اطراف رودخانه خودداری کنند.
گفتنی است ظرفیت سد مارون در شهرستان بهبهان در جنوب شرق استان یک میلیارد و 200 میلیون مترمکعب است.
بارش باران از روز یکشنبه تا سه شنبه هفته جاری باعث جاری شدن سیلاب در برخی مناطق استان شد و به گفته هلال احمر استان در این مدت به 410 نفر گرفتار در سیلاب امدادرسانی شد.
ستاد بحران خوزستان از سوم فروردین نسبت به احتمال وقوع سیلاب در همه رودخانه های استان هشدار داده و سازمان آب و برق خوزستان نیز گفته است که تعدادی از روستاهای شهرستان های اهواز، دزفول، شوشتر، شوش، دشت آزادگان و هویزه شرایط حساس تری را تجربه می کنند.
طی 2 موج سیلابی در 48 ساعت گذشته، 1.5 میلیارد مترمکعب آب وارد مخازن سدهای خوزستان شده است.
در زمستان سال 97 نیز به دلیل بارش باران و رهاسازی آب از سد کرخه و دز بسیاری از مناطق استان درگیر سیلاب شدند.
سیلاب ۳۰ درصد گمیشان را فراگرفت
فرماندار گمیشان گفت: سیلابی که از آققلا در حال خروج بوده وارد برخی از روستاهای شهرستان گمیشان شده و در شهر گمیشتپه نیز حدود ۳۰ درصد مناطق دچار آبگرفتگی شده است.
به گزارش تسنیم، امیرشیر توماج ظهر امروز درباره آخرین وضعیت آبگرفتگی در این شهرستان اظهارداشت: با توجه به بارندگیهای اخیر شاهد افزایش روانابها در مناطق مختلف این شهرستان هستیم.
وی گفت: سیلابی که از آققلا در حال خروج بوده وارد برخی از روستاهای شهرستان گمیشان شده و در شهر گمیشتپه نیز حدود 30 درصد مناطق دچار آبگرفتگی شده است.
فرماندار گمیشان بیان داشت: آبی که به سمت شهرها و روستاهای گمیشان در حرکت است، سرعن چندانی ندارد و عملا نمیتوان به آن عنوان سیلاب را اطلاق کرد اما بخشهای زیادی از این شهرستان را دچار آبگرفتگی کرده است.
وی گفت: از مردم خواستیم در طبقات بالایی منازل خود و محلهای ایمن و اسکان اضطراری حضور پیدا کنند.
توماج اظهارداشت: همه دستگاهها، نیروهای نظامی و انتظامی و گروههای مردمی در حال تلاش هستند تا از ورود روانابها به داخل شهرها و روستاها با حفر خندق و کانال جلوگیری کنند.
وی با بیان اینکه این حادثه شهرستانهای مختلفی را درگیر کرده است، گفت: انتظار داریم تا توجه ویژهای در سطح ملی به این شهرستان شود.
فرماندار گمیشان بار دیگر تأکید کرد: همه روانابهایی که در دشتها اطراف وجود دارد در حال حرکت به سمت شهر گمیشتپه است. تلاش میکنیم تا با همکاران مدیران و مسئولان سطح ملی و استانی روانابها را به سمت تالاب و از آنجا به دریا هدایت کنیم.
تخریب ۳۰۰ پل در کرمانشاه بر اثر سیل
مدیرکل راهداری و حمل نقل جادهای استان کرمانشاه اعلام کرد: بر اثر سیل اخیر در کرمانشاه ۳۰۰ پل روستایی و بین شهری در استان کرمانشاه تخریب شد.
فریبرز کرمی مدیرکل راهداری وحمل نقل جادهای استان کرمانشاه گفت: تخریب این پلها تخریب ۳۰۰ پل در استان کرمانشاهبیش از ۱۸۰ میلیارد تومان خسارت بر جای گذاشته است.
کرمی افزود: هم اکنون تمام راههای مواصلاتی، درون شهری و روستایی استان باز است و تردد بدون هیچ مشکلی در آنها جریان دارد.
این اداره کل به محض دریافت هشدارهای هواشناسی به سرعت به پاکسازی پلهای عبوری وجویها اقدام کرد تا در صورت وقوع سیلاب احتمالی، روانآبها به سمت رودخانهها هدایت شوند.
وی خاطر نشان کرد: همه نیروها و ماشین آلات اداره کل راهداری استان کرمانشاه از ابتدای تعطیلات به طور کامل برای امداد رسانی احتمالی در حالت آماده باش بودند.
به گفته کرمی برف روبی و نمک پاشی جادههای مواصلاتی وروستایی در ارتفاعات، هدایت سیل و روانآبها به سمت رودخانهها و بر طرف کردن مسدودیت جادههای کوهستانی به علت ریزش کوه در ساعات اولیه باعث شد در هنگام وقوع سیل در چند روز اخیر هیچ راه شهری و روستایی دراستان برای مدت طولانی مسدود نشود و تردد در همه محورها جریان داشته باشد.
آب شرب ۱۵۶ روستای سیلزده لرستان وصل شد
مدیرعامل آبفای لرستان از وصل شدن آب ۱۵۶ روستای خسارتدیده در سیلاب اخیر استان خبر داد.
به گزارش ایسنا، مهندس علیرضا کاکاوند اظهار کرد: در سیلاب اخیر آب شرب ۱۶۸ روستای استان قطع شد که نیروهای شرکت تمام تلاش خود را برای وصل آن انجام دادند.
وی با بیان اینکه هماکنون آب ۱۵۶ روستا وصل شده است، افزود: تنها ۱۲ روستای استان با مشکل مواجه است.
کاکاوند اضافه کرد: نیروهای این شرکت برای رفع مشکل روستاهای خسارتدیده در تلاش هستند و در سریعترین زمان ممکن آب این روستاها نیز وصل خواهد شد.
بازگشایی جاده ونایی بروجرد
بخشدار اشترینان از بازگشایی جاده ونایی خبر داد.
به گزارش ایسنا، مقداد صارمی اظهار کرد: بارش باران و جاری شدن سیلاب باعث ریزش کوه و مسدود شدن جاده شده بود که با تلاش عوامل راهداری این جاده بازگشایی شد.
وی ادامه داد: با توجه به تعطیلات نوروز و مراجعه مسافران به منطقه ونایی بروجرد و رفاه حال مردم منطقه ونایی این جاده سریعا بازگشایی شد و تردد نیز در جریان است .
صارمی با تاکید بر اینکه شهروندان و مسافران نوروزی از اتراق در کنار رودخانه خودداری کرده و مراقب کودکان خود باشند گفت: با توجه به بالا آمدن حجم آب رودخانه گلرود در مسیر ونایی ، مسافران نوروزی و شهروندان نکات ایمنی را رعایت کنند .
۳۰ درصد شهر آققلا همچنان دچار آبگرفتگی است
فرماندار شهرستان آق قلا گفت: در سیلاب اخیر 70 درصد از سطح شهر آق قلا دچار آبگرفتگی شده بود که در حال حاضر این میزان به حدود 30 درصد رسیده است.
به گزارش ایسنا، امانگلدی ضمیر در گفتوگو با خبرنگاران با اشاره به روند کاهشی ارتفاع آب، اظهار کرد: در محلههای کل آباد، حکیم آباد، عیدگاه، تازه آباد، زمین شهری و استاندارد همچنان آب وجود دارد، البته ارتفاع آب در برخی از این مناطق از 3 متر به یک متر کاهش پیدا کرده است.
ضمیر در خصوص علت خارج نشدن آب از این مناطق پس هشت روز از وقوع سیلاب، افزود: بدلیل اینکه شتاب برون رفت آب از رودخانه کند است، برخی از محله ها همچنان درگیر آبگرفتگی هستند. باید از پایین دست آب خارج شود تا مشکل این محلات نیز به طور کامل برطرف شود.
وی گفت: در محله «زمین شهری» بدلیل سیستم فاضلابی که وجود داشت، حدود یک متر برگشت آب از رودخانه را داشتیم که در حال حاضر تخلیه آب از طریق پمپ ها در حال انجام است.
فرماندار آق قلا در ادامه در خصوص وضعیت راههای ارتباطی، گفت: جاده آق قلا به گنبدکاووس بازگشایی شده و لاین دیگر مسیر گرگان به آق قلا نیز تا ظهر امروز باز می شود.
ضمیر خاطرنشان کرد: امیدواریم مسیر آق قلا به اینچه برون با کمک ارتش جمهوری اسلامی تا امشب بازگشایی شود.
نماینده گرگان و آق قلا: آب وارد شده به منازل مسکونی فروکش کرده/ انتقاد به عملکرد ستاد مدیریت بحران
نمیانده مردم گرگان و آققلا در مجلس با بیان اینکه امروز که هشتم فروردین ماه است، مقدار آب وارد شده به منازل مسکونی فروکش کرده و کم شده است، گفت: ستاد مدیریت بحران در این قضیه بهتر از این می توانست عمل کند.
نورمحمد تربتینژاد در گفتوگو با ایسنا، در مورد آخرین وضعیت مناطق سیلزده شمال کشور گفت: استان گلستان و به طور مشخص شهرستانهای آققلا و گمیشان، از اول فرودین ماه دچار سیل شدند. یکی از ویژگیهای این سیل آب ماندگی در منازل، مزارع، واحدهای تولیدی و دامداری بود. آب ماندگی در بسیاری از منازل مسکونی تا ۲.۵ متر رسیده بود که باعث شد منازل مسکونی، واحدهای تولیدی و کشاورزی به زیر آب رفته و مردم دچار مشکل شوند. بسیاری مردم به علت غیرقابل سکونت بودن منازلشان به اسکانهای امن کوچ داده شده و عدهای نیز در طبقات فوقانی منازلشان زندگی میکردند و تدارکات به آنها میرسید.
نماینده مردم گرگان و آققلا در مجلس ادامه داد: امروز که هشتم فروردین ماه است، مقدار آب در منازل مسکونی فروکش کرده و کم شده است. مردم نیز در حال تخلیه آب از خیابانها و مناطق مسکونی هستند. انشاءالله که طی ۲-۳ روز آینده بخش قابل توجهی از آب گرفتگیها به کمک نیروهای کمکی رفع میشود.
تربتینژاد در مورد برآورد خسارات بخش کشاورزی اظهار کرد: برآورد خسارات وارده در زمینه کشاورزی به عهده بخشهای مختلف وزارت کشاورزی است. نماینده مربوط به آن وزارت خانه چند روز قبل به محل وقوع سیل مراجعه کرد و ما در ارتباط با ایشان هستیم. در جلساتی که با هم داشتیم، به طور تخمینی برآوردهای کلی خسارات انجام شد. به عنوان مثال خسارات وارده برای ۲۵۰ هزار هکتار زمینهای زراعی و ۲۰ هزار هکتار باغات آن منطقه برآورد شد. مدیر ستاد مدیریت بحران کل کشور هم پیشنهاداتی مبنی بر ارائه کمکهای بلاعوض ارائه کرد.
وی با اشاره به جلسه روز گذشته ستاد بحران که با حضور رئیس جمهور برگزار شد، گفت: رئیس جمهور نیز روز گذشته، دستوراتی در مورد برآوردها صادر کردند ولی چون هنوز سیل به طور کامل فروکش نکرده است و مردم مخصوصاً در گمیشان کاملاً درگیر این مخاطره هستند، ما از برآورد دقیق خسارات ناتوانیم. ولی شاخصهای کلی در مورد خسارات را بررسی کردهایم. کمیسیون کشاورزی هم به طور کامل نظارت خود را بر این موضوع انجام خواهد داد. انشاءالله که در یک تعامل بسیار خوب بتوانیم برآورد صحیح و دقیقی از خسارات داشته باشیم.
نماینده مردم گرگان و آق قلا در پاسخ به این پرسش تا به این جای کار، ستاد مدیریت بحران چگونه عمل کرده است؟ گفت: علی رغم تلاش شبانهروزی مسئولین، ستاد بحران میتوانست بسیار بهتر عمل کند. در هر بحرانی میتوان بهتر عمل کرد انشاءالله که از این مسائل درس گرفته تا بحرانهای احتمالی بعدی را بهتر مدیریت کنیم.
تربتی نژاد تصریح کرد: در این منطقه از سال ۷۱-۷۲ هیچ سیلی نیامده است. یعنی نزدیک به ۲۷ سال است که مردم با چنین مخاطرهای رو به رو نبودهاند. پیشبینیهای احتمالی اما در مورد این منطقه جدی گرفته نشد. استاندار نیز در این اتفاق حضور نداشت و این یک نقیصه بود.
اعلام آماده باش کامل در کردستان/ موج جدید بارش ها در راه است
ستاد مدیریت بحران کردستان با برگزاری جلسات متعدد اعلام کرد: کل استان باید در آماده باش کامل در راستای مقابله با حوادث احتمالی از جمله وقوع سیلاب باشد.
به گزارش مهر، ستاد مدیریت بحران در سطح استان و شهرستانها به صورت مرتب و منظم جلسات خود را برگزار کرده و مهمترین مسائل استان در خصوص مقابله با حوادث احتمالی را مورد بحث و بررسی قرار میدهد.
شامگاه چهارشنبه جلسه ستاد مدیریت بحران استان کردستان به ریاست استاندار برگزار شد و بار دیگر مهمترین مسائل و حوادث احتمالی در این استان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
استاندار کردستان در این جلسه بار دیگر بر آمادگی و حضور به موقع مدیران و مسئولان تاکید کرد و افزود: استان باید در آمادهباش کامل برای مقابله با حوادث احتمالی از جمله وقوع سیلاب باشد.
بهمن مرادنیا ضمن تأکید بر اینکه مدیران و مسئولان استانی باید همواره در دسترس باشند، افزود: برنامهریزی و همچنین مدیریت مناسب بحرانهای احتمالی یکی از مهمترین نیازها در استان کردستان است و انتظار میرود که مسئولان به این مهم توجه داشته باشند.
در جریان برگزاری این جلسه شهردار سنندج و سایر مدیران حاضر در این نشست به ارائه گزارشی از آخرین وضعیت احتمال وقوع سیلاب در این استان پرداختند.
از سوی دیگر دادستان مرکز استان روز گذشته ضمن بازدید از نواحی مختلف شهر سنندج آخرین شرایط احتمال وقوع سیلاب در این شهر را مورد بحث و بررسی قرار داد.
اکبر جوهری در جریان بازدید از ناحیه منفصل شهری نایسر و ننله، اظهار داشت: لایروبی رودخانهها و همچنین بررسی مناسب پلهای موجود در سطح شهرها و مناطق روستایی برای مقابله با وقوع سیلاب احتمالی ضروری است.
وی ضمن تأکید بر اینکه مالکیت زمینهای حواشی رودخانههای سطح استان از آن دولت و بیتالمال است، گفت: انتظار میرود که همه مدیران و مسئولان پای کار بوده و از وقوع حوادث احتمالی جلوگیری به عمل آورند.
از سوی دیگر بر اساس پیش بینیهای صورت گرفته از سوی اداره کل هواشناسی استان کردستان احتمال بارش باران طی روزهای آینده به ویژه روزهای شنبه و یکشنبه وجود دارد.
علیرضا صدیقی مدیرکل هواشناسی استان کردستان در گفتگو با خبرنگار مهر بیان کرد: بررسی نقشههای مختلف هواشناسی نشان میدهد که ما طی روزهای شنبه و یکشنبه هفته آینده با بارشهای مناسبی مواجه خواهیم بود.
وی با بیان اینکه بارشها از مناطق غربی استان شروع شده و سپس کل استان را فرا میگیرد، افزود: پیش بینی میشود که شدت بارشها در برخی از شهرهای استان کردستان باعث وقوع سیلاب خواهد شد.
شهرداری سنندج نیز از روز سهشنبه و با تهیه کردن کیسههای شنی در مناطق مختلف شهر از شهروندان خواست در صورت وقوع سیلاب از این کیسهها برای جلوگیری از ورود آب به منازل مسکونی جلوگیری کنند.
حشمت سعیدی با اشاره به اینکه کل نیروهای شهرداری سنندج در حالت آمادهباش قرار دارند، افزود: انتظار میرود که شهروندان نیز در صورت وقوع سیلاب احتمالی با ما همکاری لازم را داشته باشند.
شرکت منطقهای آب کردستان نیز با انتشار اطلاعیهای افزود: هم اکنون اکثر قریب به اتفاق سدهای موجود در استان در حال پر شدن بوده و در راستای مقابله با حوادث احتمالی خروجی شمالی از سدهای استان باز شده است.
سیلاب چه مشکلاتی برای شهرهای خراسانشمالی به وجود آورد؟
فرماندار بجنورد با اشاره به بروز سیلاب طی سهشنبه شب و صبح چهارشنبه در این شهرستان گفت: بیل رسوببرداری یکی از امکانات موردنیاز این شهرستان برای رسوببرداری بوده است.
به گزارش ایسنا، منطقه خراسان شمالی، ثمینی در جلسه شورای هماهنگی بحران استان افزود: فقط بنیاد مسکن دارای یک دستگاه بیل مکانیکی رسوببرداری بود که آن نیز پاسخگوی نیازها نبود.
وی ادامه داد: بخش خصوصی دارای بیل مکانیکی است اما بنده به عنوان فرماندار نه اختیار آن را دارم و نه پولی برای اجاره آن.
ثمینی اظهار کرد: فرمانداری بجنورد با بارش مجدد باران و رسوبگذاری دوباره در سطح رودخانهها، نیاز به بیل مکانیکی زنجیرهای دارد.
وی تصریح کرد: از سوی دیگر اختلافات بینبخشی دو دستگاه شرکت آب منطقهای استان و شهرداری موجب شده بود تا رسوببرداری خندق و … طی سال انجام نشود.
این مقام مسئول توضیح داد: طی دو روز اخیر سیل به اماکن مسکونی این شهرستان ۱۶ هزار و ۶۵۰ میلیون ریال، به راه و تأسیسات زیربنایی ۱۰۲ هزار و ۵۰۲ میلیون ریال، به بخش کشاورزی ۷۰ هزار و ۵۴۵ میلیون ریال و به تأسیسات برق و آب ۲۸ هزار و ۸۰۰ میلیون ریال خسارت وارد کرد.
امینرضا مرآتی فرماندار شیروان نیز در ادامه این جلسه گفت: بر اثر بروز سیل طی دو روز اخیر راه روستایی هفت روستا در این شهرستان مختل و راه ارتباطی یک روستا به صورت ۱۰۰ درصدی قطع شده است.
وی افزود: روستای سرانی در این شهرستان در معرض رانش زمین قرار دارد.
مرآتی ادامه داد: علاوه بر آن مجبور شدیم تا برای عبور سیلاب ۱۲ پل را تخریب کنیم که سیلاب وارد روستا نشود که تخریب آنها نیز مشکلاتی را به وجود خواهد آورد.
طاهر رستمی فرماندار اسفراین نیز در ادامه این جلسه بیان کرد: یک لوله گاز در مسیر رودخانه گراتی دچار ترکیدگی شد که هم اکنون گاز آن قطع شده است و قطعی گاز، اهالی روستا را با مشکل مواجه کرده است و باید منتظر ماند تا سطح آب به اندازهای برسد که بتوان عملیات تعمیر را انجام داد.
وی تصریح کرد: طی شب گذشته کلاته سنجر به طور کامل تخلیه شد اما باید چارهای به حال آن اندیشید و شهرکی را در نظر گرفت و روستاییان را از منطقه فعلی جابهجا کرد.
به گفته طاهر رستمی ۷۶۳ منزل خشتی و گلی در روستاهای این شهرستان تخریب شدهاند.
وی با اشاره به اینکه میزان آب سد بیدواز طی دو روز اخیر به ۱۰ میلیون متر مکعب رسیده است، گفت: هنوز سه تا چهار میلیون مترمکعب دیگر ظرفیت باقی مانده است که سیلاب وارد آن شود اما اکنون ۵۰ درصد سد باز شده تا آب از سد تخلیه شود ولی اگر به ۱۰۰ درصد برسد به مناطق پایین دستی خسارت وارد خواهد کرد.
معموری فرماندار شهرستان مانه و سملقان نیز در ادامه با اشاره به اینکه بر اثر طغیان رودخانه ۵۰ روستا دچار خسارت شدهاند، گفت: بر اثر بارندگیهای شدید و جاری شدن سیلاب یکهزار واحد مسکونی در این شهرستان دچار خسارت شدند.
وی افزود: راه ارتباطی ۲۰ روستا نیز در این شهرستان کاملاً قطع شده است.
قدرتی فرماندار شهرستان گرمه نیز بیان کرد: از قسمت رباط قرهبیل تا روستای آرمادلو به علت اینکه خروجی آب دچار مشکل بود، بخشهایی از راه نشست کرده است.