arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۴۳۴۸۸
تاریخ انتشار: ۲۶ : ۱۴ - ۰۷ آذر ۱۳۹۷

لاریجانی: می‌توانیم و می‌خواهیم که کولبران را ساماندهی کنیم

رییس مجلس با اشاره به موضوع کولبران گفت که ما می توانیم با ایجاد تعاونی‌های مناسب و استاندارد این موضوع را ساماندهی کنیم و یک ظرفیت اقتصادی در این حوزه ایجاد کنیم.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به موضوع کولبران گفت: ما می توانیم با ایجاد تعاونی‌های مناسب و استاندارد این موضوع را ساماندهی کنیم و یک ظرفیت اقتصادی در این حوزه ایجاد کنیم.

به‌ گزارش ‌ایسنا، علی لاریجانی در سیزدهمین اجلاس بین‌المللی تعاون- اقتصاد مقاوم تر و پایدارتر با کمک تعاون اظهار کرد: امیدوارم حاصل این اجلاس نتایج خوبی برای کشور ما و کشورهای آسیایی و اقیانوسیه در حوزه تعاون باشد. مساله تعاون حوزه بسیار مهمی است و قانون اساسی کشور ما این موضوع را مورد اشاره قرار داده است.

وی افزود: با توجه به این که قانون اساسی به این موضوع توجه کرده است فکر مهمی در پشت این موضوع وجود داشته است که بخش تعاون، بخش مهمی از اقتصاد باشد. این به این دلیل بوده است که شکلی عدالت خواهانه مورد توجه باشد و تجمیع بخش‌های خرد اقتصادی بتواند ظرفیت بزرگتری در حوزه اقتصاد ایجاد کند. از نظر قوانین و اسنادی در خصوص رشد تعاون در کشور کم و کاستی وجود ندارد. در سیاست‌های اصل ۴۴ تاکید شده است که ۲۵ درصد از اقتصاد کشور در حوزه تعاون مورد توجه قرار گیرد. در حوزه تعاون اهداف کیفی و کمی خوبی در نظر گرفته شده است. قانون برنامه ششم هم به این موضوع توجه کرده است.

رییس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از صحبت‌های خود، اظهار کرد: شکل‌گیری اتاق تعاون موضوع مهمی بود تا این اتاق بتواند فعالیت در این حوزه را پیگیری کند. این گونه تبیین شده که اعضای اتاق بتوانند در کمیسیون‌های مجلس شورای اسلامی شرکت کنند و نظر کارشناسی خود را ارائه دهند. آنها می‌توانند در صحن مجلس شورای اسلامی هم حضور پیدا کنند و در مسائل اظهار نظر کنند. فراکسیونی هم در این خصوص در مجلس شورای اسلامی تشکیل شده است که بسیار فعال مسائل را پیگیری می‌کنند.

لاریجانی ادامه داد: با توجه به مساله تعاون در بعد قانون اساسی و قوانین باید این موضوع را مورد توجه قرار دهیم که آیا به آن جایگاهی که قوانین و برنامه ها مورد نظر دارند، رسیده‌ایم یا خیر؟ خیلی باید در این موضوع کار شود تا به جایگاه مناسب برسیم. ما در این حوزه حمایت می‌کنیم دولت هم نظر مثبتی به این موضوع دارد.

لاریجانی در ادامه‌ تاکید کرد: فکر می‌کنم در حوزه فرهنگی تعاونی ها باید بیشتر کار شود. در این زمینه باید موارد در جامعه به خوبی تبیین شود. این موضوع در کشور ما ضعیف است. رسانه‌ها و سازمان صدا و سیما باید در این حوزه مسائل را تبیین کنند تا فرهنگ تعاونی ها در کشور به جایگاه مناسبی برسد. توصیه صرفا در این حوزه کفایت نمی‌کند. مدل‌های موفق در این حوزه معرفی شوند تا از تجربیات آنها استفاده شود. ما از بعد نیروی اشتغال جوان هستیم. باید از این ظرفیت استفاده کنیم. رسانه‌ها هم در این موضوع کمک کنند.

رییس مجلس گفت:‌ آقای شریعتمداری گفتند که در این خصوص قرار است در آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها برنامه‌هایی طراحی شود و به این موضوع پرداخته شود پس در دولت هم در این خصوص اهتمام وجود دارد. رسانه‌ها هم کمک کنند تا کار مستمر پیگیری شود.

وی اضافه کرد: زمانی برخی تعاونی ها به دلیل رعایت نکردن قوانین علمی موفق نبودند، این موضوع در افکار عمومی اثر منفی گذاشت آنها استانداردها را رعایت نکردند اگر آنها استانداردها را رعایت می‌کردند موفق بودند. در برخی زمینه‌ها در ایران تعاونی ها به خوبی کار کرده‌اند. برای مثال تعاونی مصرف و تعاونی های روستایی فعالیت خوبی داشتند، اما در برخی از حوزه های دیگر در ابتدای کار قرار داریم. در حوزه تولید روش صنعتی و کشاورزی باید اهتمام بیشتری باشد و مدل های موفق نشان داده شوند. همچنین باید آموزش های لازم را داشته باشیم. یکی از دلایل عدم موفقیت برخی از تعاونی ها این بود که آموزش لازم در این حوزه وجود نداشته اگر ما این آموزش را داشته باشیم، به مشکل بر نمی خوریم.

رییس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات ما در بحث اراضی این است که اراضی خرد می‌شوند. یکی از مسائلی که می‌تواند جلوی خرد شدن اراضی را بگیرد، همین موضوع تعاونی هاست تا از خرد شدن اراضی جلوگیری به عمل آید و با اراضی های عظیم‌تر بهره وری بیشتری داشته باشیم. این موضوع و جلوگیری از خرد شدن اراضی در قانون برنامه هم مورد توجه قرار گرفته است. در بخش دیگری که می‌توانیم موضوع تعاون را مورد تاکید قرار دهیم در حوزه تکنولوژی‌های نو مانند IT و ICT است و ما باید در این حوزه وارد شویم چرا که جوانان ما در این حوزه کارآفرین هستند. اگر مدل هایی در این خصوص ایجاد کنیم سرمایه زیادی ایجاد می‌شود.

رییس مجلس شورای اسلامی، گفت‌: یکی از موضوعات دیگری که می‌توان با ایجاد تعاونی های استاندارد ساماندهی کرد، موضوع ته لنجی و کوله بران است. این موضوع می‌تواند ساماندهی شود. صادرات و واردات آنها تسهیل شود. یک ظرفیتی با تعاونی‌ها ایجاد شود تا یک منفعتی هم برای خودشان داشته باشد چرا که آنان که از موضوع کوله بری منفعت می برند در خود صحنه کوله بری نیستند،‌ بلکه پشت آنها هستند. این موضوع می‌تواند در تبادل با کشورهای مختلف مدل های مفید ایجاد کند. در این بخش مجلس شورای اسلامی و دولت کمک خواهند کرد ما می‌توانیم و می‌خواهیم که این موضوع را ساماندهی کنیم. تعاونی‌ها می‌توانند ظرفیت اقتصادی بزرگی در این زمینه ایجاد کنند.

لاریجانی گفت: در حوزه ساختمان هم تعاونی های زیادی تشکیل شده است ولی برخی از آنها ناموفق بوده‌اند. دلیل آن هم این بود که استانداردهای صحیح در نظر گرفته نشده است. یکی از مشکلات این بود که افرادی متخصص مورد توجه نبودند چرا که باید از تجربه در این خصوص استفاده کرد. از تعاونی‌هایی که در این خصوص ناموفق بودند به من مراجعه می‌کردند و من متوجه می شدم که موارد گاها سوء ظن بوده است و استانداردهای لازم مورد توجه نبوده است و به همین دلیل به مشکل بر می خوردند. رییس جمهور هم تاکید داشته است که در این حوزه توجهات لازم در این زمینه انجام شود. شما می توانید در این حوزه در خصوص بافت‌های فرسوده نیز وارد شوید و زمینه‌های مناسبی را ایجاد کنید. می‌توانید تعاونی‌هایی توسط اعضای محلی خود محلات در این زمینه ایجاد کنید. دولت هم تدابیری در این حوزه اندیشیده است. آقای شریعتمداری این موضوع را پیگیری کند که موضوع بافت‌های فرسوده در چارچوب تعاونی‌ها پیگیری شود. تمام شهرهای ما بافت فرسوده دارد. دولت و مجلس شورای اسلامی این موضوع را پیگیری می کنند.

لاریجانی در بخش دیگری از صحبت‌های خود، تاکید کرد: یکی دیگر از موضوعاتی که بر آن تاکید دارم درباره مسائل بانکی و صندوق‌ها است. تعاونی‌ها می‌توانند با جذب سرمایه‌های خود سرمایه های کلانی را ایجاد کنند و تسهیلاتی در این خصوص ارائه دهند. مساله‌ای در مرکز پژوهش ها مطرح شده بود مبنی بر این که اکثر معوقات بانکی برای کسانی بود که وام های سنگینی را دریافت کرده بودند. آنها که وام های کمتر اخذ کرده بودند، سر موعد وام خود را پرداخت کرده بودند. بانک ها می‌توانند با ارائه تسهیلات ارزان در این حوزه موفق باشند. این موضوع در کشور ما این گونه بوده که تسهیلات ارزان به موقع و برگشت داده می‌شود.

لاریجانی در پایان، بیان‌ کرد: در حوزه توزیع باید بگوییم که در توزیع خرد در محلات کارهای مفیدی انجام می‌شود تعاونی‌های بزرگ در توزیع داریم که خوب است. این را می‌توانیم گسترش دهیم. دولت می‌تواند از این بستر استفاده کند و می‌شود خلاءها را در این خصوص پر کرد. در شرایط کنونی هم دولت به این موضوع کمک می‌کند و هم مجلس شورای اسلامی تا بتوانیم به آن ۲۵ درصدی که از بخش اقتصاد برای تعاونی ها مورد نظر است، برسیم. استفاده از تجارب سایر کشورها در این خصوص مفید است. برخی از کشورها ۱۰۰ سال است که در حوزه تعاونی‌ها کار می‌کنند و موفق هستند. این موضوع ظرفیت خوبی دارد و باید از آن استفاده کنیم.

نظرات بینندگان