arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۳۹۹۴۹
تعداد نظرات: ۵ نظر
تاریخ انتشار: ۴۴ : ۱۵ - ۱۸ آبان ۱۳۹۷
برایان هوک، مسئول گروه اقدام ایران در دولت ترامپ:

امیدواریم ایران پای میز مذاکره باز گردد / در تحریم‌ها حساب‌شده عمل کردیم / کنترلی بر بازار نفت نداریم؛ نمی‌خواهیم بهای نفت به ۹۰ یا ۱۰۰ دلار برسد

مسئول کارگروه ایران در دولت آمریکا مدعی شد که واشنگتن با اعمال تحریم ها در پی تغییر حکومت ایران نیست و می‌خواهد رفتار ایران را تغییر دهد و این کشور را پای میز مذاکره بکشاند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

برایان هوک: امیدواریم در پی اعمال فشارها، ایران پای میز مذاکره باز گردد/ خیلی حساب شده عمل کردیم

«برایان هوک» مسئول کارگروه ایران در دولت آمریکا  در گفت‌وگو با شبکه خبری آلمانی «دویچه‌وله» درباره تحریم‌های کشورش علیه ایران موضع‌گیری کرد و مدعی شد که واشنگتن در پی تغییر حکومت ایران نیست.

به گزارش «انتخاب» به نقل از خبرگزاری ها، وی در پاسخ به سوال خبرنگار دویچه‌وله مبنی بر اینکه امیدوارید تحریم‌ها چه تاثیری داشته باشند؟ مدعی شد: «ما امیدواریم که به دو هدف برسیم: درآمدهای رژیم (ایران) که با استفاده از آنها در اروپا و غرب آسیا حملات تروریستی یا دیگر تهدیدات علیه صلح و امنیت ترتیب می‌دهد، از بین برود. ما همچنین امیدواریم که در پی این فشارها، ایران پای میز مذاکره باز گردد.»

خبرنگار در ادامه از وی پرسید که منتقدان بر این باورند که شما در واقع در پی تغییر حکومت ایران هستید، آیا اینطور است؟

هوک در پاسخ مدعی شد: «این‌طور نیست. آینده حکومت ایران در دست مردم این کشور است. ما می خواهیم رفتار رژیم ایران و سیاست‌های آن تغییر کند؛ در جهتی که تهدید کمتری علیه صلح و امنیت باشد. برای ایرانی‌ها سطحی از زندگی فراهم شود که شایستگی آن را دارند.»

دویچه‌وله در ادامه پرسید: «تحریم‌ها سیستم مالی و فروش  نفت ایران را نشانه رفته‌اند و هدف آمریکا این است که صادرات نفت ایران را به صفر برساند. دولت ایالات متحده اما در عین جال برای هشت کشور خریدار نفت ایران  استثناء قائل شده است. به عنوان مثال برای چین و کره جنوبی. آیا این به این معنی است که هدف دولت آمریکا واقع‌بینانه نبوده است؟»

مسئول کارگروه ایران در دولت آمریکا در پاسخ گفت: «خیر. هدف بسیار واقع‌بینانه است اما ما کنترلی بر بازار نفت نداریم.آنچه ما دیدیم؛ افزایش بهای نفت بود به دلیل مشکلات تولید در ونزوئلا و لیبی. ما در کاهش بخش عمده‌ای از صادرات نفت ایران بسیار موفق بوده‌ایم. ایران در حال حاضر (روزانه) یک میلیون  بشکه نفت خام کمتری صادر می‌کند این یعنی دو میلیارد دلار درآمد کمتر برای رژیم ایران هدف ما این است که صادرات نفت ایران را هر چه سریعتر به صفر برسانیم. اما همزمان قصد نداریم بهای نفت به نود تا صد دلار در هر بشکه برسد.»

وی افزود: «ما درباره اینکه چطور تحریم‌ها را دوباره برقرار کنیم تا فشار فراوان اعمال شود، اما بهای نفت افزایش نیابد. خیلی حساب‌شده عمل کردیم. همزمان برخی کشورها هستند که به دلیل شرایط ویژه‌شان درخواست کردند، به طور موقت از تحریم‌ها علیه ایران مستثنی شوند که ما این امکان را در اختیار شمار کمی از  کشورها قرار دادیم. تنها یک نمونه: دولت اوباما بیست استثناء قائل شده بود، ما تنها هشت مورد قائل شدیم و سه مورد از این موارد استثناء هم در هفته‌ها و ماه‌های آینده تاثیر خود را از دست خواهند داد.»

دویچه وله پرسید: «آیا استراتژی آمریکا درباره ایران  می‌تواند بدون متحدان اروپایی و بدون چین و رسیه موفقیت آمیز باشد؟ آنهم در شرایطی که همه این کشورها مخالف تحریم‌ها هستند.»

هوک پاسخ داد: «شرکت‌های اروپایی در سراسر این قاره با ما همراه هستند. همه شرکت‌های بزرگ اروپایی اعلام کرده‌اند که یا در حال خروج از ایران و یا در حال لغو طرح‌های سرمایه‌گذاری هستند. به همین دلیل من فکر نمی‌کنم که ما تنها هستیم. شرکت‌های اروپایی از ما به طور گسترده حمایت می‌کنند.»

خبرنگار دویچه وله به کشورهای اروپایی مانند آلمان، فرالنسه و بریتانیا اشاره کرد که تلاش می‌کنند، توافق هسته‌ای با ایران (برجام) را حفظ کنند. که این مقام آمریکایی در پاسخ گفت: «درست است. این کشورها هنوز در برجام هستند و باید خود درباره ماندن در این توافق تصمیم بگیرند.ما تصمیم خود را گرفتیم که از برجام خارج شویم اما می بینیم که بانک‌ها و شرکت‌های اروپایی از جهت‌گیری ما بسیار حمایت می‌کنند.

گروه اقدام علیه ایران ۲۵ مرداد تشکیل شد و آنطور که «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد « مسئول راهبری، بازبینی و هماهنگی همه جوانب اقدامات مرتبط با ایران در وزارت خارجه خواهد بود» و مستقیماً با خود پامپئو کار خواهد کرد.

بحث از دست رفتن درآمد نفتی به فشار آمریکا به خریداران نفت ایران مربوط می‌شود. آمریکا البته ۸ کشور چین، هند، ایتالیا، یونان، ژاپن، کره جنوبی، تایوان و ترکیه را در فهرست کشورهای معاف از تحریم خرید نفت ایرانی قرار داده؛ این کشورها البته باید برای استفاده از این معافیت مشروط، میزان خرید نفت از ایران را به صورت قابل‌توجهی کاهش دهند.

آمریکایی‌ها گفته‌اند که کشورهای خریدار نفت ایران، برای قرار نگرفتن در لیست تحریمی‌ها، باید در ازای خرید نفت ایران، فقط «اقلام بشردوستانه و کالاهای غیرتحریمی» به ایرانیان بفروشند؛ برایان هوک گفته که این قول هم چندان معتبر نیست.

رئیس گروه ایران در این خصوص پیشتر گفته بود: «بزرگ‌ترین مانع در راه تحویل اقلام بشردوستانه به ایران، خود رژیم حاکم بر ایران است.. این رژیم، پول‌ها را خرج ماجراجویی‌های خارجی و حمایت از متحدان منطقه‌ای‌اش می‌کند.»

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۸
1
12
تحریم،زندگی مردم ایران (80میلیون) رابه جهنم تبدیل کرده است،نه مردم امریکا را!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۸ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۸
0
12
از تحریم مردم ایران ضرر می بیند ،نه مردم امریکا!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۸
3
6
یک کسی به این بنده خدا بگه که شما ترک مذاکره کردید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۰ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۸
2
3
هدف مشترک آمریکا و اروپا؛
صفر کردن هزینه تحریم نفتی ایران
✍️گرانی غیر قابل تحمل نفت در آستانه زمستان، نگرانی مشترک آمریکا و اروپا پس از تحریم ترامپ علیه نفت ایران بود.
♦️آنها این نگرانی را با خبر معافیت موقت برخی خریداران نفت ایران کاهش دادند و با خبر غیر واقعی راه اندازی کانال ویژه مبادلات مالی با ایران از سوی اروپا، به صفر رساندند. خبرها از کاهش ده دلاری قیمت نفت در دو هفته اخیر پس از تورم انتظاری و جهش اولیه قیمتی حکایت می کند.
رحیم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۴ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۹
0
2
قرباینان اصلی تحریم مرم ایران هستند وقتی میخوانی که چین مایل به فروش هواپیما به ایران نیست یا لبنان هم ازارایه سوخت به هواپیماهای ایرانی خودداری میکند وروسیه هم هم پیاله عربستان میشود آن وقت احساس میکنی چقدر تنهایی؟فقدان کیاست سیاست مداران ما چه هزینه های دنبال دارد.تفاوت ما باقطر ،ترکیه،امارات ،کویت و......تاکجاست وچرا؟نمیدانم .ای کاش یک مسئولی صادقانه وصریح جواب این سئوال رابه ملت بدهد.
نظرات بینندگان